in , , ,

Με αυτόν τον τρόπο θα Διατηρήσετε τα Λεμόνια Φρέσκα για Μήνες

διατήρηση φρέσκων λεμονιών για μήνες,αποθήκευση λεμονιών,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα
διατήρηση φρέσκων λεμονιών για μήνες,αποθήκευση λεμονιών,σπιτικά κόλπα,χρήσιμα

Τα λεμόνια είναι απαραίτητα σε πολλές συνταγές, καθιστώντας τα απόλυτο βασικό προϊόν της κουζίνας. Το μόνο μειονέκτημα; Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι αποθήκευσης των λεμονιών θα μειώσουν γρήγορα τη διάρκεια ζωής τους. 9 Τρόποι να Διατηρήσετε Κομμένα Λουλούδια Φρέσκα Περισσότερο

Lukas/Pexels

Όταν τα λεμόνια αποθηκεύονται σε θερμοκρασία δωματίου διαρκούν περίπου μία εβδομάδα. Στο ψυγείο, θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες, αρκεί να είναι άκοπα. Ωστόσο, είναι δυνατό να διαρκέσουν ακόμη περισσότερο, χάρη σε ένα απλό κόλπο αποθήκευσης.

Τοποθετείστε τα λεμόνια σε ένα δοχείο και μετά γεμίστε το με νερό. Κλείστε το δοχείο με το καπάκι και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Τα λεμόνια θα διατηρηθούν έως και τρεις μήνες αν αποθηκεύονται με αυτόν τον τρόπο.

Δείτε ακόμη 8 Κόλπα για να Διατηρούνται Περισσότερο τα Τρόφιμα

meowmeix/TikTok

Λοιπόν, γιατί λειτουργεί αυτό το κόλπο;

Τα λεμόνια αρχίζουν να σαπίζουν καθώς χάνουν την υγρασία τους. Το νερό στο μπολ χρησιμεύει για να αναπληρώσει τη χαμένη υγρασία τους, παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

Άλλοι τρόποι αποθήκευσης λεμονιών

Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα λεμόνια σε μια επανασφραγιζόμενη πλαστική σακούλα κατάψυξης. Αφαιρέστε την περίσσεια αέρα, σφραγίστε τη σακούλα και τοποθετήστε την στο ψυγείο. Θα διατηρήσει τα λεμόνια φρέσκα για περίπου έξι εβδομάδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα λεμόνια

Ας υποθέσουμε ότι έχετε ήδη κόψει ένα λεμόνι, αλλά θέλετε να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση. Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το μέσα σε λίγες μέρες. Εναλλακτικά, μπορείτε να στύψετε το λεμόνι και να ρίξετε τον χυμό σε μια παγοθήκη. Μόλις παγώσει, αφαιρέστε τα παγάκια λεμονιού και φυλάξτε τα σε ένα σφραγισμένο δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη. Όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χυμό λεμονιού, απλώς ξεπαγώστε τα παγάκια.

Δείτε επίσης 11 Τρόφιμα που Μπορούν να Διαρκέσουν για Χρόνια εάν Αποθηκευτούν με Σωστό Τρόπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 32

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βότανα για τον βήχα,βότανα για το κρυολόγημα,γιατροσόφια,συμβουλές υγείας,υγεία

Τα 13 Καλύτερα Βότανα και θεραπείες για τον Βήχα και το Κρυολόγημα

Διάσημη κομμώτρια μεταμορφώνει 30 καθημερινές γυναίκες και η αλλαγή είναι Εντυπωσιακή

Διάσημη κομμώτρια μεταμορφώνει 30 καθημερινές γυναίκες και η αλλαγή είναι Εντυπωσιακή