in ,

Τι θα Συμβεί αν Πίνετε Ζαχαρόνερο και πώς Μπορεί να σας Βοηθήσει

οφέλη ζαχαρόνερου,κατανάλωση ζαχαρόνερου,συμβουλές διατροφής,διατροφή
Τι θα Συμβεί αν Πίνετε Ζαχαρόνερο και πώς Μπορεί να σας Βοηθήσει

Έχει αποδειχθεί ότι οι υδατάνθρακες ενισχύουν την απόδοση και μεγιστοποιούν την αντοχή των αθλητών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσα πολλά ενεργειακά ποτά και μπάρες διαθέσιμα σε γυμναστήρια και αθλητικά καταστήματα. Τι γίνεται όμως με το απλό νερό με ζάχαρη; Τι γίνεται όμως με το απλό νερό με ζάχαρη και τις εκπληκτικές επιπτώσεις που έχει στο σώμα; Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Το ζαχαρόνερο δίνει στο σώμα μια γρήγορη ώθηση ενέργειας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η υπερβολική ζάχαρη στη διατροφή τους είναι επιβλαβής για την υγεία τους. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι διατροφολόγοι συνιστούν να λαμβάνουμε μόνο περίπου το 10% της ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων από σάκχαρα, υπάρχουν στιγμές που το σώμα απαιτεί άμεση αύξηση της ενέργειας.

  • Όταν καταναλώνουμε ζαχαρόνερο, το σώμα απορροφά τα μόρια σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος όπου λαμβάνονται από τα κύτταρα και μετατρέπονται σε ενέργεια.
  • Η σακχαρόζη, το μόριο ζάχαρης που βρίσκεται στις περισσότερες εμπορικές ζάχαρες, έχει βρεθεί ότι έχει ταχύτερο ρυθμό απορρόφησης από άλλους τύπους σακχάρων.

Έρευνες δείχνουν ότι τα σχετικά απλά συστατικά του ζαχαρόνερου θα μπορούσαν να είναι καλύτερη πηγή ενέργειας από τα αναψυκτικά και τα ενεργειακά ποτά.

Από τι φτιάχνεται το ζαχαρόνερο;

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ζαχαρόνερο παρασκευάζεται εύκολα ανακατεύοντας ζάχαρη σε ένα ποτήρι νερό. Ωστόσο, η κανονική ζάχαρη που χρησιμοποιούμε στο σπίτι διαφέρει πραγματικά από τα σάκχαρα που χρησιμοποιούνται σε άλλα γλυκαντικά ροφήματα:

  • Το ζαχαρόνερο περιέχει σακχαρόζη, ενώ τα άλλα γλυκαντικά ροφήματα περιέχουν γλυκόζη σε συνδυασμό με άλλα σάκχαρα (φρουκτόζη, σιρόπι αμύλου καλαμποκιού και άλλα).
  • Η σακχαρόζη είναι ένας δισακχαρίτης που αποτελείται από 2 μόρια σακχάρου, τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη.

Μια πρόσφατη βρετανική μελέτη δείχνει ότι ο τρόπος που το σώμα μας χρησιμοποιεί τη σακχαρόζη είναι καλύτερος και πιο αποτελεσματικός από άλλα μόρια σακχάρου.

Γιατί το ζαχαρόνερο είναι καλύτερο από άλλα γλυκαντικά ροφήματα

© Depostiphotos.com

Φαίνεται ότι οι χυμοί φρούτων, τα ενεργειακά ποτά και το νερό με βιταμίνες έχουν όλα τα ίδια βασικά συστατικά με το ζαχαρόνερο, αλλά αυτό είναι αναληθές. Υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ ζαχαρούχου νερού και άλλων γλυκαντικών ροφημάτων:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

  • Τα γλυκαντικά ροφήματα συχνά περιέχουν πρόσθετα συστατικά όπως καφεΐνη, αρωματικές και χρωστικές ουσίες.
  • Τα ενεργειακά ποτά είναι ακριβά, ενώ το ζαχαρόνερο είναι φθηνό και εύκολο στην παρασκευή του.
  • Η ανάμειξη γλυκόζης και χυμών φρούτων μπορούν να προκαλέσει ήπια στομαχική ενόχληση, ενώ το ζαχαρόνερο με βάση τη σακχαρόζη χωνεύεται εύκολα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Γιατί οι αθλητές επιλέγουν ζαχαρόνερο

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Η κατανάλωση ζαχαρόνερου είναι καλή για όλους αλλά υπάρχουν πολλά επιπλέον οφέλη για όσους ασκούνται τακτικά ή είναι επαγγελματίες αθλητές:

  • Ενώ όλοι οι υδατάνθρακες βοηθούν στην αποκατάσταση των επιπέδων ενέργειας κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι ο ρυθμός με τον οποίο αποκαθίσταται η ενέργεια που κάνει πραγματικά τη διαφορά κατά τη διάρκεια μιας έντονης προπόνησης.
  • Τα περισσότερα αθλητικά ποτά περιέχουν συνδυασμούς γλυκόζης που μπορούν να προκαλέσουν σημαντική ενόχληση καθώς απορροφώνται από τα έντερα.
  • Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι αθλητές που κατανάλωναν ζαχαρόνερο παρουσίασαν ταχύτερη και ομαλότερη ανάκαμψη από όσους κατανάλωναν ενεργειακά ποτά.

Έτσι, εάν τρέχετε σε μαραθώνιο ή απλά θέλετε να νιώσετε καλύτερα, είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε τα ενεργειακά ποτά με απλό σπιτικό ζαχαρόνερο.

Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για κατανάλωση ζαχαρόνερου;

© Depositphotos.com

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις όπου δεν είναι μόνο υγιεινό αλλά απαραίτητο να αυξήσετε την πρόσληψη υδατανθράκων:

  • Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από άσκηση στο γυμναστήριο ή στο σπίτι
  • Κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων υψηλής έντασης όπως πεζοπορία, ποδηλασία, τρέξιμο και πολλά άλλα
  • Όταν έχετε μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων
  • Κάθε φορά που χρειάζεστε μια γρήγορη ώθηση ενέργειας χωρίς να νιώθετε φούσκωμα

Συνιστάμενη πρόσληψη ζάχαρης

© Depositphotos.com, © Depostiphotos.com

Το ζαχαρόνερο, όπως όλες οι γλυκές λιχουδιές, πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

Για ασκήσεις αντοχής, όπως η ποδηλασία, είναι καλύτερο να καταναλώνετε 7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη την ώρα. Συνιστάται να αναμιγνύετε περίπου 1,5 κουταλιά της σούπας με ένα φλιτζάνι νερό.
Για λιγότερο έντονες ασκησεις, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα στο μισό.
Εάν δεν ασκείστε και χρειάζεστε απλώς μια γρήγορη τόνωση για όλη την ημέρα, συνιστάται να καταναλώνετε όχι περισσότερο από 2 κουταλάκια του γλυκού ανά φλιτζάνι νερό.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Πάρα Πολύ Κρέας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα διακοσμητών για μικρό μπάνιο,βάψιμο μικρού μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

8 Κόλπα Διακοσμητών για Βάψιμο Μικρού Μπάνιου

δημιουργία σύγχρονης τέχνης,diy έργα τέχνης,diy διακοσμητικά,διακόσμηση σπιτιού,diy κατασκευές

Πώς να Δημιουργήσετε Σύγχρονη Τέχνη