in , , ,

10 Γρήγορες και Εύκολες Δοκιμές Ποιότητας Τροφίμων

10 Γρήγορες και Εύκολες Δοκιμές Ποιότητας Τροφίμων
10 Γρήγορες και Εύκολες Δοκιμές Ποιότητας Τροφίμων

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ελέγξετε την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνετε καθημερινά. Ωστόσο, οι περισσότεροι απαιτούν τη βοήθεια επαγγελματιών ή ειδικού εξοπλισμού. Υπάρχουν όμως 10 γρήγορες και εύκολες δοκιμές ποιότητας τροφίμων που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι ή ακόμα και στο σούπερ μάρκετ. 10 Κόλπα να Διατηρήσετε Τρόφιμα Φρέσκα για Εβδομάδες

Κοτόπουλο

© depositphotos

Δώστε προσοχή στις λευκές ρίγες και το παχύ στρώμα λίπους στα στήθη κοτόπουλου. Αυτό σημαίνει έχουν δοθεί αυξητικές ορμόνες και τα κοτόπουλα αύξησαν το βάρος τους πολύ γρήγορα. Αυτό το κρέας δεν είναι καλό για την υγεία.

Το χρώμα είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει να προσέξετε: εάν είναι κιτρινωπό, δεν είναι φρέσκο. Τα ωμά στήθη κοτόπουλου πρέπει να είναι ροζ και να μην είναι πολύ μαλακά.

Τυρί cottage

© depositphotos, © depositphotos

Μια σταγόνα ιωδίου θα σας βοηθήσει να ελέγξετε εάν το τυρί cottage σας περιέχει άμυλο. Εάν υπάρχει, ο λεκές θα γίνει βαθύ μπλε και αν όχι το χρώμα θα παραμείνει κίτρινο ή καφέ.

Αφήστε λίγο τυρί cottage σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα γίνει κίτρινο. Μετά από αυτό το τεστ, το φρέσκο τυρί cottage μπορεί να έχει ξινή γεύση αλλά δεν θα αλλάξει χρώμα.

Μέλι

© depositphotos, © depositphotos

Ρίξτε λίγο μέλι σε μια επιφάνεια. Το χαμηλής ποιότητας μέλι στάζει και απλώνεται αμέσως στην επιφάνεια. Το μέλι υψηλής ποιότητας είναι αρκετά παχύ και στάζει με μια λεπτή ροή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αν έχει γεύση καραμέλας, αυτό σημαίνει ότι το μέλι έχει ήδη θερμανθεί. Εάν γεύεστε υπερβολική γλυκύτητα, αυτό σημαίνει ότι αυτό το μέλι περιέχει λευκή ζάχαρη.

Ξινή κρέμα

© depositphotos, © depositphotos

Για να ελέγξετε εάν η ξινή κρέμα περιέχει φυτικά λίπη, ανακατέψτε μια κουταλιά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ένα προϊόν κακής ποιότητας θα κάνει λευκές νιφάδες. Η καλής ποιότητας ξινή κρέμα θα γίνει ένα ομοιογενές παχύ υγρό.

Κατεψυγμένα λαχανικά, μούρα και φρούτα

© depositphotos, © depositphotos

Ελέγξτε εάν το κατεψυγμένο προϊόν έχει χιόνι ή κομμάτια πάγου σε αυτό. Εάν συμβαίνει αυτό, δεν έχει αποθηκευτεί σωστά. Επιλέξτε προϊόντα που είναι μόνο παγωμένα.

Δείτε ακόμη Πώς να Επιλέξετε Τρόφιμα στο Σούπερ Μάρκετ

Ψάρι

© depositphotos

Τα φρέσκα ψάρια δεν πρέπει να έχουν θολά μάτια και τα βράγχια έχουν πάντα έντονο κόκκινο χρώμα. Το δέρμα του πρέπει να έχει φυσική μεταλλική λάμψη και τα λέπια πρέπει να είναι σφιχτά ενωμένα στο σώμα.

Κρέας

© depositphotos

Όταν επιλέγετε κρέας, πιέστε το με το δάχτυλό σας. Το φρέσκο κρέας θα πρέπει να εξαφανίσει το δακτυλικό σας αποτύπωμα.

Κόψτε ένα μεγάλο κομμάτι στη μέση: εάν το κρέας είναι σκούρο αλλά έχει λευκά περιγράμματα, αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του επεκτάθηκε με πρόσθετα. Στεγνώστε το με μια χαρτοπετσέτα – το φρέσκο κρέας δεν πρέπει να αφήνει υπερβολική υγρασία και αίμα στην πετσέτα.

Βότανα

© depositphotos

Κρατήστε ένα μάτσο άνηθο, για παράδειγμα. Εάν τα φύλλα κρέμονται από τις πλευρές, είναι ήδη μαραμένο. Επιπλέον, εάν το χρώμα είναι πολύ σκούρο και τα κοτσάνια είναι πολύ μεγάλα, αυτό σημαίνει ότι περιέχει νιτρικά άλατα. Τα φρέσκα βότανα έχουν πάντα ένα φυσικό πράσινο χρώμα.

Τυρί

© depositphotos

Μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τυρί που περιέχει φυτικά λίπη. Θα θρυμματιστεί όταν το κόψετε (δεν ισχύει για σκληρά τυριά), θα ξεραθείς και θα κάνει ρωγμές όταν αφεθεί χωρίς συσκευασία.

Αφήστε λίγο τυρί σε θερμοκρασία δωματίου. Ένα προϊόν υψηλής ποιότητας θα γίνει πιο μαλακό, αλλά αν στεγνώσει και εμφανιστεί υγρασία, καλύτερα πετάξτε το.

Παγωτό

© depositphotos, © depositphotos

Αφήστε το αγαπημένο σας παγωτό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν περιέχει φυτικά λίπη, θα παραμείνει παγωμένο για περισσότερο και τελικά θα λιώσει σαν υγρό. Το παγωτό με συστατικά καλής ποιότητας θα λιώσει σε μια παχιά λευκή κρεμώδη ουσία.

Δείτε επίσης Ποια Τρόφιμα Είναι Καλύτερο να μην Αγοράζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μπράουνις σε πορτοκάλι,γλυκά για μπάρμπεκιου,γλυκές συνταγές,νόστιμες συνταγές

Μπράουνις σε Πορτοκάλι

ξυπόλητο περπάτημα σε δημόσιους χώρους,ξυπόλητο περπάτημα οφέλη,συμβουλές υγείας,υγεία

Γιατί Ολο και Περισσότεροι Περπατούν Ξυπόλητοι Δημοσιως