10 Καθημερινά Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Φαίνεται Ακατάστατο

Το καθιστικό, η κουζίνα και το υπνοδωμάτιο είναι οι χώροι που τείνουμε να παραμελούμε περισσότερο στο σπίτι μας, σύμφωνα με έρευνα. Όσο κι αν μας αρέσει το σπίτι μας να φαίνεται τακτοποιημένο η βιασύνη να ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας μερικές φορές μας κάνει να κάνουμε λάθη που, όσο μικρά κι αν είναι, συμβάλλουν στη συσσώρευση ακαταστασίας. Υπάρχουν μερικά καθημερινά λάθη που κάνουν το σπίτι να φαίνεται ακατάστατο και γεμάτο με περιττά πράγματα. 19 Ακατάστατοι Ανθρωποι που Ακολούθησαν τις Συμβουλές της Marie Kondo και Οργάνωσαν τα Σπίτια τους

Μπερδεύετε το καθαρό με το οργανωμένο

© Daria Shevtsova / Pexels, © layamakethings / Reddit

Είναι πολύ συνηθισμένο να συγχέετε την οργάνωση με την καθαριότητα. Ακριβώς επειδή ένας χώρος είναι καθαρός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι τακτοποιημένος, καθώς μπορεί να βρεθείτε με πολλά αντικείμενα στοιβαγμένα ή εκτός θέσης. Φροντίστε να βρείτε μια θέση για κάθε αντικείμενο, κάτι που όχι μόνο θα μειώσει την πιθανότητα να συσσωρευτούν πάρα πολλά, αλλά θα αποφύγετε την ακαταστασία.

Δεν αφήνετε τα πράγματα κοντά στο σημείο που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν

© dmvasilenko / Depositphotos, © serezniy / Depositphotos

Ένα κοινό πράγμα με την ακαταστασία είναι η συνήθεια να αφήνετε τα πράγματα μακριά από εκεί που θα τα χρειαστείτε. Αυτό δεν είναι λειτουργικό. Γιατί να αφήνετε τα παπούτσια στο σαλόνι αν τα φοράτε συνήθως στο υπνοδωμάτιο; Είναι καλύτερα να κρατάτε τα αντικείμενα εκεί που τα χρησιμοποιείτε συχνά για να αποφύγετε περιττή ακαταστασία.

Να μην γίνεται διάκριση μεταξύ σκουπιδιών και ακαταστασίας

© RomanNerud / Depositphotos, © dalivl@yandex.ru / Depositphotos

Πολλές φορές, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν ένα αντικείμενο είναι μέρος της ακαταστασίας ή κάτι που μπορεί να πεταχτεί. Για να γίνει αυτό, είναι σημαντικό να διαφοροποιήσετε τον χρόνο χρήσης και τη χρησιμότητα του προϊόντος. Για παράδειγμα, αν έχετε παλιά ρούχα ή παιχνίδια από όταν ήσασταν παιδιά, σκεφτείτε να τα δωρίσετε. Και αν υπάρχουν αντικείμενα που δεν ταιριάζουν πλέον με την τωρινή σας ζωή, όπως παλιά σχολικά τετράδια, τότε θα πρέπει να τα πετάξετε.

Παραμέληση του γκαράζ

© trekandshoot / Depositphotos, © trekandshoot / Depositphotos

Είναι κοινή συνήθεια ότι το γκαράζ καταλήγει να λειτουργεί και ως χώρος αποθήκευσης για πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε πλέον. Αυτό το κάνει συνήθως να φαίνεται ακατάστατο. Επομένως καλό είναι να παρατηρήσετε τον διαθέσιμο χώρο και να αναλύσετε τι είναι πραγματικά απαραίτητο και τι μπορεί να πεταχτεί.

Υπερβολική διακόσμηση των τοίχων

© Taryn Eliott / Pexels, © Ann Nekr / Pexels

Η διακόσμηση των τοίχων μπορεί να είναι μια ελκυστική ιδέα για να δώσει ζωή σε ένα σπίτι. Ωστόσο, όταν είναι υπερφορτωμένοι με πάρα πολλές φωτογραφίες, κάδρα και ράφια, οι τοίχοι φαίνονται ακατάστατοι. Με ένα διακοσμητικό στοιχείο που ξεχωρίζει και αναδεικνύει τα υπόλοιπα, αρκεί να δώσει μια μοναδική πινελιά στον χώρο σας.

