in , ,

10 Καθημερινά Αντικείμενα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

επιβλαβή καθημερινά αντικείμενα,χρήσιμα,συμβουλές
10 Καθημερινά Αντικείμενα που Κάνουν Περισσότερο Κακό παρά Καλό

Θεωρούμε τα σπίτια μας ένα ασφαλές καταφύγιο για τις οικογένειές μας και για τον εαυτό μας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι μερικές φορές τα πιο συνηθισμένα οικιακά προϊόντα μπορεί να αποτελέσουν μεγάλη απειλή για την υγεία μας. 11 Καθημερινά Αντικείμενα που Ανήκουν στα Σκουπίδια

Η πραγματική επίδραση των αναψυκτικών διαίτης

brightside

Το πρώτο πράγμα που κόβουμε από τη διατροφή μας είναι τα αναψυκτικά. Επιλέγουμε διαίτης για να διευκολύνουμε τη μετάβαση, καθώς θέλουμε ακόμα κάτι γλυκό με καφεΐνη για να πίνουμε όταν η ενέργειά μας μειώνεται. Ωστόσο, μελέτες υποδεικνύουν ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης και του κινδύνου ανάπτυξης σοβαρών προβλημάτων υγείας, όπως άνοια, παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Ο κύριος λόγος για τον οποίο πίνουμε αναψυκτικά διαίτης είναι για να χάσουμε βάρος, αλλά μπορεί να αυξήσει τις λιγουρες μας και να καταλήξουμε με περισσότερα κιλά.

Εναλλακτικά καταναλώστε νερό. Εάν το βρίσκετε πολύ άνοστο, αρωματίστε το προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού. Αν έχετε όρεξη για κάτι γλυκό, τότε τα smoothies μπορούν να σας βοηθήσουν. Μπορείτε ακόμη να συνδυάσετε διαφορετικές ποικιλίες φρούτων για να τα κάνετε πιο γευστικά.

Μια τοξική πιτσιλιά αρώματος

brightside

Πριν φύγουμε από το σπίτι, ένας ψεκασμός με το αγαπημένο μας άρωμα είναι πάντα απαραίτητος. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι ότι ουσιαστικά ψεκάζουμε χημικές ουσίες με ωραία μυρωδιά-μερικές από τις οποίες παράγονται από πετρέλαιο-στο δέρμα μας. Η έκθεση σε αυτά τα αρώματα μπορεί να προκαλέσει ήπια έως σοβαρά συμπτώματα, από ημικρανίες έως υπογονιμότητα. Επιπλέον, ρυπαίνουν το περιβάλλον!

Αλλάξτε σε προϊόντα που είναι αρωματισμένα με φυσικά έλαια. Μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας αρώματα χωρίς τοξίνες.

Τα αντικολλητικά τηγάνια εκπέμπουν ανεπιθύμητα τοξικά αέρια

© Depositphotos.com

Η επίστρωση στα αντικολλητικά τηγάνια περιέχει πολυτετραφθοροαιθυλένιο. Όταν τα τηγάνια υπερθερμαίνονται, απελευθερώνονται τοξικά αέρια, τα οποία μπορεί να είναι καρκινογόνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη από ανοξείδωτο χάλυβα ή χυτοσίδηρο. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε φυσικά, αντικολλητικά σπρέι στη μαγειρική σας.

Μπατονέτες

brightside

Το κερί του αυτιού υπάρχει για έναν λόγο: προστατεύει το κανάλι του αυτιού από τη σκόνη και τις βρωμιές. Όταν συσσωρεύεται, γίνεται κολλώδες. Κατά συνέπεια, μπορεί να καταφύγουμε στη χρήση μπατονέτας. Όταν πιέζεται πολύ, μπορεί να βλάψει ευαίσθητα όργανα όπως το τύμπανο και ακόμη και να προκαλέσει απώλεια ακοής.

Αρχικά, πετάξτε τις ή αφαιρέστε τις από τη λίστα του σούπερ μάρκετ. Στη συνέχεια, δεν είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το κερί που έχει συσσωρευτεί μέσα στο αυτί σας. Ωστόσο, εάν θέλετε να το καθαρίσετε από το άνοιγμα του καναλιού, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί και προσέξτε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση.

Το αντιβακτηριακό σαπούνι χεριών που σκοτώνει «πάρα πολλά» μικρόβια

brightside

Από την παιδική μας ηλικία, έχουμε μάθει για τη σημασία του συχνού πλυσίματος των χεριών μας. Όμως η χρήση αντιβακτηριακών σαπουνιών μπορεί να είναι «ανθυγιεινή». Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι σκοτώνουν όλα τα μικρόβια και ούτε θα έπρεπε. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ορισμένα συστατικά που βρίσκονται σε αυτά τα σαπούνια όπως η τρικλοζάνη μπορεί να προκαλέσουν αντιβακτηριακή αντίσταση.

Απλό σαπούνι, νερό και σχολαστικό τρίψιμο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρείτε τα χέρια σας καθαρά.

