in , ,

Γιατί Ολο και Περισσότεροι Περπατούν Ξυπόλητοι Δημοσιως

ξυπόλητο περπάτημα σε δημόσιους χώρους,ξυπόλητο περπάτημα οφέλη,συμβουλές υγείας,υγεία
Γιατί Ολο και Περισσότεροι Περπατούν Ξυπόλητοι Δημοσιως

Το ξυπόλητο περπάτημα σε δημόσιους χώρους γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ανθρώπους που ζουν σε πόλεις. Δεν αποτελεί έκπληξη γιατί είναι υγιεινό, ασυνήθιστο και απολύτως δωρεάν. Έτσι, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες για να μην βγείτε για βόλτα ή για τρέξιμο, απλώς κάντε το χωρίς παπούτσια – είναι τόσο απλό! 10 Λογοι για να Περπατάτε Καθημερινά

Μπορεί να βοηθήσει στην πλατυποδία

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το ξυπόλυτο περπάτημα είναι ένας αποτελεσματικός και φυσικός τρόπος για την αποφυγή της πλατυποδίας. Προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη όταν περπατάτε χωρίς παπούτσια στην παραλία, το γρασίδι ή μια ανώμαλη επιφάνεια. Πιστεύεται ότι οι επίπεδες επιφάνειες ή τα λάθος παπούτσια είναι οι μεγαλύτεροι παράγοντες στην εξασθένιση των μυών των ποδιών.

Εκτός αυτού, το ξυπόλυτο τρέξιμο μπορεί επίσης να αυξήσει το ύψος της κάμαρας του ποδιού. Όσο περισσότερο περπατάτε χωρίς παπούτσια, τόσο πιο δυνατοί γίνονται οι μύες των ποδιών σας.

Μπορεί να ωφελήσει τα ζωτικά όργανά σας.

brightside

Όσο πιο παχύρευστο είναι το αίμα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε καρδιαγγειακή νόσο. Ωστόσο, αν περπατάτε ξυπόλητοι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για αυτό. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Journal of Alternative and Complementary Medicine, το περπάτημα χωρίς παπούτσια μειώνει το ιξώδες του αίματος.

Επιπλέον, το ξυπόλητο περπάτημα βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά. Εκτός αυτού, τα οστά γίνονται πιο δυνατά και πολλά σημεία βελονισμού μπορούν να ανακουφίσουν νεφρικές και ηπατικές παθήσεις.

Μπορεί να σας σώσει από την ακτινοβολία.

© Depositphotos.com

Ακόμη και μια απλή σύνδεση με τη Γη είναι αρκετή για να εξισορροπηθούμε. Το μυστικό βρίσκεται στο φυσικό ηλεκτρικό φορτίο της Γης που σταθεροποιεί τα εσωτερικά επίπεδα. Τα ηλεκτρόνια από τη Γη αφαιρούν το «βρώμικο» ηλεκτρισμό από το σώμα αι φέρνουν την ηρεμία στο μυαλό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να βελτιώσει την όρασή σας.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Καθώς περπατάτε χωρίς παπούτσια στο γρασίδι, ασκείτε πίεση σε ορισμένα σημεία που με τη σειρά τους επηρεάζουν την υγεία σας. Όταν κάνετε ένα βήμα, η πίεση είναι στο πρώτο, δεύτερο και τρίτο δάχτυλο. Αυτά τα σημεία είναι υπεύθυνα για τη βελτίωση της όρασης σας.

Δείτε ακόμη Πόσα Βήματα Πρέπει να Κάνετε Καθημερινά για να Παραμείνετε Υγιείς

Μπορεί να σας παρέχει βιταμίνη D.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Όταν περπατάτε ξυπόλητοι, το δέρμα σας εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο. Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.

Μπορεί να βελτιώσει τη στάση σώματός σας.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Εάν φοράτε πάντα παπούτσια, οι σταθεροποιητικοί μύες στα πόδια σας χάνουν τη δύναμή τους. Αυτό προκαλεί κακή στάση του σώματος. Η πίεση σε ορισμένα σημεία στα πέλματα των ποδιών σας, καθώς και οι θερμοκρασίες και η υφή των επιφανειών, κάνουν θαύματα για τη στάση σας.

Μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη.

© Depositphotos.com, © vladvitek / Depositphotos.com

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσίευσε η UNF, μόλις 16 λεπτά χωρίς παπούτσια βελτίωσαν τη μνήμη των ανθρώπων κατά 16%. Συνολικά 72 άτομα ηλικίας 18-44 συμμετείχαν στο πείραμα. Αποδείχθηκε ότι όσοι έτρεχαν με παπούτσια δεν έδειξαν αλλαγές στην απόδοση της μνήμης τους. Ο λόγος για αυτό είναι επειδή το ξυπόλυτο περπάτημα σας αναγκάζει να βηματίζετε πιο προσεκτικά.

Μπορεί να καταπολεμήσει τους πονοκεφάλους.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το ξυπόλητο περπάτημα μπορεί να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους. Πιστεύεται ότι οι ημικρανίες εμφανίζονται λόγω παρατεταμένης επαφής με την ακτινοβολία. Ευτυχώς, η ξυπολυσιά μειώνει τις ελεύθερες ρίζες και, ως εκ τούτου, μειώνει τα συμπτώματα πονοκέφαλου.

Μπορεί να μειώσει τον πόνο στην πλάτη.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πολύ συχνά τα παπούτσια μας προκαλούν πόνο. Ένας ειδικός λέει ότι τα ψηλά τακούνια μπορούν να αναγκάσουν τη λεκάνη να γείρει προς τα εμπρός, η οποία αργότερα προκαλεί πόνο στην πλάτη. Έτσι, όταν περπατάτε ξυπόλητοι, όχι μόνο ενδυναμώνετε τους μυς των ποδιών, αλλά διορθώνετε επίσης τη στάση και το βάδισμα. Κάποια στιγμή αργότερα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σώμα σας έρχεται σε κανονική ευθεία επειδή δεν εξαρτάται πλέον από τα παπούτσια.

Δείτε επίσης Πώς Αντιδρά το Σώμα σας αν Περπατάτε Ξυπόλητοι πιο Συχνά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Γρήγορες και Εύκολες Δοκιμές Ποιότητας Τροφίμων

10 Γρήγορες και Εύκολες Δοκιμές Ποιότητας Τροφίμων

25 Ιδέες για Μικρές Υπαίθριες Κουζίνες

25 Ιδέες για Μικρές Υπαίθριες Κουζίνες – Για τον κήπο ή την αυλή!