in , ,

9 Τρόποι να Διατηρήσετε Κομμένα Λουλούδια Φρέσκα Περισσότερο

διατήρηση κομμένων λουλουδιών,φροντίδα κομμένων λουλουδιών,συμβουλές για κομμένα λουλούδια,χρήσιμα
9 Τρόποι να Διατηρήσετε Κομμένα Λουλούδια Φρέσκα Περισσότερο

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνετε συχνά ένα μπουκέτο φρεσκοκομμένα λουλούδια στο σπίτι, σωστά; Είναι τόσο δύσκολο να θαυμάσετε την εκπληκτική υπέροχη ανθοδέσμη σας για πολύ καιρό γιατί σύντομα τα πέταλα θα αρχίσουν να πέφτουν γύρω από το βάζο. Μην απελπίζεστε, γιατί υπάρχουν 9 απλοί και εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε τα κομμένα λουλούδια σας φρέσκα όσο το δυνατόν περισσότερο. DIY Καλοκαιρινός Πολυέλαιος με Λουλούδια

Αλλάζετε συχνά το νερό

Bhg

Η συχνή αλλαγή νερού (τουλάχιστον κάθε δύο ημέρες) είναι απαραίτητη για να διατηρούνται φρέσκα τα κομμένα λουλούδια, επειδή το νερό έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα που σημαίνει την παρουσία βακτηρίων. Ταυτόχρονα, πρέπει να καθαρίσετε το βάζο για να αφαιρέσετε τυχόν επιβλαβή βακτήρια.

Κρατήστε τα λουλούδια μακριά από τον ήλιο

Thepaintedhinge

Όταν καλλιεργούνται στον κήπο, τα φυτά χρειάζονται άφθονο άμεσο ηλιακό φως για να παράγουν την ενέργεια που απαιτείται για την ανάπτυξή τους. Ωστόσο, μετά το κόψιμο, εάν τοποθετηθούν στον ήλιο, θα ξεραθούν πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κρατάτε τα λουλούδια στο πιο δροσερό μέρος του σπιτιού μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Βότκα

Dailymail

Η βότκα είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή περιορίζει την παραγωγή αιθυλενίου. Το αιθυλένιο είναι ένα αέριο που διευκολύνει τη διαδικασία ωρίμανσης και μαρασμού των λουλουδιών. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες βότκα στο νερό του βάζου, μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία και να διατηρήσετε τα λουλούδια σας για μερικές ακόμη ημέρες. Επίσης, πιστεύεται ότι αναστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων, διατηρώντας το νερό καθαρότερο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αναψυκτικό

1millionideas

Η προσθήκη αναψυκτικού στο βάζο προσφέρει ορισμένη ποσότητα ζάχαρης που θρέφει τα λουλούδια και η οξύτητα κάνει τους μίσχους να τραβήξουν το νερό πιο γρήγορα. Απλά, προσθέστε μισό με ένα φλιτζάνι ανάλογα με το μέγεθος του βάζου. Λάβετε υπόψη ότι το αναψυκτικό ενθαρρύνει επίσης την ανάπτυξη βακτηρίων, οπότε είναι ακόμα σημαντικό να αλλάζετε συχνά το νερό, προσθέτοντας αναψυκτικό κάθε φορά.

Δείτε ακόμη 6 Φυσικές Βαφές από Λουλούδια, Φυτά και Ρίζες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μηλόξυδο και ζάχαρη

Ruralsprout

Το μηλόξυδο και η ζάχαρη χρησιμεύουν ως ένα είδος φυτικής τροφής για να βοηθήσουν τα λουλούδια σας να είναι φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ψυγείο

Bluegraygal

Η ψύξη θα διατηρήσει τα άνθη φρέσκα, αποτρέποντας την ξήρανση και το μαρασμό. Έτσι, διατηρώντας τα λουλούδια στην ψύξη τη νύχτα για οκτώ ώρες, θα εξακολουθούν να φαίνονται τόσο φρέσκα όσο την ημέρα που τα αγοράσατε περισσότερο από μία εβδομάδα αργότερα.

Τραβήξτε τα περιττά φύλλα

Popsugar

Η απογύμνωση των περιττών φύλλων δεν είναι μόνο απαραίτητη για αισθητικούς σκοπούς, αλλά εξυπηρετεί στη διατήρηση των λουλουδιών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό αποτρέπει τη σήψη, τα επιβλαβή βακτήρια και τα ανεπιθύμητα ζωύφια των περιττών φύλλων.

Κόψτε τα κοτσάνια συχνά

Daviddomoney

Μετά την κοπή και την τοποθέτηση στο νερό σε λίγες ημέρες, τα κοτσάνια των λουλουδιών θα προσβληθούν από επιβλαβή βακτήρια. Για να καταπολεμήσετε αυτό το φαινόμενο, κόψτε τα κοτσάνια συχνά για να αυξήσετε την επιφάνεια της κοπής ώστε τα λουλούδια να πάρουν περισσότερο νερό για να παρατείνουν τη ζωή τους.

Χλωρίνη

Wikihow

Για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων στο βάζο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης στο νερό (λιγότερο από ένα κουταλάκι του γλυκού) και θα παραμείνει καθαρό και χωρίς βακτήρια, αφήνοντας τα λουλούδια σας να ευδοκιμήσουν περισσότερο.

Δείτε επίσης 7 Επαγγελματικές Συμβουλές για να Διαρκούν τα Λουλούδια Περισσότερο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σπιτικά απωθητικά για ποντίκια,σπιτικά απωθητικά για αρουραίους,χρήσιμα

Σπιτικά Απωθητικά για Ποντίκια και Αρουραίους

αντιμετώπιση μυρωδιών ψαριού,καθαρισμός μυρωδιών ψαριού,καθαρισμός,χρήσιμα

Πώς να Απαλλαγείτε από τη Μυρωδιά του Ψαριού Μετά το Μαγείρεμα