Δείτε ακόμη 8 Κακές Συνήθειες που Κάνουν το Σπίτι Ακατάστατο

Χρήση του ψυγείου ως ανταλλαγή μηνυμάτων

© Charlotte May / Pexels

Το να τοποθετείτε σημειώσεις στο ψυγείο για να αφήνετε μηνύματα είναι πολύ συνηθισμένο, εκτός από το να το διακοσμείτε με μικρά καθημερινά πράγματα. Ωστόσο, αυτή η πρακτική δεν εγγυάται ότι το μήνυμα θα διαβαστεί και καθώς οι σημειώσεις συσσωρεύονται, μαζί με διακοσμητικά μαγνητάκια ή ημερολόγια, ο χώρος υπερφορτώνεται με περιττά αντικείμενα και παλιές σημειώσεις.

Related Post

Είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν κοινόχρηστο χώρο στο σπίτι για να αφήσετε μηνύματα ή λογαριασμούς σε εκκρεμότητα και φροντίστε να πετάξετε τα πάντα όταν δεν είναι πλέον απαραίτητα. Επίσης, αφήστε ελάχιστα διακοσμητικά μαγνητάκια στο ψυγείο.

Συσσωρεύετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε

© George Milton / Pexels

Το να στοιβάζετε πολλά πράγματα το ένα πάνω στο άλλο δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα τακτοποιημένα. Ένας πύργος από βιβλία ή χαρτιά πάνω σε ένα γραφείο, όσο ωραίος κι αν φαίνεται, παραμένει πύργος. Γι’ αυτό, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε χαρτί και να έχετε όλα τα έγγραφά σας στον υπολογιστή σας.

Συσσώρευση αντικειμένων στην κουζίνα

© shche_ team / Unsplash

Η κουζίνα είναι ένας από τους κεντρικούς χώρους του σπιτιού, επομένως είναι υψίστης σημασίας να διατηρείται η τάξη και η καθαριότητα. Μία από τις πιο κοινές κακές συνήθειες είναι η συσσώρευση αντικειμένων στον πάγκο, γεγονός που καταστρέφει τον χώρο που απαιτείται όταν μαγειρεύετε.

Υπερφόρτωση ντουλαπιών και συρταριών

© ant_ref@mail.ru / Depositphotos, © timltv / Depositphotos

Οι ντουλάπες και τα συρτάρια είναι απαραίτητα στην οργάνωση του σπιτιού καθώς εκεί κρατάτε ό,τι χρησιμοποιείτε στην καθημερινότητά σας. Το να τα αφήνετε ακατάστατα με όλα τα ρούχα απλωμένα και διάσπαρτα μπορεί να είναι πολύ αντιπαραγωγικό.

Πάντα να βάζετε τα πράγματα στη θέση τους και να αφήνετε τα ρούχα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά έξω (όπως ρούχα για τη δουλειά ή το σχολείο). Αυτοί είναι καλοί τρόποι για να δημιουργήσετε έναν πιο τακτοποιημένο και λειτουργικό χώρο.

Αφήνετε τα πράγματα στοιβαγμένα δίπλα στο κρεβάτι

© Daria Shevtsova / Pexels, © Rachel Claire / Pexels

Όταν τελειώνετε τη μέρα κουρασμένοι και καταπονημένοι, είναι φυσιολογικό να αφήνετε τα πράγματά σας ακατάστατα δίπλα στο κρεβάτι. Αλλά η τεμπελιά εκείνης της στιγμής μπορεί να σας κάνει να είσαστε πιο υπερφορτωμένοι όταν έρθει η ώρα της τακτοποίησης. Αυτό κάνει επίσης το κρεβάτι να φαίνεται γεμάτο και ακατάστατο. Είναι καλύτερα να κρατάτε τα πάντα στη θέση τους για να μην το μετανιώσετε αργότερα.

Δείτε επίσης 14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού για να το απογειώσετε!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα