Σταματήσετε το Ροχαλητό με Φυσικούς Τρόπους

Έχετε μείνει άυπνοι ποτέ το δυνατό ροχαλητό του συντρόφου σας; Ακόμα καλύτερα, ξυπνήσατε ποτέ από το δικό σας δυνατό ροχαλητό; Παρά το τι νομίζετε, το ροχαλητό είναι απολύτως φυσικό και σχεδόν όλοι το κάνουν. Αυτό συμβαίνει γιατί ο λαιμός χαλαρώνει όταν κοιμόμαστε βαθιά και αρχίζει να κινείται. Ωστόσο, το σοβαρό ροχαλητό μπορεί να προκαλέσει αϋπνία, να διαταράξει τον ύπνο και να εκνευρίσει τους ανθρώπους δίπλα μας. 10 Εξαιρετικές Λύσεις για να Σταματήσετε το Ροχαλητό

© depositphotos.com

Δοκιμάστε λίγο έλαιο μέντας και καναδική υδραστίδα (goldenseal).

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Μερικές φορές το ροχαλητό συμβαίνει λόγω ρινικής συμφόρησης. Το έλαιο μέντας μπορεί να βοηθήσει να ανοίξει τους ρινικούς κόλπους και να ανακουφίσει τον πονόλαιμο. Λειτουργεί συνήθως ως αποχρεμπτικό για να βοηθήσει τους αεραγωγούς να ανοίξουν, να καθαρίσουν τη βλέννα και να μειώσουν τη συμφόρηση. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενώσεις που βρίσκονται στο έλαιο μέντας έχουν πολλές αντιμικροβιακές, αντιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να καταπολεμήσει λοιμώξεις στην αναπνευστική οδό.

Το goldenseal είναι μια άλλη φυσική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στο ροχαλητό. Μπορεί να ανακουφίσει τη συμφόρηση στο στήθος και τις ρινικές οδούς. Υπάρχει κυρίως σε φυτικά φάρμακα για αλλεργίες και κρυολογήματα λόγω των αντιβιοτικών και των ανοσοενισχυτικών του ιδιοτήτων. Επιπλέον, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα φαρμακευτικά φυτά όπως το goldenseal μπορούν να βελτιώσουν την ανοσολογική λειτουργία αυξάνοντας την παραγωγή αντισωμάτων καθιστώντας το ιδανικό φυσικό φάρμακο για τη βρογχίτιδα.

Πάρτε βιταμίνη C.

brightside

Η βιταμίνη C είναι η φυσική θεραπεία για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την προώθηση της αναπνευστικής υγείας.
Η κατανάλωση αρκετής βιταμίνης C, θα βοηθήσει στον καθαρισμό των ρινικών κόλπων. Μερικές από τις καλύτερες τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C για κατανάλωση είναι το μπρόκολο, τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι κόκκινες πιπεριές, η παπάγια και το πιο σημαντικό, ο ανανάς. Περιέχουν επίσης βρομελίνη (ένα ένζυμο που είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του).

Πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού ή μερικές φέτες ανανά μία ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Δυόσμος και τριγωνέλλα

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Η πέψη παίζει ζωτικό ρόλο στον ύπνο και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ροχαλίζετε. Ο δυόσμος και η τριγωνέλλα είναι βότανα που μπορούν να θεραπεύσουν το ροχαλητό που προκαλείται από δυσπεψία ή όξινη νόσο στο πεπτικό σύστημα. Επιπλέον, μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα, όπως βρογχίτιδα, λοίμωξη ιστού και χρόνιο βήχα.
Η τριγωνέλλα μπορεί να καταπολεμήσει την άπνοια του ύπνου και να βελτιώσει την πεπτική υγεία, ενώ ο δυόσμος ανακουφίζει από τη δυσπεψία και τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Κάθε ένα από αυτά τα βότανα μπορεί να βρεθεί σε διάφορες μορφές, όπως υγρό, σκόνη και χάπι.

Ευκάλυπτος

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο ευκάλυπτος στη φυτική ιατρική είναι γνωστό ότι βοηθά στα κρυολογήματα, μειώνει τη φλεγμονή και να βελτιώνει τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Περίπου το 70% – 90% του ελαίου ευκαλύπτου είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Μπορεί επίσης να καταπολεμήσει βακτηριακές, ιογενείς και μυκητιασικές λοιμώξεις, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στη διατήρηση της αναπνευστικής οδού καθαρή και στην πρόληψη της συσσώρευσης βλέννας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εφαρμόσετε έλαιο ευκαλύπτου ώστε να αποφύγετε το ροχαλητό κατά τη διάρκεια της νύχτας.

  • Προσθέστε μερικά φύλλα ευκαλύπτου σε μια συσκευή εισπνοής ατμού και αναπνέετε από τη μύτη και το στόμα.
  • Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ατμόλουτρο. Βάλτε το κεφάλι σας πάνω από μια κατσαρόλα ζεστό νερό κα ευκάλυπτο και καλύψτε το με μια πετσέτα για να εισπνεύσετε τον ατμό.
  • Κάντε αυτό ακριβώς πριν τον ύπνο για να καθαρίσετε τους αεραγωγούς και να μειώσετε τη φλεγμονή στις ρινικές οδούς.

Φορέστε ειδικό μασελάκι.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ίσως χρειαστεί να φορέσετε ειδικό μασελάκι για να σας βοηθήσει να ανοίξετε τους αεραγωγούς σας, ώστε η γλώσσα σας να έχει αρκετό χώρο και να μην εμποδίζει την αναπνοή σας. Σύμφωνα με την American Dental Association τα μασελάκια που φοριούνται κατά τις ώρες ύπνου μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην εξάλειψη του ροχαλητού.

