in ,

10 Μύθοι για το Αλκοόλ που Δεν Πρέπει να Πιστεύετε

μύθοι για το αλκοόλ,χρήσιμα,περίεργα
10 Μύθοι για το Αλκοόλ που Δεν Πρέπει να Πιστεύετε

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για το αλκοόλ και συχνά παίρνουμε αποφάσεις βάσει αυτών των μύθων χωρίς καν να αναρωτιόμαστε αν είναι αληθινοί ή όχι. 9 Μύθοι για τα Καλλυντικά από τους Ειδικούς!

Μύθος № 1: Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ αφυδατώνει.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ διαταράσσει την ισορροπία νερού-αλατιού, που οδηγεί σε δίψα. Η ποσότητα του νερού στο σώμα δεν αλλάζει, αλλά δεν υπάρχει αρκετό νερό στα αιμοφόρα αγγεία, γιατί παραμένει στον ενδοκυτταρικό χώρο. Το νερό προκαλεί πρήξιμο και αυτός είναι ο λόγος για τους πρωινούς πονοκεφάλους.

Μύθος № 2: Όσο παλαιότερο είναι το κρασί, τόσο το καλύτερο.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Κάθε μπουκάλι κρασί έχει τη δική του ημερομηνία λήξης, οπότε δεν μπορείτε να το αποθηκεύσετε για πάντα. Κάθε είδος έχει επίσης μια ιδανική ηλικία: για παράδειγμα, ορισμένα είδη οίνων πρέπει να καταναλώνονται εντός του πρώτου έτους και δεν μπορείτε να τα φυλάξετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Υπάρχουν επίσης μερικά κρασιά που δεν πρέπει να καταναλωθούν νωρίτερα από 10-20 χρόνια καθώς θα έχουν άσχημη γεύση.

Μύθος № 3: Το αλκοόλ σας κρατάει ζεστούς.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Αισθανόμαστε ζεστοί αμέσως αφού πιούμε αλκοόλ επειδή το αίμα κινείται προς το δέρμα. Ωστόσο, ταυτόχρονα, απομακρύνεται από άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών οργάνων. Ως αποτέλεσμα, το σώμα γίνεται λιγότερο ανθεκτικό στο κρύο, αν και δεν υπάρχουν ορατά σημάδια.

Μύθος № 4: Δεν μπορείτε να αναμίξετε διαφορετικά ποτά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο τρόπος που αισθάνεστε μετά από ένα πάρτι εξαρτάται μόνο από την ποσότητα αλκοόλ που πίνετε και όχι από την ποικιλία. Ο μόνος τρόπος για να εξηγήσετε κάπως αυτόν τον μύθο είναι εάν πίνετε μόνο ένα είδος αλκοόλ, καθώς είναι ευκολότερο να παρακολουθείτε πόσο έχετε πιει. Έτσι, οι πιθανότητες να πιείτε πολύ χωρίς να το παρατηρήσετε είναι πολύ λιγότερες.

Μύθος № 5: Το αλκοόλ προστατεύει από τη ραδιενέργεια.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Η προέλευση αυτού του μύθου είναι άγνωστη. Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ δεν είναι θεραπεία για τη ραδιενέργεια, δεν διώχνει τα ραδιονουκλίδια από το σώμα και δεν προστατεύει από επικίνδυνες ακτινοβολίες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 24 Μύθοι Σχετικά με την Υγιεινή Διατροφή

Μύθος № 6: Τα αντιβιοτικά και το αλκοόλ είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Στην πραγματικότητα, μόνο ορισμένα είδη αντιβιοτικών δεν είναι συμβατά με το αλκοόλ. Εάν παίρνετε τέτοια χάπια και πίνετε αλκοόλ ταυτόχρονα, μπορεί να αισθανθείτε ναυτία, ζάλη και να έχετε πόνο στο στήθος. Ο γιατρός σας πρέπει να σας προειδοποιήσει για αυτό κατά τη συνταγογράφηση του φαρμάκου. Τα περισσότερα αντιβιοτικά δεν μπορούν να σας βλάψουν εάν πίνετε ένα ποτήρι κρασί.

Μύθος № 7: Δεν πρέπει να μειώσετε το επίπεδο του αλκοόλ που πίνετε.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν πίνετε ουίσκι και μετά προσθέσετε λίγη μπύρα, δεν θα συμβεί τίποτα κακό. Δεν έχει σημασία με ποια σειρά πίνετε τα ποτά. Το μόνο πράγμα που έχει σημασία είναι πόσο πίνετε.

Μύθος № 8: Το αλκοόλ είναι θερμιδικό.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Στην πραγματικότητα, το αλκοόλ δεν έχει θερμίδες, αλλά μπορεί να επηρεάσει τον μεταβολισμό. Το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από το αλκοόλ το συντομότερο δυνατό, επειδή το αντιμετωπίζει ως δηλητήριο. Έτσι ο μεταβολισμός επιβραδύνεται έως ότου το αλκοόλ βγει από το σώμα. Όλα όσα φάγατε πριν το αλκοόλ μετατρέπεται σε λίπος.

Μύθος № 9: Η κατανάλωση αλκοόλ καταστρέφει τα εγκεφαλικά κύτταρα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η έρευνα δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της πυκνότητας των νευρώνων μεταξύ των ατόμων που πίνουν πολύ αλκοόλ και εκείνων που δεν πίνουν. Ωστόσο, καταστρέφει τις νευρικές οδούς, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων. Ευτυχώς, αυτή η αλλαγή είναι αναστρέψιμη και οι νευρικές οδούς αποκαθίστανται μετά τη διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ.

Μύθος № 10: Εάν τρώτε πολύ, δεν θα μεθύσετε.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής παρανόηση. Ωστόσο, μεγάλες ποσότητες φαγητού δεν σας βοηθούν να μείνετε νηφάλιοι. Η τροφή στο στομάχι επιβραδύνει μόνο την απορρόφηση αλκοόλ. Επειδή ένα άτομο δεν παρατηρεί τα πρώτα σημάδια μέθης, μπορεί να καταλήξει να πίνει πολύ περισσότερο από ό, τι σκόπευε.

Δείτε επίσης Μύθοι και Αλήθειες για τα κουνούπια! BONUS Παγίδα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός ανοξείδωτων συσκευών,DIY καθαριστικό ανοξείδωτων συσκευών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Εύκολα Ανοξείδωτες Συσκευές

καθημερινά επιβλαβή πράγματα,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα

5 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Βλάψουν την Υγεία σας