in , ,

Ποιές Τροφές Δεν Πρέπει να Θερμαίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

κίνδυνος φούρνος μικροκυμάτων,φούρνος μικροκυμάτων
Ποιές Τροφές Δεν Πρέπει να Θερμαίνετε σε Φούρνο Μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια υπέροχη συσκευή που μας εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο. Το φαγητό θερμαίνεται πιο γρήγορα σε αυτό από ό, τι στο φούρνο ή στο μάτι και δεν χρειάζεται να ελέγχετε τη διαδικασία. Απλώς επιλέξτε τη λειτουργία, ρυθμίστε το χρονόμετρο και μπορείτε να περιμένετε το γεύμα σας. Όμως, δεν είναι όλα τα φαγητά φιλικά προς τα μικροκύματα Μερικά από αυτά μπορεί να αλλοιωθούν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, ενώ άλλα μπορεί να σχηματίσουν ουσίες επιβλαβείς για την υγεία. Φούρνος μικροκυμάτων! Οι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε

Κρέας, ψάρι και πουλερικά

© Pixabay.com, © Pixabay.com
  • Τα επεξεργασμένα κρέατα περιέχουν συντηρητικά και όταν εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, μετατρέπονται σε επικίνδυνες χημικές ενώσεις όπως η οξειδωμένη χοληστερόλη.
  • Η τραγανή κρούστα του παναρισμένου κοτόπουλου μετατρέπεται σε μια υγρή, άσχημη κρουστά στο φούρνο μικροκυμάτων και το ίδιο το κρέας θερμαίνεται άνισα.
  • Όποιος έχει δοκιμάσει ποτέ το ζέσταμα ενός ψαριού στο φούρνο μικροκυμάτων γνωρίζει ότι αυτό είναι αξέχαστη εμπειρία καθώς ολόκληρος ο χώρος γεμίζει με μια «όχι τόσο φανταστική» μυρωδιά. Δεύτερον, τα ψάρια μετατρέπονται σε κάτι μη βρώσιμο. Για παράδειγμα, εάν ζεστάνετε το σολομό στο φούρνο μικροκυμάτων, θα χάσει όλη την υγρασία, θα στεγνώσει και θα σφίξει.

Μερικά λαχανικά, φρούτα και μανιτάρια

© Pixabay.com
  • Στο φούρνο μικροκυμάτων, το μπρόκολο χάνει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά του. Είναι καλύτερο στον ατμό. Θα διατηρήσει τη γεύση του, τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.
  • Τα χόρτα μπορούν να καούν κατά το ζέσταμα τους στο φούρνο μικροκυμάτων
  • Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ενεργοποιεί το σχηματισμό επιβλαβών νιτροζαμινών στο σπανάκι και τα παντζάρια. Αυτές οι ουσίες μπορεί να είναι καρκινογόνες.
  • Η καψαϊκίνη, η οποία βρίσκεται στις πιπεριές τσίλι αρχίζει να εξατμίζεται όταν ζεσταίνονται στο φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις ανοίξει η πόρτα του φούρνου μικροκυμάτων, το δωμάτιο θα γεμίσει με καπνούς.
  • Τα φρέσκα σταφύλια και τα φραγκοστάφυλα μετατρέπονται σε κομμάτια πλάσματος στο φούρνο μικροκυμάτων. Ένα εξαιρετικά επικίνδυνο πείραμα.