Δείτε ακόμη 10 συμβουλές για να κοιμάστε σα μωρό!!

Ελέγχετε το βάρος σας.

© depositphotos.com

Μερικές φορές το υπερβολικό βάρος, ειδικά στο λαιμό, μπορεί τον στενεύει όταν ξαπλώνετε, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες ροχαλητού. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησε η Lung India, η περιφέρεια του λαιμού των ασθενών που ροχάλιζαν ήταν σημαντικά μεγαλύτερη από την περιφέρεια του λαιμού των ασθενών που δεν ροχάλιζαν .

Related Post

Αυτό δείχνει ότι το μέγεθος του λαιμού παίζει σημαντικό ρόλο στο ροχαλητό και τα άτομα που είναι υπέρβαρα είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν λόγω της στένωσης των αεραγωγών. Η μείωση του βάρους μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο και να αυξήσει την υγεία της αναπνευστικής οδού.

Αγοράστε έναν υγραντήρα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Εάν το ροχαλητό σας προκαλείται από ρινική συμφόρηση ή αλλεργίες, τότε ο ξηρός αέρας μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα. Ο ξηρός αέρας συμβάλλει στο ροχαλητό καθώς στεγνώνει το λαιμό και τις ρινικές μεμβράνες, δημιουργώντας συμφόρηση. Στη συνέχεια, η συμφόρηση περιορίζει την αναπνευστική οδό προκαλώντας δόνηση του ιστού.

Ένας υγραντήρας θα μπορούσε να είναι η ιδανική λύση σε αυτό το πρόβλημα. Θα δημιουργήσει ένα πιο άνετο περιβάλλον για το σώμα, τους πνεύμονες και την αναπνοή. Εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά αιθέρια έλαια σε αυτό, όπως η μέντα και ο ευκάλυπτος.

Σταματήστε το κάπνισμα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το κάπνισμα ερεθίζει τις ρινικές κοιλότητες και το λαιμό, προκαλώντας πρήξιμο και καταρροή. Όταν οι ρινικές οδοί συμπιέζονται λόγω του καπνίσματος, γίνεται πιο δύσκολο να αναπνεύσετε μέσω της μύτης επειδή η ροή του αέρα είναι μειωμένη.

Όταν συμβεί αυτό, είναι πιο πιθανό να ροχαλίζετε και η συμφόρηση αυξάνεται με κάθε τσιγάρο. Ακόμη και οι παθητικοί καπνιστές είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν χρόνια φλεγμονή στις οδούς της μύτης και του λαιμού, αυξάνοντας τον κίνδυνο ροχαλητού.

Εάν δεν είστε έτοιμοι να σταματήσετε το κάπνισμα, προσπαθήστε να το μειώσετε και να το αποφύγετε για τουλάχιστον 4 ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Βελτιώστε τη διατροφή σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ένζυμα που μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα είναι ο καλύτερος τρόπος για την εξάλειψη του ροχαλητού. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ακριβώς πριν από τον ύπνο μπορεί να επιδεινώσει το ροχαλητό καθώς αφήνει ένα στρώμα βλέννας μέσα στο λαιμό και το στόμα, το οποίο στη συνέχεια αυξάνει την απόφραξη των αεραγωγών.

Επιπλέον, προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε μεγάλα γεύματα πριν τον ύπνο. Όταν το στομάχι είναι γεμάτο, σπρώχνει το διάφραγμα και επηρεάζει την αναπνοή, καθιστώντας πιο πιθανό το ροχαλητό καθώς χρειάζεστε περισσότερο αέρα.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε:

  • Τηγανιτό φαγητό
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Αλκοόλ
  • Σοκολάτα
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα
  • Απλοί υδατάνθρακες

Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί στα Παιδιά εάν Κοιμούνται με το Στόμα Ανοιχτό

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

Μια «σπιτική συνταγή» με πολλαπλά οφέλη μπορεί να δώσει τη λύση και στο εσωτερικό ενός… Read More

16 Μαΐου, 2024

6 Χρήσιμα Κόλπα και χρήσεις με Προφυλακτικά

Οι περισσότεροι έχουν ένα πακέτο προφυλακτικών στο σπίτι, αλλά αυτό που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν… Read More

16 Μαΐου, 2024

Τι σημαίνει “βυσσοδομώ”

Στο παρακάτω άρθρο θα μάθετε τι σημαίνει η λέξη "βυσσοδομώ". Τι σημαίνει Το ρήμα βυσσοδομώ… Read More

16 Μαΐου, 2024

Μούχλα και Βακτήρια: Πως να Καθαρίσετε το Πλυντήριο Ρούχων με Ταμπλέτες Πλυντηρίου Πιάτων

Παρόλο που χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα απορρυπαντικά για να πλύνετε τα ρούχα σας, και πάλι μπορεί… Read More

16 Μαΐου, 2024

Έξυπνα Κόλπα 100 Ετών που Εξακολουθούν να Λύνουν Καθημερινά Προβλήματα

Σήμερα έχουμε μια μυριάδα κουζινικών σκευών που διευκολύνουν τη ζωή μας. Ωστόσο, υπάρχουν προβλήματα που… Read More

16 Μαΐου, 2024

9 Συνήθειες Κουζίνας που θα Πρέπει να Σταματήσετε Αμέσως

Υπάρχουν πολλά πράγματα στην κουζίνα που κάνετε σχεδόν αυτόματα. Φαίνονται να είναι τόσο φυσικά που… Read More

16 Μαΐου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα