in , , ,

5 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Βλάψουν την Υγεία σας

καθημερινά επιβλαβή πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
5 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Βλάψουν την Υγεία σας

Πολύ συχνά οι εταιρείες χρησιμοποιούν στοχευμένες μεθόδους διαφήμισης για να μας κάνουν να αγοράζουμε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. Ωστόσο, μερικά από αυτά μπορεί να μην είναι μόνο περιττά, αλλά και αρκετά επικίνδυνα για την υγεία μας. Υπάρχουν 5 πράγματα που οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι. Σπάνια σκεφτόμαστε την ποιότητά τους, αλλά η βλάβη που προκαλούν έχει αποδειχθεί από διάφορες έρευνες. 11 Πράγματα που Πρέπει να Πετάξετε για Χάρη της Υγείας σας

Πλαστικά δοχεία τροφίμων

© depositphotos, © depositphotos

Δεν είναι το ίδιο το πλαστικό που βλάπτει, αλλά τα χημικά συστατικά που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να κάνουν τα δοχεία ανθεκτικά. Συχνά το πλύσιμο, το ζέσταμα και η επαφή με τα συστατικά των τροφίμων επιδεινώνουν την κατάσταση. Το πλαστικό γίνεται πολύ τοξικό και επικίνδυνο. Μην χρησιμοποιείτε πλαστικά δοχεία τροφίμων για περισσότερο από 5 μήνες και βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε τη χρήση τους στο φούρνο μικροκυμάτων.

Crocs

© depositphotos, © depositphotos

Εκατομμύρια άνθρωποι λατρεύουν να φορούν αυτό το απλό ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα, αλλά τα Crocs δεν παρέχουν την απαραίτητη σταθερότητα για τη φτέρνα. Μια μη σταθερή φτέρνα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, όπως παραμορφώσεις των δακτύλων, σχηματισμός κάλων και πόνος στα πόδια.

Δείτε ακόμη 10 Πράγματα που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινά από ό, τι Πιστεύαμε

Μάσκαρα

© depositphotos

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα συστατικά της μάσκαρα όταν αγοράζετε καινούργια. Μερικά από αυτα όπως parabens, σκόνη αλουμινίου και προπυλενογλυκόλη, μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία των ματιών. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκαρα της φίλης σας επειδή μπορεί να προκαλέσει το σχηματισμό βακτηρίων και μυκήτων και να οδηγήσει σε λοίμωξη.

Αντικολλητικά σκεύη

© depositphotos, © depositphotos

Οι υπερφθοριωμένες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του αντικολλητικού καλύμματος στα μαγειρικά σκεύη δεν είναι τόσο επικίνδυνες από μόνες τους. Ωστόσο, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους 230ºC, η επιφάνεια εξάγει μια ορισμένη ποσότητα πτητικών ουσιών. Δανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία αυτών των δηλητηριωδών χημικών στο ανθρώπινο αίμα μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό καρκινικών κυττάρων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αντιβακτηριακό σαπούνι

© depositphotos, © imgur

Η ποσότητα τρικλοζάνης, του αντισηπτικού που χρησιμοποιείται στο αντιβακτηριακό σαπούνι πρέπει να είναι 0,1-0,3%. Ωστόσο, η βλάβη είναι πολύ μεγαλύτερη: η τρικλοζάνη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και κάνει το σώμα να αντιστέκεται στην απορρόφηση των αντιβιοτικών. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ορμονική ανισορροπία και μυϊκή δυστροφία. Στην πραγματικότητα, το αντιβακτηριακό σαπούνι δεν είναι παρά ένα διαφημιστικό τέχνασμα. Η έρευνα δείχνει ότι κάθε βακτήριο μπορεί να ξεπλυθεί από τα χέρια σας με το απλό σαπούνι.

Δείτε επίσης 13 Οικιακά Προϊόντα που Δεν Πρέπει να Πετάτε στα Σκουπίδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μύθοι για το αλκοόλ,χρήσιμα,περίεργα

10 Μύθοι για το Αλκοόλ που Δεν Πρέπει να Πιστεύετε

μικρή πίσω αυλή,ιδέες για μικρή πίσω αυλή,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,για τον κήπο

31 Ιδέες για Μικρή Πίσω Αυλή