Πίτσα, κινέζικο φαγητό και ρύζι

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com
  • Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιάτο πιο άνοστο από μια πίτσα ζεσταμένη στα μικροκύματα. Οι τραγανές άκρες μετατρέπονται σε κάτι υγρό και κολλώδες και το τυρί παίρνει τη δύναμη του σκυροδέματος και την υφή του καουτσούκ. Δεν υπάρχει τίποτα επιβλαβές σε αυτό το φαγητό, αλλά δεν χαρείτε ενώ το τρώτε. Είναι καλύτερα να την ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι ή στο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Μην τοποθετείτε φαγητό στο φούρνο μικροκυμάτων στις ίδιες συσκευασίες με τα οποίες παραδόθηκαν. Τα κουτιά από χαρτόνι συχνά περιέχουν επικίνδυνα υλικά όπως κόλλα, μελάνι, κερί, πλαστικό ή μέταλλο και μπορούν να προκαλέσουν φωτιά στο σπίτι σας.
  • Το κινέζικο φαγητό διατηρεί τη γεύση και τη νοστιμάδα του, ακόμα και όταν είναι κρύο. Μπορεί να ζεσταθεί ξανά εάν θέλετε, αλλά μην το κάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα έγκειται στα ίδια τα συστατικά. Θα το μετατρέψει από νόστιμο φαγητό σε κάτι γλοιώδες, υγρό και άνοστο.
  • Το ρύζι στα μικροκύματα οδηγεί πάντα σε απρόβλεπτο αποτέλεσμα. Εάν το ρύζι έχει αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου για μεγάλο χρονικό διάστημα ή περισσότερο από μια ημέρα στο ψυγείο, είναι καλύτερα να το πετάξετε. Οι κόκκοι ρυζιού περιέχουν το βακτήριο Bacillus cereus, το οποίο μπορεί να παραμείνει στο ρύζι μετά την αρχική παρασκευή του. Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν αυξάνει τη θερμοκρασία αρκετά για να σκοτώσει αυτά τα παθογόνα και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή δηλητηρίαση. Το ίδιο ισχύει για πολλα φαγητα που περιέχουν άμυλο.

Υγρά, λάδια και παχιά σούπες

brightside
  • Η υδατώδης σούπα μπορεί να μπει στο φούρνο μικροκυμάτων χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. Ωστόσο, η παχιά πολτοποιημένη σούπα είναι μια άλλη ιστορία. Μετά από λίγο, το πιάτο θα αρχίσει να εκρήγνυται και σταγόνες σούπας θα γεμίσουν το φούρνο. Αυτό συμβαίνει επειδή το υγρό στο δίσκο θερμαίνεται άνισα. Για να το αποφύγετε αυτό ανακατεύετε τη σούπα μία φορά κάθε λεπτό.
  • Ο φούρνος μικροκυμάτων καταστρέφει πλήρως τη γεύση του καφέ. Δεν δημιουργούνται επιβλαβείς ουσίες, αλλά μόνο εκείνοι που αγαπούν τις πικρές και ξινές γεύσεις θα μπορούν να τον απολαύσουν.
  • Το βρεφικό γάλα, η παιδική κρέμα και το μητρικό γάλα δεν θερμαίνονται ομοιόμορφα στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, καυτά σημεία μπορούν να δημιουργηθούν και πιθανόν να κάψουν τη γλώσσα, το στόμα ή το λαιμό του μωρού.
  • Το νερό σε ένα φλιτζάνι μπορεί επίσης να σας εκπλήξει. Σε ένα φούρνο μικροκυμάτων, η θερμοκρασία του υγρού αυξάνεται, αλλά οι φυσαλίδες που συνοδεύουν τη διαδικασία βρασμού δεν εμφανίζονται πάντα στην επιφάνεια. Εάν βάλετε μια σακούλα τσαγιού ή ένα κουτάλι σε τέτοιο νερό, το υγρό θα βράσει αμέσως και το φλυτζάνι μπορεί να εκραγεί.
  • Διάφορα έλαια, όπως ελιάς, σταφυλιού, κανόλας ή σουσαμιού, είναι λιπαρά. Έτσι στο φούρνο μικροκυμάτων απλά δεν θα θερμανθούν στην απαιτούμενη θερμοκρασία.

7 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

5 Γρήγορα και Εύκολα DIY Χριστουγεννιάτικα Διακοσμητικά

PANTONE 2021: 8 Τρόποι να Διακοσμήσετε με τα Χρώματα το νέο έτος!

PANTONE 2021: 8 Τρόποι να Διακοσμήσετε με τα Χρώματα το νέο έτος!