in , ,

7 Τροφές που Κρύβουν Περισσότερη Ζάχαρη από ό, τι Νομίζετε

τροφές με πολύ ζάχαρη,σάκχαρα,ζάχαρη,κρυμμένη ζάχαρη
7 Τροφές που Κρύβουν Περισσότερη Ζάχαρη από ό, τι Νομίζετε

Οι ειδικοί συνιστούν στις γυναίκες να καταναλώνουν μόνο 24 γραμμάρια ζάχαρης την ημέρα, ενώ στους άνδρες επιτρέπεται έως 36 γραμμάρια. Αλλά ξέρατε ότι ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει ήδη σχεδόν 40 γραμμάρια ζάχαρης; Όλοι γνωρίζουν ότι τα αναψυκτικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά πολλοί δεν γνωρίζουν ότι μια κονσέρβα με σούπα τομάτας μπορεί να περιεχει έως και 20 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα, και ο αγαπημένος σας χυμός μήλου, ακόμη και αν έχει ετικέτα χωρίς ζάχαρη, έχει περίπου 25 γραμμάρια ζάχαρης ανά φλιτζάνι. 8 Υπερτροφές που Δεν Πρέπει να Καταναλώνετε Υπερβολικά

Κονσερβοποιημένη σούπα

© Unsplash.com© Depositphotos.com

Θεωρείται ότι η κονσερβοποιημένη σούπα που αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ θα ήταν ένας υγιεινός συνδυασμός νερού και θρεπτικών λαχανικών. Αλλά όταν μεγεθύνετε τα διατροφικά στοιχεία, θα παρατηρήσετε ότι η περιεκτικότητα σε σάκχαρα μιας κονσέρβας μπορεί πραγματικά να καλύψει ολόκληρη την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη ζάχαρης. Αυτό είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στις σάλτσες με βάση την τομάτα, όπου η ζάχαρη χρησιμοποιείται για να εξισορροπήσει την οξύτητα των ντοματών.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

© Pexels.com© VictorLinares / Imgur

Ενώ τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά μπορεί να είναι δελεαστικά για όσους προσπαθούν να έχουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, δεν είναι όλα καλά για εσάς – ειδικά όταν πρόκειται για γιαούρτι. Μια μερίδα πλήρες γιαουρτιού έχει 4,7 γραμμάρια ζάχαρης, ενώ μια μερίδα γιαουρτιού με χαμηλά λιπαρά μπορεί να έχει έως 6 έως 12 γραμμάρια ζάχαρης. Η προσθήκη ζάχαρης σε τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά χρησιμοποιείται για να αντισταθμίσει την απώλεια γεύσης και πυκνότητας που προέρχεται από τα λιπαρά. Πολλά γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά περιέχουν επίσης ανθυγιεινές μορφές γλυκαντικών, όπως σακχαρόζη ή σιρόπι καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη.

Ντρέσινγκ σαλάτας χωρίς λιπαρά

© Depositphotos.com

Παρόμοια με το γιαούρτι, τα ντρέσινγκ σαλάτας που έχουν λιγότερα λιπαρά και θερμίδες περιέχουν αυξημένη ποσότητα ζάχαρης. Οι ειδικοί προτείνουν να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό ντρέσινγκ σαλάτας χωρίς πρόσθετα σάκχαρα, συντηρητικά ή άλλα ανθυγιεινά συστατικά. Μια υγιεινή συνταγή που μπορείτε εύκολα να φτιάξετε είναι μια βινεγκρέτ που αποτελείται από 3 συστατικά: ελαιόλαδο, 2 μέρη ξύδι και λίγο αλάτι και πιπέρι.

Κέτσαπ

© Unsplash.com

Η κέτσαπ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή καρυκεύματα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μια κουταλιά της σούπας ισοδυναμεί με το να φάτε έναν ολόκληρο κύβο ζάχαρης. Περιέχει περίπου 4 γραμμάρια ζάχαρης ανά κουταλιά της σούπας, ενώ πολλές εμπορικές κέτσαπ έχουν σημαντικές ποσότητες σιροπιού καλαμποκιού με υψηλή φρουκτόζη, που έχει συνδεθεί με παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις.

Δείτε ακόμη 7 Διατροφικά Λάθη που Προκαλούν Ημικρανίες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυστικοβούτυρο

© Depositphotos.com

Το φυστικοβούτυρο είναι μια δημοφιλής πηγή πρωτεΐνης. Ενώ τα φυσικά είδη περιέχουν λίγη ή καθόλου ζάχαρη, πολλές εμπορικές παραλλαγές είναι γεμάτες με ανθυγιεινά έλαια και πρόσθετα σάκχαρα. Ορισμένες δημοφιλείς μάρκες μπορούν να έχουν έως και 8 γραμμάρια ζάχαρης ανά 2 κουταλιές της σούπας. Οι διαιτολόγοι προτείνουν να διαβάζετε τις ετικέτες συστατικών του φυστικοβούτυρου, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιο είναι πιο φυσικό και υγιεινό.

Πατατάκια

© Pixabay.com

Ένα σακουλάκι από τα αγαπημένα σας πατατάκια μπορεί να έχει περίπου 3% -5% περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό σε γεύσεις όπως μπάρμπεκιου, γλυκό τσίλι ή μέλι. Για παράδειγμα 15 πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου μπορούν να περιέχουν 2 γραμμάρια ζάχαρης. Τα πατατάκια έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τους οποίους το σώμα σας μετατρέπει σε μορφή ζάχαρης που ονομάζεται γλυκόζη.

Αποξηραμένα φρούτα

© Unsplash.com

Τα αποξηραμένα φρούτα θεωρούνται υγιεινά σνακ. Παρόμοια με τα φρέσκα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, όταν τα φρούτα αφυδατώνονται, το νερό απομακρύνεται με αποτέλεσμα τα σάκχαρα να βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα.

Δείτε επίσης 10 Πράγματα που Μπορεί να Είναι Λιγότερο Υγιεινά από ό, τι Πιστεύαμε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση υπνοδωματίου,διακόσμηση σπιτιού,σπίτι,καλοκαιρινή διακόσμηση

33 Ιδέες Καλοκαιρινής Διακόσμησης Υπνοδωματίου

γρήγορο καθάρισμα κουζίνας,φυσικά καθαριστικά,φυσικός καθαρισμός,βιολογικός καθαρισμός,καθαρισμός φούρνου

5 Απλά και γρήγορα Φυσικά Καθαριστικά Κουζίνας ακόμα και για τους πιο σκληρούς λεκέδες!