in , , ,

10 Τροφές που Ενισχύσουν το Ανοσοποιητικό

Περισσότεροι από 23 εκατομμύρια άνθρωποι αρρωσταίνουν κάθε χρόνο μόνο με την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Και σύμφωνα με μια άλλη αναφορά, υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί ιοί όσο τα αστέρια στον ουρανό. Για να αποτρέψετε να αρρωστήσετε, η καλύτερη λύση είναι να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημά σας. Ευτυχώς, είναι πραγματικά εύκολο να επιτευχθεί με 10 τροφές.

Αμύγδαλα

© Pixabay.com© Pixabay.com

28 γρ. αμυγδάλα έχουν την ίδια πσοστητα ασβεστίου με 1/4 φλιτζάνι γάλα και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση του σώματός σας σε φόρμα. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αμύγδαλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά κατά των ιών. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και φυτικές ίνες, μπορούν επίσης να διατηρήσουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας.

Ηλιόσποροι

© Pixabay.com© depositphotos.com

Ένα απόλυτα υγιεινό σνακ, οι ηλιόσποροι μπορούν επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας. Μειώνουν τον κίνδυνο διαφόρων χρόνιων ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ και διατηρεί την καρδιά σας υγιή. Βοηθούν τις εγκυμονούσες και τα έμβρυα να αναπτυχθούν.

Παπάγια

© Pixabay.com© depositphotos.com

Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, η παπάγια είναι μια νόστιμη επιλογή γεμάτη οφέλη. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν την καταπολέμηση της φλεγμονής, τη μείωση του κινδύνου καρκίνου και τη διατήρηση της πέψης υπό έλεγχο.

Ακτινίδιο

© depositphotos.com© depositphotos.com

Με τη βιταμίνη C, Κ και Ε, τα ακτινίδια μπορούν να βοηθήσουν στο άσθμα και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν καταστάσεις όπως το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη. Επιπλέον, τα ακτινίδια βοηθούν στην πέψη και χρησιμεύουν ως προστασία από την απώλεια όρασης.

Τζίντζερ

© Pixabay.com© depositphotos.com

Κάνει θαύματα στο σώμα σας. Μειώνει τη χοληστερόλη, τον πόνο της περιόδου και αυξάνει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ζαμπούκο καρποί

© Pixabay.com© depositphotos.com

Είναι γεμάτοι αντιοξειδωτικά και χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Μπορούν να καταπολεμήσουν το άγχος και να βελτιώσουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Στρείδια

© Pixabay.com© depositphotos.com

Ένα δώρο για τους λάτρεις των θαλασσινών, τα στρείδια έχουν λίγες θερμίδες αλλά είναι γεμάτα θρεπτική αξία. Είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και πρωτεϊνών. Η κατανάλωση τους μπορεί επίσης να διασφαλίσει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα συνεχίζει να λειτουργεί, χάρη στον ψευδάργυρο που υπάρχει σε αυτά. Μειώνουν επίσης τον κίνδυνο διαβήτη.

Σπανάκι

© depositphotos.com© depositphotos.com

Είναι κοινό μυστικό ότι το σπανάκι είναι καλό για την υγεία, αλλά επίσης εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό σας. Είναι πηγή μαγνησίου που απαιτείται για τη διατήρηση της λειτουργίας των νεύρων, μιας υγιούς καρδιάς, καλής αρτηριακής πίεσης και ισχυρών μυών.

Καρπούζι

© Pixabay.com© depositphotos.com

Όχι μόνο το καρπούζι διατηρεί το δέρμα και τα μαλλιά σας υγιή, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την πέψη και να μειώσει τη φλεγμονή στο σώμα σας.

Φρούτα πλούσια σε βιταμίνη C

© Pixabay.com© depositphotos.com

Σύμφωνα με τις έρευνες, η βιταμίνη C μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με 20 τρόπους! Για να αναφέρουμε μερικούς, μπορεί να διατηρήσει τα λευκά αιμοσφαίρια σας υγιή, να σκοτώσει ανεπιθύμητα ή κακά κύτταρα και να αυξήσει την παραγωγή αντισωμάτων.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Καθαρίσετε σε Βάθος Υφασμάτινες Μάσκες

DIY Διακοσμητικά Έργα Τέχνης από Ύφασμα