in , , ,

8 Τρόποι για να Δείτε εάν Έχετε Δύσοσμη Αναπνοή

8 Τρόποι για να Δείτε εάν Έχετε Δύσοσμη Αναπνοή
8 Τρόποι για να Δείτε εάν Έχετε Δύσοσμη Αναπνοή

Συχνά αναρωτιέστε πώς μυρίζει η αναπνοή σας, αλλά δεν μπορείτε πάντα να πείτε εάν έχετε ή όχι δύσοσμη αναπνοή. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να το προσέχετε και υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το διαπιστώσετε. Εκτός αν πάσχετε από χαλίτωση, η οποία είναι χρόνια δύσοσμη αναπνοή και θα πρέπει να πάτε κατευθείαν στον οδοντίατρο ή το γιατρό. Απαλλαγείτε από την Κακή Αναπνοή με Φυσικό Τρόπο ΣΗΜΕΡΑ!

Γλείψτε το εσωτερικό του καρπού σας και μυρίστε το.

© Stone / Getty Images, © depositphotos.com

Αφού γλείψετε το εσωτερικό του καρπού σας, περιμένετε 5 έως 10 δευτερόλεπτα και μετά μυρίστε τον. Αυτό θα σας δώσει μια ακριβή αίσθηση του πώς μυρίζει η αναπνοή σας. Εάν μυρίζει άσχημα, μπορεί να οφείλεται στην επικάλυψη θείου στη γλώσσα σας.

Βάλτε ένα δάχτυλο κοντά στη βάση της γλώσσας σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Κάντε το έτσι ώστε το δάχτυλό σας να αγγίζει το πίσω μέρος του στόματός σας. Μερικές φορές, βακτήρια μπορεί να εμφανιστούν στις αμυγδαλές στο πίσω μέρος του λαιμού σας και μπορεί να είναι οι υπεύθυνες για τη δυσάρεστη οσμή. Αφού στεγνώσει το σάλιο, μυρίστε το δάχτυλό σας.

Αναπνεύστε σε ένα καθαρό ποτήρι.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Πάρτε ένα καθαρό ποτήρι και αναπνεύστε μέσα του. Στη συνέχεια, βάλτε το ποτήρι γύρω από τη μύτη σας και αναπνεύστε απότομα. Η μυρωδιά που αισθάνεστε θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε τη δική σας αναπνοή. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια άοσμη πλαστική σακούλα. Εκπνεύστε βαθιά μέσα της και μετά μυρίστε.

Σκουπίστε την επιφάνεια της γλώσσας σας με ένα κομμάτι γάζας.

© 5-Minute Crafts GIRLY / Youtube

Κοιτάξτε τη γάζα μετά. Έχει κίτρινη χροιά; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει επίσης μυρωδιά που προκαλείται από υψηλή παραγωγή σουλφιδίου. Μπορείτε επίσης να το δοκιμάσετε με ένα χαρτομάντηλο.

Δείτε ακόμη 10 σίγουρες λύσεις για την δυσάρεστη αναπνοή

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Πάρτε ένα κουτάλι και ξύστε το πίσω μέρος της γλώσσας σας με αυτό. Αφήστε το να στεγνώσει για λίγο και μετά μυρίστε το. Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για το υλικό που αφαιρέσατε από την επιφάνεια της γλώσσας σας.

Χρησιμοποιήστε ξύστρα γλώσσας.

© depositphotos.com

Ξύστε από το πίσω μέρος της γλώσσας σας και αν παρατηρήσετε ότι η επίστρωση στη γλώσσα σας είναι λευκή, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουν συγκεντρωθεί πολλά υπολείμματα από τρόφιμα, βακτήρια ή νεκρά κύτταρα. Πρέπει να καθαρίζετε τακτικά τη γλώσσα σας. Εάν εξακολουθεί να μην εξαφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Μια ροζ, καθαρή γλώσσα είναι ένδειξη καλής στοματικής υγείας.

Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα.

© depositphotos.com

Κάντε ειδική εξέταση στον οδοντίατρο.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με την αναπνοή σας ή ακόμα και αν κάνετε απλό έλεγχο, ζητήστε βοήθεια από τον οδοντίατρό σας. Μπορεί να πραγματοποιήσει μια δοκιμή αμιλομέτρου, η οποία καθορίζει το επίπεδο της πτητικής ένωσης θείου (VSC) στο στόμα σας. Ένα υψηλό επίπεδο σημαίνει υπερανάπτυξη βακτηρίων, είτε από το έντερο είτε από το στόμα.Ο οδοντίατρος σας μπορεί επίσης να πραγματοποιήσει οργανοληπτικό τεστ, όπου ελέγχει την αναπνοή σας μέσω πλαστικού καλαμακιού.

Αιτίες δύσοσμης αναπνοής

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, από κακή στοματική υγιεινή έως ασθένεια των ούλων και τερηδόνα. Η μη χρήση της σωστής οδοντόβουρτσας ή η μη αλλαγή της κάθε 3 έως 4 μήνες μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας ανάπτυξη χαλίτωσης. Σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις, μπορεί να υποδηλώνει κάποιες υποκείμενες καταστάσεις υγείας, οπότε επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν επιμένει.

Το φαγητό είναι επίσης σημαντικό. Εάν ακολουθήσετε μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, μπορεί να αντιμετωπίσετε τη λεγόμενη «αναπνοή καμήλας». Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα σας βρίσκεται σε κατάσταση κέτωσης, μια μεταβολική κατάσταση όπου το σώμα διασπά τις κετόνες αντί της γλυκόζης.

Το φύσημα σε κλειστή παλάμη δεν λειτουργεί

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να πείτε εάν έχετε δύσοσμη αναπνοή αναπνέοντας σε κλειστή παλάμη, που είναι μια πολύ δημοφιλής χειρονομία. Ο λόγος είναι ότι η οσμή προέρχεται από τα αέρια που παράγονται στο πίσω μέρος της γλώσσας σας και όταν μιλάμε, η μυρωδιά προέρχεται από εκεί. Δεν συμβαίνει το ίδιο όταν φυσάμε στη παλάμη μας.

Δείτε επίσης 10 Τρόποι να Θεραπεύσετε την Καμένη Γλώσσα από Καυτό Φαγητό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Κουζίνας

25 Ιδέες Ανοιξιάτικης Διακόσμησης Κουζίνας

9 Φυσικά Χαρακτηριστικά που Είναι οι Νέες Τάσεις Ομορφιάς

9 Φυσικά Χαρακτηριστικά που Είναι οι Νέες Τάσεις Ομορφιάς