Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξετε την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε καθημερινά. Ωστόσο, οι περισσότεροι απαιτούν τη βοήθεια επαγγελματιών ή ειδικού εξοπλισμού. Υπάρχουν όμως 10 γρήγορες και εύκολες δοκιμές ποιότητας τροφίμων που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες
Κοτόπουλο
Δώστε προσοχή στις λευκές ρίγες και το παχύ στρώμα λίπους στα στήθη κοτόπουλου. Αυτό σημαίνει έχουν δοθεί αυξητικές ορμόνες και τα κοτόπουλα αύξησαν το βάρος τους πολύ γρήγορα. Αυτό το κρέας δεν είναι καλό για την υγεία.
Το χρώμα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε: εάν είναι κιτρινωπό, δεν είναι φρέσκο. Τα ωμά στήθη κοτόπουλου πρέπει να είναι ροζ και να μην είναι πολύ μαλακά.
Τυρί cottage
Μια σταγόνα ιωδίου θα σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν το τυρί cottage σας περιέχει άμυλο. Εάν υπάρχει, ο λεκές θα γίνει βαθύ μπλε και αν όχι το χρώμα θα παραμείνει κίτρινο ή καφέ.
Αφήστε λίγο τυρί cottage σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα γίνει κίτρινο. Μετά από αυτό το τεστ, το φρέσκο τυρί cottage μπορεί να έχει ξινή γεύση αλλά δεν θα αλλάξει χρώμα.
Μέλι
Ρίξτε λίγο μέλι σε μια επιφάνεια. Το χαμηλής ποιότητας μέλι στάζει και απλώνεται αμέσως στην επιφάνεια. Το μέλι υψηλής ποιότητας είναι αρκετά παχύ και στάζει με μια λεπτή ροή.
Αν έχει γεύση καραμέλας, αυτό σημαίνει ότι το μέλι έχει ήδη θερμανθεί. Εάν γεύεστε υπερβολική γλυκύτητα, αυτό σημαίνει ότι αυτό το μέλι περιέχει λευκή ζάχαρη.
Ξινή κρέμα
Για να ελέγξετε εάν η ξινή κρέμα περιέχει φυτικά λίπη, ανακατέψτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ένα προϊόν κακής ποιότητας θα κάνει λευκές νιφάδες. Η καλής ποιότητας ξινή κρέμα θα γίνει ένα ομοιογενές παχύ υγρό.
Κατεψυγμένα λαχανικά, μούρα και φρούτα
Ελέγξτε εάν το κατεψυγμένο προϊόν έχει χιόνι ή κομμάτια πάγου σε αυτό. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν έχει αποθηκευτεί σωστά. Επιλέξτε προϊόντα που είναι μόνο παγωμένα.
Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ
Ψάρι
Τα φρέσκα ψάρια δεν πρέπει να έχουν θολά μάτια και τα βράγχια έχουν πάντα έντονο κόκκινο χρώμα. Το δέρμα του πρέπει να έχει φυσική μεταλλική λάμψη και τα λέπια πρέπει να είναι σφιχτά ενωμένα στο σώμα.
Κρέας
Όταν επιλέγετε κρέας, πιέστε το με το δάχτυλό σας. Το φρέσκο κρέας θα πρέπει να εξαφανίσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα.
Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι στη μέση: εάν το κρέας είναι σκούρο αλλά έχει λευκά περιγράμματα, αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του επεκτάθηκε με πρόσθετα. Στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα – το φρέσκο κρέας δεν πρέπει να αφήνει υπερβολική υγρασία και αίμα στην πετσέτα.
Βότανα
Κρατήστε ένα μάτσο άνηθο, για παράδειγμα. Εάν τα φύλλα κρέμονται από τις πλευρές, είναι ήδη μαραμένο. Επιπλέον, εάν το χρώμα είναι πολύ σκούρο και τα κοτσάνια είναι πολύ μεγάλα, αυτό σημαίνει ότι περιέχει νιτρικά άλατα. Τα φρέσκα βότανα έχουν πάντα ένα φυσικό πράσινο χρώμα.
Τυρί
Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τυρί που περιέχει φυτικά λίπη. Θα θρυμματιστεί όταν το κόψετε (δεν ισχύει για σκληρά τυριά), θα ξεραθείς και θα κάνει ρωγμές όταν αφεθεί χωρίς συσκευασία.
Αφήστε λίγο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας θα γίνει πιο μαλακό, αλλά αν στεγνώσει και εμφανιστεί υγρασία, καλύτερα πετάξτε το.
Παγωτό
Αφήστε το αγαπημένο σας παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα παραμείνει παγωμένο για περισσότερο και τελικά θα λιώσει σαν υγρό. Το παγωτό με συστατικά καλής ποιότητας θα λιώσει σε μια παχιά λευκή κρεμώδη ουσία.
Δείτε επίσης Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