8 Ασφαλή Σπιτικά Καθαριστικά από Βότανα

Τα βότανα είναι εξαιρετικά συστατικά για να φτιάξετε νόστιμα πιάτα, αλλά και ως φαρμακευτικές θεραπείες, αφεψήματα από βότανα ή σπιτικά καθαριστικά. Μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι σας με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας ασφαλή, κοινά βότανα κήπου. Σπιτικά Καθαριστικά Ξύλου

Λεβάντα

Gardendesign

Μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό φυσικό καθαριστικό χαλιών χρησιμοποιώντας λεβάντα. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα και περίπου 10 με 12 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας. Πασπαλίστε το μείγμα στο χαλί και περιμένετε 30 λεπτά πριν σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα.

Φύλλα δάφνης

Iamcountryside

Τα φύλλα δάφνης είναι τόσο χρήσιμα για την απώθηση κάθε είδους παράσιτων με έξι πόδια. Απλώς, τοποθετήστε μερικά αποξηραμένα φύλλα δάφνης στα ράφια του ντουλαπιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να κρεμάσετε ένα κλωνάρι από μια πόρτα μέχρι να ξεραθεί.

Δεντρολίβανο

Gardenersworld

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο για να δημιουργήσετε ένα φυσικό σπρέι καθαρισμού για όλες τις χρήσεις για όλο το σπίτι. Πάρτε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου μαζί με μερικές φλούδες πορτοκαλιού. Βάλτε τα σε ένα βάζο με λευκό ξύδι για μερικές εβδομάδες. Στη συνέχεια στραγγίξτε το διάλυμα και ανακατέψτε το με ίσα μέρη νερού. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για εύκολη χρήση. Το δεντρολίβανο προσφέρει ισχυρές απολυμαντικές ιδιότητες, οι οποίες διατηρούν το σπίτι καθαρό και μυρίζει υπέροχα.

Ρίγανη

Thespruce

Η ρίγανη είναι ένα αντιμικροβιακό αρκετά ισχυρό, έτσι αυτό το βότανο είναι μια τέλεια και μη τοξική εναλλακτική λύση για τη χλωρίνη. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τις επιφάνειες που μαγειρεύετε, ακόμη και για το πλύσιμο των χεριών. Αν και η ρίγανη δεν λειτουργεί τόσο καλά όσο η χλωρίνη, δεν συνοδεύεται από επιβλαβείς χημικές ουσίες και επιβλαβείς αναθυμιάσεις.

Δείτε ακόμη DIY Καθαριστικό Μπανιέρας

Related Post

Γαρύφαλλο

Gardenmanage

Το γαρύφαλλο προσφέρει αντισηπτικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες, που το καθιστούν ιδανικό για την καταπολέμηση της μούχλας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε 100% έλαιο γαρύφαλλου και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με νερό. Ψεκάστε το διάλυμα σε αρμόστοκο πλακιδίων και αφήστε το για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα απολέπισης για να σκουπίσετε την επίμονη βρωμιά.

Μελισσόχορτο

Rocketgardens

Το μελισσόχορτο είναι ένα δυνατό απολιπαντικό με φρέσκο άρωμα, ιδανικό για τον καθαρισμό της κουζίνας. Μαζέψτε μια χούφτα (περίπου 1/2 φλιτζάνι) φύλλα από τον κήπο με τα βότανα σας και ρίξτε τα σε ένα βάζο με 1 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι. Αφήστε το μείγμα για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, στη συνέχεια στραγγίξτε τα φύλλα και ρίξτε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Μέντα

Gardeningknowhow

Η μέντα λειτουργεί ως φυσικό παρασιτοκτόνο. Μπορείτε να το φτιάξετε ανακατεύοντας 1/2 κουταλάκι του γλυκού έλαιο μέντας και 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων με νερό. Εάν βάλετε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, μπορείτε εύκολα να απωθήσετε παράσιτα μέσα και γύρω από το σπίτι σας, όπως μύγες, μυρμήγκια και αράχνες. Ψεκάστε γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες και προσθέστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού για επιπλέον άρωμα.

Ευκάλυπτος

Fafard

Ο ευκάλυπτος έχει αντιβακτηριακές και αντιικές ιδιότητες και συνδυάζεται όμορφα με το έλαιο τεϊόδεντρου για να δημιουργήσει σπιτικά καθαριστικά για το μπάνιο. Αναμείξτε 5-6 σταγόνες από κάθε έλαιο με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού για να καθαρίσετε εύκολα τον νεροχύτη του μπάνιου, το ντους, τις λαβές της βρύσης και τις επιφάνειες του πάγκου καθημερινά.

Δείτε επίσης 3 Συνταγές για να φτιάξετε δικά σας Φυσικά Απορρυπαντικά Πλυντηρίου Πιάτων. Ταμπλέτες, Υγρό και Τζελ!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

59 Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης με Λαγουδάκια

Τα λαγουδάκια είναι από τα κύρια πασχαλινά σύμβολα, ενσωματώνονται στην πασχαλινή διακόσμηση όλων των στυλ… Read More

28 Μαρτίου, 2024

Μην Πετάς τις Στυμμένες Λεμονόκουπες: Έχουν 5 χρήσεις για το σπίτι

Τα λεμόνια είναι πολύ δημοφιλή στην μαγειρική αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού. Έχουν αντιβακτηριδιακή… Read More

28 Μαρτίου, 2024

16 IKEA Hacks που ο Καθένας Μπορεί να Φτιάξει Σπίτι του

Το κατάστημα IKEA είναι σχεδόν μια εμπειρία από μόνο του. Μας αρέσουν τα έπιπλά του… Read More

28 Μαρτίου, 2024

40 Ιδέες Πασχαλινής Διακόσμησης Εξωτερικού Χώρου

Το Πάσχα, μια εποχή ανθισμένης ελπίδας και ζωντανής ανανέωσης, μας προσκαλεί να διακοσμήσουμε τους εξωτερικούς… Read More

27 Μαρτίου, 2024

Η Δύναμη του Παντζαριού για Νεανικό Δέρμα

Έχετε βαρεθεί να ψάχνετε για ακριβές κρέμες και θεραπείες για να πετύχετε μια νεανική λάμψη;… Read More

27 Μαρτίου, 2024

12 Συμβουλές που Μπορούν να Σώσουν τη Ζωή σας και Ελάχιστοι Γνωρίζουν

Η ζωή είναι τόσο απρόβλεπτη. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορούν να συμβούν, μερικά από… Read More

27 Μαρτίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα