in , , , ,

Τα 13 Καλύτερα Βότανα και θεραπείες για τον Βήχα και το Κρυολόγημα

βότανα για τον βήχα,βότανα για το κρυολόγημα,γιατροσόφια,συμβουλές υγείας,υγεία
Τα 13 Καλύτερα Βότανα και θεραπείες για τον Βήχα και το Κρυολόγημα

Βότανα και θεραπείες: Ο χειμώνας έρχεται και μαζί του ο βήχας, το κρυολόγημα και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις. Αυτή είναι η ανησυχία πολλών ανθρώπων, ειδικά εκείνων που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς νιώθουν φόβο κάθε φορά που έρχεται αυτή η εποχή. Τα βότανα είναι μια εξαιρετική σπιτική θεραπεία εάν θέλετε να θεραπεύσετε τον εαυτό σας με φυσικό τρόπο από το βήχα και το κοινό κρυολόγημα. Η καλλιέργεια τους όχι μόνο βελτιώνει την υγεία σας, αλλά βοηθά επίσης το σπίτι σας να είναι πιο όμορφο και να έχετε την ευκαιρία να είστε κοντά στη φύση. Τα οφέλη των βοτάνων είναι πραγματικά εκπληκτικά. 10 Τσάγια Βοτάνων που Το Σώμα σας θα σας Ευχαριστήσει

Φασκόμηλο

Sowgoodnaturally

Χάρη στις αντιβακτηριακές, αντισηπτικές και στυπτικές ιδιότητες, το φασκόμηλο είναι εξαιρετικό στη θεραπεία του βήχα, του πονόλαιμου και της φλεγμονής του στόματος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου για να φτιάξετε ένα αρωματικό τσάι.

Θυμάρι

Thespruce

Το τσάι θυμαριού είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος χάρη στο αιθέριο έλαιο των φύλλων του.

Μέντα

Growyouryard

Η μέντα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, του βήχα και της συμφόρησης με παρασκευή αφεψήματος. Αυτό το βότανο δροσίζει τους βλεννογόνους και λειτουργεί ως αποσυμφορητικό.

Μαντζουράνα

Britannica

Με αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, η μαντζουράνα χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία λοιμώξεων, ρινικής καταρροής, βήχα και κρυολογήματος.

Χαμομήλι

Tegoder

Το χαμομήλι έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον βήχα, τον πονόλαιμο και το κρυολόγημα. Μπορείτε να πιείτε τσάι χαμομηλιού ή να εισπνεύσετε τον ατμό του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ρίγανη

Thespruce

Η ρίγανη έχει αντισηπτικές ιδιότητες που μπορεί να θεραπεύσει τη γρίπη, το δεκατικό πυρετό, τον βήχα και το κρυολόγημα.

Δείτε ακόμη Σπιτικές καραμέλες για το βήχα με μέλι και μέντα

Πέπερι το βετέλειον

Plantkaro

Είναι εξαιρετικό για τη θεραπεία του βήχα και του κρυολογήματος. Μπορείτε να απλώσετε λίγο σιναπέλαιο πάνω του και να το τοποθετήσετε στο στήθος για να αντιμετωπίσετε τη συμφόρηση.

Μελισσόχορτο

Thespruce

Βοηθά στην ανακούφιση από τον πυρετό και το κρύο, χάρη στις αντιικές του ιδιότητες. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για να φτιάξετε αφέψημα.

Μαγιοβότανο

Plantopedia

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος, της γρίπης, του πόνου και του στρες βράζοντάς μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα για να φτιάξετε αφέψημα.

Λουίζα

Growjoy

Είναι ιδανική για τη θεραπεία πεπτικών διαταραχών, αϋπνίας, κρυολογήματος και άσθματος. Μπορείτε να παρασκευάσετε τσάι με μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα.

Λεμονόχορτο

Gardeningknowhow

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιακές του ιδιότητες, βοηθά στην καταπολέμηση του βήχα και του κρυολογήματος. Μπορείτε να βραστέ μερικά φρέσκα φύλλα λεμονόχορτου και τριμμένο τζίντζερ για να φτιάξετε αφέψημα για ανακούφιση του βήχα.

Ιερός βασιλικός

Britannica

Είναι ιδανικός για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος παθήσεων όπως ο βήχας, το κρυολόγημα, ο πυρετός του άσθματος, η αρθρίτιδα και οι οφθαλμικές παθήσεις. Μπορείτε να το πιείτε προσθέτοντάς το σε τσάι ή ζεστά ροφήματα.

Δεντρολίβανο

Gardenersworld

Το δεντρολίβανο περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Επομένως είναι εξαιρετικό για την πρόληψη χειμερινών παθήσεων. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή σας διατροφή ή να φτιάξετε αφέψημα με μερικά φύλλα.

Δείτε επίσης Τα βότανα και οι χρήσεις τους απο το Α εως το Ω!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

62 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Διακοσμητική Σανίδα Τοίχου

Διακόσμηση Τοίχων: 62 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού στους Τοίχους με γύψινα

διατήρηση φρέσκων λεμονιών για μήνες,αποθήκευση λεμονιών,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

Με αυτόν τον τρόπο θα Διατηρήσετε τα Λεμόνια Φρέσκα για Μήνες