in , ,

9 Χρήσεις του Κάρβουνου στον κήπο

χρήσεις του κάρβουνου στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
9 Χρήσεις του Κάρβουνου στον Κήπο

Αν θέλετε έναν υγιή κήπο, τα υπολείμματα κάρβουνου από το μπάρμπεκιου του Σαββατοκύριακου μπορεί να είναι μια καλή ιδέα! Ακούγεται περίεργο; Δεν είναι! Η προσθήκη κάρβουνου στο χώμα του κήπου είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να αυξήσετε τα επίπεδα του pH και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αέρα με την ικανότητά του να συγκρατεί θρεπτικά συστατικά και νερό. 6 Απίθανες Χρήσεις του Tide στον Κήπο

Ως εδαφοβελτιωτικό

9 Χρήσεις του Κάρβουνου στον Κήπο

Το κάρβουνο λειτουργεί ως εξαιρετικό εδαφοβελτιωτικό, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και στο χαμηλό του κόστος. Επιπλέον, βοηθά στη βελτίωση του οργανικού υποστρώματος από σάπια φύλλα και αποδίδει το βέλτιστο pH, ειδικά για τα τριαντάφυλλα.

Εξουδετερώνει τα φυτικά δηλητήρια

Οι καρυδιές παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται Jugalone, η οποία απελευθερώνεται στο περιβάλλον χώμα από φύλλα που μαραίνονται και πέφτουν στο έδαφος. Είναι τοξικό για κάθε φυτό που προσπαθεί να αναπτυχθεί κοντά στην καρυδιά. Όταν πέσει μια καρυδιά, οι αποσυντιθέμενες ρίζες της συνεχίζουν να απελευθερώνουν το δηλητήριο.

Το κάρβουνο μπορεί να απορροφήσει πλήρως το φυτικό δηλητήριό. Μπορείτε να το απλώσετε ως πολτό ή να το εφαρμόσετε απαλά στο χώμα. Αυτή είναι μια από τις καλύτερες χρήσεις άνθρακα στον κήπο!

Υλικό πλήρωσης γλαστρών

Την επόμενη φορά που θα μαζέψετε μεριές πέτρες για να γεμίσετε το κάτω μέρος των γλαστρών σας, σκεφτείτε αντ’ αυτού να χρησιμοποιήσετε κάρβουνο από σκληρό ξύλο. Βλέπετε, ο άνθρακας είναι καλύτερη επιλογή επειδή είναι ελαφρύτερος από χαλίκι και βράχια. Ως εκ τούτου, κάνει τις γλάστρες ελαφρύτερες και ευκολότερες στην μετακίνηση.

Αυτό είναι ιδιαίτερα βολικό όταν ο καιρός είναι απρόβλεπτος. Πρέπει να μετακινείτε συχνά τα φυτά σας, να εκμεταλλεύεστε το φως του ήλιου ή να τα προστατεύετε από τον παγετό. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά το κάρβουνο όταν αλλάζετε τη γλάστρα!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ως προσθετικό χώματος

Υπάρχει λόγος για τον οποίο τα εμπορικά μίγματα χώματος περιέχουν κάρβουνο. Απορροφά τις ενοχλητικές οσμές του κομπόστ και της κοπριάς, αφήνοντας άθικτη τη θρεπτική ακεραιότητα του μείγματος. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε μερικά σφαιρίδια κάρβουνο στο φυτόχωμά σας, σε περίπτωση που η μυρωδιά γίνει πολύ έντονη.

Δείτε ακόμη Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Εξουδετέρωση ζιζανιοκτόνων

Τα ζιζανιοκτόνα, συχνά έχουν μακρά παραμονή στο έδαφος. Τείνουν να παραμένουν για αρκετά χρόνια, ακόμη και μετά το θάνατο των φυτών. Αυτό προκαλεί ένα δυσμενές περιβάλλον ανάπτυξης για τα μελλοντικαι φυτά σας.

