in , , ,

10 Φοβερά Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας Χωρίς Χημικά

καθαρισμός σπιτιού χωρίς χημικά,συμβουλές καθαρισμού σπιτιού,κόλπα καθαρισμού σπιτιού,χρήσιμα
10 Φοβερά Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι σας Χωρίς Χημικά

Υποθέτουμε ότι είναι ασφαλή, αλλά σχεδόν όλα τα οικιακά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες που μολύνουν τον αέρα του σπιτιού και είναι επιβλαβείς για την υγεία.

Το σημερινό σύγχρονο σπίτι είναι γεμάτο με επικίνδυνα απορρυπαντικά που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν την καθημερινότητα και τα έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να φανταστούμε την καθαριότητα του σπιτιού χωρίς αυτά. Εξοικονομήστε χρήματα και προστατέψτε την υγεία σας με ασφαλέστερα, αλλά όχι λιγότερο αποτελεσματικά, σπιτικά καθαριστικά. 15 Έξυπνα Κόλπα για να Καθαρίσετε το Σπίτι Πολύ πιο Γρήγορα

Αφαίρεση λεκέδων σκουριάς στο μπάνιο

Μπορείτε να καθαρίσετε εύκολα τους λεκέδες σκουριάς από πλακάκια μπάνιου, εφαρμόζοντας μείγμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας. Αφήστε το διάλυμα για λίγα λεπτά, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε τα πλακάκια με ένα στεγνό πανί.

Αφαίρεση λεκέδων βρωμιάς και λάσπης από τζάμια

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα από λεκέδες βρωμιάς και λάσπης είναι ένα απλό σπιτικό διάλυμα νερού και αμμωνίας (1 μέρος αμμωνίας προς 10 μέρη νερού). Μετά τον καθαρισμό, στεγνώστε καλά το τζάμι, κατά προτίμηση με ένα πανί μικροϊνών ή χαρτί κουζίνας για να αποφύγετε τα σημάδια. Ένας ακόμη τρόπος για να καθαρίσετε τα παράθυρα είναι να χρησιμοποιήσετε μια ωμή πατάτα. Κόψτε το στη μέση και τρίψτε τη πάνω στα τζάμια. Στη συνέχεια, σκουπίστε τον χυμό με ένα καθαρό πανί.

Λαμπερά πατώματα

Ο καθαρισμός των δαπέδων από μασίφ ξύλο με νερό και ξύδι είναι η τέλεια μέθοδος για να τους δώσετε ολοκαίνουργια λάμψη. Διαλύστε 1/4 φλιτζάνι ξύδι σε 1 λίτρο νερό και το καθαριστικό δαπέδου είναι έτοιμο. Εάν το πάτωμα είναι πλακάκι, χρησιμοποιήστε βραστό νερό για το πλύσιμο του.

Καθαρισμός αλάτων του πλυντηρίου

Για να διατηρήσετε το πλυντήριο απαλλαγμένο από άλατα και σε άριστη κατάσταση, πρέπει να το καθαρίζετε τακτικά. Για το σκοπό αυτό, σε ένα άδειο πλυντήριο ρούχων προσθέστε 80 γρ. κιτρικού οξέος, επιλέξτε τον πιο ζεστό κύκλο πλύσης και αφήστε το να καθαριστεί μόνο του.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κάντε τους καθρέφτες να λάμπουν

Για να κάνετε τους καθρέφτες να λάμπουν, θα πρέπει πρώτα να τους απολιπάνετε. Για αυτό, χρησιμοποιήστε το διάλυμα για τον καθαρισμό των τζαμιών παραπάνω και προσθέστε σε αυτό 2 κουταλιές της σούπας οινόπνευμα.

Δείτε επίσης 12 Σούπερ Κόλπα για το ΣΠΙΤΙ που θα Διευκολύνουν τη Ζωή σας και θα σας κάνει να αναφωνήσετε ΟΥΑΟΥ!

Πώς να καθαρίσετε μια σανίδα κοπής

Για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε τη σανίδα κοπής, τρίψτε την παντού με την κομμένη πλευρά μισού λεμονιού, πασπαλίστε με χοντρό αλάτι και αφήστε για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, με το άλλο μισό λεμόνι, τρίψτε ξανά την επιφάνεια. Τέλος, ξεπλύνετε τη σανίδα με ζεστό νερό.

Καθαρισμός μοκέτας

Για να καθαρίσετε τη μοκέτα, πασπαλίστε μαγειρική σόδα και άμυλο καλαμποκιού, αφήστε για 15 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η μέθοδος θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τη βρωμιά και να εξαλείψετε τις δυσάρεστες οσμές στο σπίτι σας.

Απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του ψυγείου

Για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές μέσα στο ψυγείο, χρησιμοποιήστε ίσα μέρη χυμό λεμονιού και νερό για να το πλύνετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στο διάλυμα. Αυτό θα διευκολύνει την αφαίρεση της βρωμιάς.

Καθαρισμός πορτών ντουζιέρας και πλακιδίων

Ένας τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες νερού και μούχλα από πλακάκια και γυάλινες πόρτες ντους είναι η χρήση μαγειρικής σόδας ή λεμονιού. Βουτήξτε μια βρεγμένη οδοντόβουρτσα σε μαγειρική σόδα και τρίψτε τον αρμό των πλακιδίων. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε καλά τα πλακάκια με καθαρό νερό. Μια φορά την εβδομάδα, τρίψτε αυτές τις επιφάνειες με μισό λεμόνι, αφήστε για 10-15 λεπτά, ξεπλυνετε με νερό και σκουπίστε τις.

Κάντε τον φούρνο σας σαν καινούργιο

Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι νερό και 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα. Απλώστε την πάστα που προκύπτει σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου και αφήστε την για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά τις επιφάνειες και στεγνώστε το τζάμι απαλά με ένα καθαρό μαλακό πανί. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι, ψεκάστε το ομοιόμορφα, αφήστε το για 15 λεπτά πριν το σκουπίσετε με ένα καθαρό στεγνό πανί.

πηγή φωτό

Δείτε ακόμη Γρήγορο καθάρισμα: 12 κόλπα για να έχετε το σπίτι σας καθαρό ακόμη κι αν δεν έχετε καθόλου χρόνο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σπιτικές θεραπείες για μύκητες δέρματος,φροντίδα δέρματος,συμβουλές για υγιές δέρμα,υγεία

7 Σπιτικές Θεραπείες για τους Μύκητες του Δέρματος

62 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Διακοσμητική Σανίδα Τοίχου

Διακόσμηση Τοίχων: 62 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού στους Τοίχους με γύψινα