Λένε ότι οι αρχιτέκτονες καλύπτουν τα λάθη τους με κισσό, οι σεφ με μαγιονέζα. Δυστυχώς, δεν μπορούν να διορθωθούν όλες οι μαγειρικές ατυχίες με τη βοήθεια ενός παχύ στρώματος σάλτσας. Μερικές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε πολύ πιο δύσκολα κόλπα. Αλλά μην ανησυχείτε! Από το υπερβολικό μαγείρεμα έως το υπερβολικό αλάτισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά επαγγελματικά κόλπα για να εξισορροπήσετε τις γεύσεις και να καλύψετε τα λάθη. 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε
Έχετε αγοράσει ποτέ κρέας που φαινόταν πραγματικά καλό αλλά μετά το μαγείρεμα έγινε σκληρό; Εάν η απάντησή σας είναι «ναι», μην ανησυχείτε. Ακολουθούν μερικά κόλπα για να έχετε τρυφερό κρέας με υπέροχη γεύση κάθε φορά.
Αν έχετε προσθέσει πολύ αλάτι στη σούπα εδώ είναι μερικά μυστικά των σεφ που θα σας βοηθήσουν να τη σώσετε:
Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε πιο νόστιμα τα ωμά κρεμμύδια. Απλώς κόψτε τα σε φέτες ή όπως θέλετε και βάλτε τα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την πικρή γεύση τους.
Η ξινή κρέμα μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής αλατότητας σε ένα πιάτο με κρέας. Βάλτε το κρέας σε ένα μπολ με την κρέμα και αφήστε το να κρυώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέστε σάλτσα αλευριού (αλεύρι, νερό και ξινή κρέμα) στο φαγητό σας. Μια ανάλατη γαρνιτούρα είναι ένας ακόμη τρόπος για να σώσετε το φαγητό. Εάν έχετε υπεραλατίσει τον κιμά, προσθέστε σε αυτόν ψιλοκομμένο λάχανο, κολοκυθάκια ή τριμμένες ωμές πατάτες. Αυτά τα υλικά θα κάνουν το φαγητό σας ακόμα πιο τρυφερό και ζουμερό.
Το ραγού λαχανικών θα γίνει λιγότερο αλμυρό αν του προσθέσετε μερικές ντομάτες. Απλά ψιλοκόψτε τις και μαγειρέψτε τις μαζί με το υπεραλατισμένο φαγητό σας. Για να αφαιρέσετε το περιττό αλάτι από τα μαγειρεμένα λαχανικά, μπορείτε να τα περιχύσετε με ανάλατο βραστό νερό και να τα μαγειρέψετε για λίγα λεπτά. Τα φαγητά με μανιτάρια μπορούν επίσης να διασωθούν χρησιμοποιώντας ανάλατες σάλτσες, γαρνιτούρες ή ξινή κρέμα.
Δείτε ακόμη 8 Κινεζικά Κόλπα Μαγειρικής
Εάν, ενώ μαγειρεύετε το κρέας, καταλήξετε με ένα καμένο κομμάτι πρωτεΐνης που είναι ουσιαστικά ωμό μέσα, κόψτε το καμένο στρώμα και συνεχίστε να το σιγοβράζετε με λάδι, νερό ή ζωμό. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του καμένου από το φαγητό, μεταφέρετέ το σε άλλη κατσαρόλα και σκεπάστε την με ένα υγρό πανί. Θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της δυσάρεστης μυρωδιάς. Ένας ακόμη τρόπος για να απαλλαγείτε από την καμένη γεύση και οσμή είναι να προσθέσετε ζεστό γάλα στο φαγητό.
Αν ο ζωμός έχει πολύ λίπος, βάλτε τον στο ψυγείο να κρυώσει. Περιμένετε μέχρι να σφίξει το λίπος στην κορυφή και αφαιρέστε το.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι τηγανίτες κολλάνε στο τηγάνι. Εάν ο χυλός είναι πολύ υγρός, προσθέστε λίγο αλεύρι. Εάν το αλεύρι είναι χαμηλής ποιότητας, προσθέστε λίγο αλεύρι σιμιγδαλιού. Είναι επίσης σημαντικό να προθερμάνετε το τηγάνι με λάδι πριν ρίξετε το χυλό σε αυτό.
Η κρέμα κάσταρντ πρέπει να έχει πυκνότερη υφή από κρέμα ή σαντιγί. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να είναι πολύ αραιή. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα για να πήξει. Ρίξτε λίγο αλεύρι και ανακατεψτε καλά. Αν πάλι δεν πήζει προσθέστε λίγο ακόμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να μαγειρέψετε την κρέμα για μερικά επιπλέον λεπτά ή απλά να τη βάλετε στο ψυγείο.
Αν αφήσετε τις κατεψυγμένες πατάτες να ξεπαγώσουν σταδιακά για 5-7 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου 18-20°C μπορεί να μειώσει τη γλυκιά τους γεύση. Ένα κατεψυγμένο κρεμμύδι δεν θα χαλάσει αν το αφήσετε να ξεπαγώσει στους 3-5°C .
Δείτε επίσης 8 Συμβουλές Μαγειρικής από Επαγγελματίες
Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More
Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More
Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More
Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More
Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More
Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα