in , , ,

9 Φυσικοί Τρόποι για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Σύστηματος

ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστηματος,φυσικοί τρόποι ενίσχυσης ανοσοποιητικού σύστηματος,συμβουλές υγείας,υγεία
9 Φυσικοί Τρόποι για Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού Σύστηματος

Υπάρχουν πάντα πολλά βακτήρια και ιοί γύρω μας, αλλά έχουμε έναν πολύ αποτελεσματικό μηχανισμό εσωτερικής άμυνας που ονομάζεται ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά κύτταρα εξαπλώνονται σε όλο το σώμα μας και όταν μολυνθούμε με δυνητικά επιβλαβή βακτήρια ή ιοί, τα κύτταρα στέλνουν ένα προειδοποιητικό σήμα στα άλλα μέρη του συστήματός μας για να το φροντίσουν και να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας. Υπάρχουν 9 φυσικοι τροποι για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να παραμείνετε υγιείς αυτόν τον χειμώνα. 6 Νόστιμα Smoothies που Ενισχύουν το Ανοσοποιητικό

Σκόρδο και μέλι

brightside

Το μέλι είναι γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και ένζυμα. Λειτουργεί επίσης ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών.

Το σκόρδο περιέχει ενώσεις που ενισχύουν την ικανότητα των λευκών αιμοσφαιρίων να καταπολεμούν ορισμένους ιούς. Είναι σημαντικό να θρυμματίσετε το σκόρδο αντί να το ψιλοκόψετε γιατί κατά τη σύνθλιψη, το κύριο συστατικό, η αλλιίνη, μετατρέπεται σε ενεργή μορφή.

  • 1 φλιτζάνι ωμό μέλι
  • 8-10 σκελίδες σκόρδο

Τοποθετήστε το σκόρδο στο γυάλινο βάζο και γεμίστε το με μέλι. Αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 3-5 μέρες και μετά βάλτε στο ψυγείο. Είναι έτοιμο για χρήση μετά από αυτό το διάστημα. Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι με ένα κομμάτι σκόρδο μία φορά την ημέρα.

Τσάι κουρκουμά και τζίντζερ

© Depositphotos.com

Τα κουρκουμινοειδή, ενεργά συστατικά του κουρκουμά, έχουν πολλά οφέλη για την υγεία, αντι-ιικές ιδιότητες που τονώνουν το ανοσοποιητικό.

Το τζίντζερ έχει πολύ ισχυρές αντιβακτηριακές και αντι-ιικές ιδιότητες που βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • 3 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 1 εκατοστό ρίζα κουρκουμά, ξεφλουδισμένη και τριμμένη ή 2 κουταλιές της σούπας κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 εκατοστό από ένα κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

Βράστε το νερό και προσθέστε τον κουρκουμά και το τζίντζερ. Αφήστε το για 5-10 λεπτά. Προσθέστε μέλι ή λεμόνι για γεύση.

Λεμονόνερο

brightside

Τα λεμόνια έχουν εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία τα καθιστά ένα εξαιρετικό ενισχυτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα.

  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • χυμό από 1/2 λεμόνι

Στύψτε το χυμό από μισό λεμόνι στο νερό και απολαύστε. Επειδή η βιταμίνη C είναι πολύ ασταθής, είναι καλύτερο να προετοιμάσετε το ρόφημα με λεμόνι λίγο πριν τη χρήση.

Τζίντζερ, λεμόνι και πιπέρι καγιέν

© sudochop / imgur

Το τζίντζερ είναι πολύ αποτελεσματικό ως αντιβακτηριακό και αντι-ιικό προϊόν και το λεμόνι έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Το πιπέρι καγιέν είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, σε β-καροτίνη και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τα βακτήρια. Το πιπέρι καγιέν είναι αρκετά πικάντικο και ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος ενεργοποιώντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

  • 2 εκατοστά από ένα κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και πιείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα μικρό κομμάτι σκόρδο λιωμένο.

Δείτε ακόμη Δείτε πώς να φτιάξετε μόνοι σας επιθέματα αποτοξίνωσης – Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος!

Σιρόπι εχινάκειας, μελιού, τζίντζερ και γλυκόριζας

© Depositphotos.com

Το μέλι και το τζίντζερ μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ρίζες γλυκόριζας και εχινάκειας.

Η εχινάκεια έχει μια πολύ αποτελεσματική ιδιότητα ενίσχυσης του ανοσοποιητικού.

Η γλυκόριζα είναι στην πραγματικότητα μια ρίζα με πολύ υψηλά αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακά και αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά. Αυτό το καθιστά ένα πολύ αποτελεσματικό ανοσορυθμιστικό. Δεν συνιστάται να τη χρησιμοποιείτε συνεχώς, μόνο για 4 έως 6 εβδομάδες.

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι ρίζα γλυκόριζας, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ρίζα εχινάκειας, ξεφλουδισμένη και τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ή 5 εκατοστά από ένα κομμάτι τζίντζερ

Βράστε το νερό, προσθέστε την εχινάκεια, τη γλυκόριζα και το τζίντζερ και σιγοβράστε για 45 λεπτά. Μετά αφήστε το να κρυώσει και προσθέστε το μέλι.

Εκχύλισμα μανιταριού

© Depositphotos.com

Το εκχύλισμα μανιταριού έχει πολλά οφέλη για την υγεία και χρησιμοποιείται στην κινεζική ιατρική εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι είναι μια πολύ μοναδική τροφή που τονώνει το ανοσοποιητικό με την ικανότητά τους να εμποδίζουν τα κύτταρα του ανοσοποιητικού να κολλήσουν στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Υπάρχουν μερικοί τύποι μανιταριών με ισχυρές ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού, όπως το shiitake, το maitake, το cordyceps και το tremella. Κάθε είδος μανιταριού μπορεί να ενισχυσει διαφορετικά το ανοσοποιητικό σύστημα και η ανάμειξη ορισμένων εκχυλισμάτων του θα δώσει το μέγιστο όφελος.

Πράσινος χυμός

© Depositphotos.com

Αυτός ο χυμός δεν είναι μόνο γεμάτος βιταμίνες και εξαιρετικός για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά είναι επίσης πολύ νόστιμος!

Το σπανάκι ονομάζεται υπερτροφή επειδή περιέχει πολλές βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C και είναι επίσης πλούσιο σε βήτα-καροτίνη και αντιοξειδωτικά που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις και τους ιούς.

Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα με βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση της γρίπης ή του κρυολογήματος.

Το σέλινο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, τα οποία συμβάλλουν στο να γίνει το ανοσοποιητικό σύστημα ενεργό και αποτελεσματικό.

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιβακτηριακές και αντι-ιικές του ιδιότητες.

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 2 εκατοστά κομμάτι τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

Κάντε χυμό όλα τα υλικά και πιείτε τον.

Βάμμα εχινάκειας

© Depositphotos.com

Η εχινάκεια είναι ένα πολύ γνωστό βότανο που διεγείρει το ανοσοποιητικό. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες εχινάκειας, αλλά μόνο 3 αποδεικνύονται ότι έχουν ιδιότητες ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος – Echinacea Angustifolia, Echinacea Pallida και Echinacea Purpurea. Αν λοιπόν σκοπεύετε να φτιάξετε το βάμμα, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή.

  • ξηρή εχινάκεια
  • βότκα

Γεμίστε μισό γυάλινο βάζο με ξηρή εχινάκεια και ρίξτε μέσα βότκα μέχρι να γεμίσει σχεδόν το βάζο, αφήνοντας λίγο χώρο για να φουσκώσει λίγο το βότανο. Κλείστε καλά και αφήστε το για 4-6 εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου, ανακινώντας το κάθε λίγες μέρες. Μετά από 4-6 εβδομάδες, σουρώστε το βότανο και αποθηκεύστε το βάμμα σε ένα μπουκάλι φαρμακείου καραμελέ. Στο πρώτο σημάδι του κρυολογήματος πάρτε μισό κουταλάκι του γλυκού 3 έως 4 φορές την ημέρα.

Ανδρογραφίδα

© Depositphotos.com

Η ανδρογραφίδα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται στην ινδική και κινεζική φυσική ιατρική για αιώνες ως θεραπεία κρυολογήματος και προληπτικό συμπλήρωμα. Διατίθεται σε κάψουλες και δισκία. Για προληπτικούς σκοπούς, μπορεί να ληφθεί σε χαμηλές έως μέτριες δόσεις.

Δείτε επίσης 10 Τροφές που Ενισχύσουν το Ανοσοποιητικό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ακαταστασία σπιτιού,λάθη οργάνωσης σπιτιού,συμβουλές οργάνωσης σπιτιού,οργάνωση σπιτιού,χρήσιμα

10 Καθημερινά Λάθη που Κάνουν το Σπίτι να Φαίνεται Ακατάστατο

κόλπα ένδυσης για μικροκαμωμένα κορίτσια,συμβουλές μόδας,συμβουλές για ρούχα,μόδα,ρούχα,lifestyle

7 Κόλπα Ένδυσης για Μικροκαμωμένα Κορίτσια Ώστε Φαίνονται πιο Ψηλά και Αδύνατα