Τα βότανα είναι ένα από τα απαραίτητα συστατικά στο μαγείρεμα για να προσθέσετε γεύση και μυρωδιά στα φαγητά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορείτε να τα αγοράσετε σε οποιοδήποτε παντοπωλείο. Εναλλακτικά μπορείτε να τα καλλιεργήσετε εύκολα στον κήπο ακόμη και σε μικρούς χώρους όπως γλάστρες, δοχεία ή ζαρντινιέρες. Ιδίως το καλοκαίρι υπάρχουν 10 βότανα που μπορείτε να αποξηράνετε για να τα χρησιμοποιήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. 10 ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ και ΒΟΤΑΝΑ που Βοηθούν το Σώμα
Ρίγανη
Όταν ξεραθεί, η γεύση της ρίγανης είναι καλύτερη και είναι γνωστή στους περισσότερους ως βασικό στήριγμα της ιταλικής μαγειρικής.
Γαλλικό εστραγκόν
Το γαλλικό εστραγκόν είναι ένα δημοφιλές συστατικό στο αρωματισμένο ξύδι και προσθέτει μια λεπτή γεύση γλυκόριζας σε σάλτσες σαλάτας, πιάτα κρέατος και σούπες. Για χρήση σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ξηράνετε τα φρέσκα φύλλα μετά το κόψιμο.
Λεβιστικό
Το έντονο άρωμα των αποξηραμένων φύλλων λεβιστικού είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε σούπες, ζωμούς και στιφάδο
Δενδρολίβανο
Το έντονο άρωμα των αποξηραμένων φύλλων αγάπης είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε πολλά φαγητά.
Γλυκιά μαντζουράνα
Η γλυκιά μαντζουράνα είναι ένα υπέροχο μαγειρικό βότανο με ξεχωριστή γεύση. Όταν μαγειρεύεται φρέσκο σε υψηλές θερμοκρασίες, χάνει εύκολα τη γεύση του, αλλά διατηρήστε τα μικρά φύλλα με αποξήρανσης και θα τα έχετε για μήνες.
Δείτε ακόμη Βότανα για Σφριγηλό και Μεγάλο Στήθος
Θυμάρι
Το θυμάρι έχει ένα πλούσιο διακριτικό άρωμα. Αυτό το βότανο θα κάνει τις σούπες, τα μαγειρευτά, το κρέας και τα πιάτα με ψάρι πιο νόστιμα. Το αποξηράνετε για χρήση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Κόλιανδρος
Ο κόλιανδρος έχει έντονη στυπτική γεύση και αποτελεί βασικό στοιχείο στα τρόφιμα της Λατινικής Αμερικής, ιδιαίτερα στη σάλσα.
Φασκόμηλο
Το φασκόμηλο έχει χρήση τόσο γαστρονομική όσο και φαρμακευτική. Αποξηράνετέ το για μεγαλύτερη διάρκεια.
Δάφνη
Τα φύλλα δάφνης προσθέτουν ένα γήινο άρωμα και γεύση σε πολλά φαγητά όπως σούπες, βραστά, βραστά κρέατα και ζυμαρικά. Τα φύλλα συνήθως τα αφαιρούν μετά το μαγείρεμα, οπότε αποξηράνετέ τα και αλέστε τα σε λεπτή σκόνη.
Δυόσμος
Ο δυόσμος κάνει τα φαγητά πιο νόστιμα και γευστικά. Αποξηραμένα διατηρούν μια γλυκιά, λεπτή γεύση που εμπλουτίζει επιδόρπια, τσάγια και αλμυρά πιάτα.
Δείτε επίσης Τα βότανα και οι χρήσεις τους απο το Α εως το Ω!