Δείτε ακόμα 10 Καθημερινά Αντικείμενα που Πρέπει να Αλλάζετε Τακτικά

Η λούφα: ένας παράδεισος για τα μικρόβια

brightside

Πώς μπορεί κάτι που μοιάζει με πολύχρωμο θαλάσσιο σφουγγάρι να είναι επιβλαβές; Η πλέξη του, η οποία είναι εξαιρετική για την απολέπιση του νεκρού δέρματος, παγιδεύει επίσης μικρόβια που αναπτύσσονται όταν η λούφα είναι υγρή. Έτσι καταλήγετε να τα απλώνετε στο δέρμα σας την επόμενη φορά που θα τη χρησιμοποιήσετε.

Εάν δεν σας αρέσει να καθαρίζετε και να στεγνώνετε τη λούφα μετά από κάθε χρήση, μια ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιλέξετε απολεπιστικά σαπούνια με φυσικά υλικά.

Λευκαντική οδοντόκρεμα

© Depositphotos.com

Η λευκαντική οδοντόκρεμα απομακρύνει τους επιφανειακούς λεκέδες στα δόντια σας, που προκαλούνται κυρίως από την υπερβολική κατανάλωση καφέ ή τσαγιού. Το πρόβλημα εδώ είναι η συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν. Μπορεί να καταλήξει να είναι πολύ λειαντική και να διαβρώσει το σμάλτο ή να προκαλέσει ευαισθησία στα δόντια.

Ελέγξτε ότι η μάρκα που χρησιμοποιείτε έχει έγκριση από έναν αξιόπιστο οδοντιατρικό οργανισμό και χρησιμοποιήστε την μαζί με κανονική οδοντόκρεμα.

Το αλουμινόχαρτο μπορεί να είναι η αιτία πίσω από τις τροφιμογενείς ασθένειες

© Freepik.com

Όταν τυλίγουμε φαγητά σε αλουμινόχαρτο, αποθηκεύουμε εν αγνοία μας μια ωρολογιακή βόμβα. Ορισμένα βακτήρια προκαλούν τροφιμογενείς ασθένειες. Όταν υπάρχει αέρας, τα βακτήρια αναπτύσσονται γρηγορότερα. Το πρόβλημα με το αλουμινόχαρτο είναι ότι δεν σφραγίζει εντελώς το φαγητό από τον αέρα.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία. Επιπλέον, δεν πρέπει να αφήνετε το φαγητό έξω για πολύ ώρα. Βάλτε το στο ψυγείο μόλις κρυώσει λίγο.

Πετάξτε τα παλιά πλαστικά δοχεία

© Depositphotos.com

Τα δοχεία που είναι κατασκευασμένα από άκαμπτο πλαστικό και έχουν σφραγίδα “7” ή “pc” (πολυανθρακικό), μπορεί να περιέχουν BPA (Bisphenol A). Αυτή η χημική ουσία μπορεί να είναι η αιτία αρκετών ενδοκρινών διαταραχών που κυμαίνονται από τη στειρότητα έως τον καρκίνο του μαστού και του προστάτη.

Όταν αγοράζετε νέα πλαστικά δοχεία, βεβαιωθείτε ότι είναι χωρίς BPA ή επιλέξτε γυάλινα σκεύη και πορσελάνη, που είναι οι ασφαλέστερες επιλογές.

Φθαρμένα σουτιέν

© Depositphotos.com

Όλες έχουμε το αγαπημένο σουτιέν από το οποίο με κάποιον τρόπο δεν μπορούμε να απαλλαγούμε. Είναι όμως καιρός να πούμε αντίο στον παλιό μας «υποστηρικτικό» φίλο. Όταν το ελαστικό στα σουτιέν φθαρεί με την πάροδο του χρόνου, αυτό ισούται με λιγότερη υποστήριξη. Αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές, ειδικά στην περίπτωση των βαρύτερων γυναικών, επειδή μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη.

Επιπλέον, μπορεί να επιβραδύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης στον ιστό του μαστού. Το στήθος αλλάζει σχήμα και μέγεθος κυρίως λόγω διακυμάνσεων του βάρους ή ορμονικών αλλαγών, οπότε ένα σουτιέν που έκανε θαύματα στο παρελθόν μπορεί να γίνει άβολο και να μην υποστηρίζει.

Αγοράστε καινούργια ζητώντας συμβουλές από τον πωλητή στο κατάστημα για να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το σώμα σας. Εάν αισθάνεστε πολύ τολμηρές, πείτε αντίο στα σουτιέν εντελώς.

Δείτε επίσης 10 Αντικείμενα που Χρειάζονται Καθάρισμα Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 λάθη στο καθάρισμα του σπιτιού που βλάπτουν την υγεία και στην τσέπη μας και ήρθε η ώρα να τα σταματήσουμε

10 λάθη στο καθάρισμα του σπιτιού που βλάπτουν την υγεία και στην τσέπη μας και ήρθε η ώρα να τα σταματήσουμε

25 Ιδέες για Πτυσσόμενα Παράθυρα

25 Ιδέες για Πτυσσόμενα Παράθυρα