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε μια περιοχή που εφαρμοστήκαν ζιζανιοκτόνα Isoxaben ή Oryzalin, προσθέστε λίγο κάρβουνο από σκληρό ξύλο στο έδαφος λίγο πριν από τη φύτευση. Αυτό θα εξυπηρετήσει διπλό σκοπό- αραίωση των ζιζανιοκτόνων και αποκλεισμός των πιθανών προβλημάτων για βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών.

Καθαρισμός φυτοφαρμάκων

Οι ιδιότητες απορρόφησης του κάρβουνου, σε συνδυασμό με τη μη τοξική φύση του, το καθιστούν ιδανικό για την εξουδετέρωση της επιβλαβούς επίδρασης των φυτοφαρμάκων. Ένα διάλυμα 0,5 κιλού κάρβουνου σε 4 λίτρα νερό, είναι αρκετό τον καθαρισμό των συσσωρευμένων φυτοφαρμάκων σε περίπου 10-15 τετραγωνικά μέτρα χώματος.

Εάν η περιοχή είναι πολύ μεγάλη για να το απλώσετε χειροκίνητα, σκεφτείτε να την ψεκάσετε παντού για να αφαιρέσετε επιφανειακα τα φυτοφάρμακα. Να έχετε κατά νου ότι το κάρβουνο λειτουργεί μόνο για βιολογικά φυτοφάρμακα, όχι για συνθετικά.

Υπόστρωμα με κάρβουνο

Δεν χρειάζεστε πάντα φυτικό υλικό για υπόστρωμα. Το κάρβουνο μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό. Δημιουργεί ένα προστατευτικό κάλυμμα πάνω από την επιφάνεια του εδάφους ενώ εμποδίζει τη διαφυγή υγρασίας από το έδαφος. Αυτό βοηθά στην αποτροπή της ανάπτυξης ζιζανίων. Η χρήση ενός στρώματος κάρβουνου γύρω από ανοιχτόχρωμα φυτά είναι ένας μοναδικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια διαφορετική εμφάνιση στον κήπο!

Αντιμυκητιακή προστασία

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Plant Science, αναφέρει ότι η προσθήκη κάρβουνου στο χώμα είναι μια αποτελεσματική μέθοδος για τη διαχείριση και τη μείωση των μυκητιασικών λοιμώξεων στα φυτά. Καθώς το κάρβουνό είναι ένας από τους πιο ισχυρούς τρόπους για να σκοτώσετε τις μυκοτοξίνες που δημιουργεί η μούχλα, η χρήση του στον κήπο σας σίγουρα θα αποτρέψει την μυκητίαση.

Οργανικό εντομοκτόνο

Το κάρβουνό σε σκόνη είναι εξαιρετικά ισχυρό στην αποτροπή του Tribolium Castenum. Είναι ένα σκαθάρι, έχει μια αδηφάγα όρεξη όταν πρόκειται για προϊόντα σιτηρών όπως φασόλια, αλεύρι, τροφές για κατοικίδια, αποξηραμένα λουλούδια, δημητριακά, ζυμαρικά κ.ο.κ.

Το Tribolium Castenum και τα σκαθάρια αλευριού είναι οι χειρότεροι εφιάλτες κάθε ιδιοκτήτη παντοπωλείου. Η χρήση καλά λευκασμένης και αποξηραμένης σκόνη κάρβουνου μπορεί να σκοτώσει αυτά τα ενοχλητικά έντομα, χωρίς να αφήσει πίσω τοξικά υπολείμματα!

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κερδίσετε Βάρος με Φυσικό Τρόπο

8 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Κερδίσετε Βάρος με Φυσικό Τρόπο

10 Καλοκαιρινά Βότανα που Μπορείτε να Αποξηράνετε

10 Καλοκαιρινά Βότανα που Μπορείτε να Αποξηράνετε