in , , , ,

10 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Δηλητηριάζουν Αργά την Υγεία μας

Τα φυτά εσωτερικού χώρου τείνουν να είναι όλο και πιο δημοφιλή σε μικρά διαμερίσματα.

Όταν διακοσμούν τα σπίτια τους, οι άνθρωποι μπορεί να καταλήξουν να επιλέγουν φυτά που μπορούν να βλάψουν την υγεία τους. Προσοχή: η λίστα των φυτών παρακάτω μπορεί να σας εκπλήξει!

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορείτε να Φάτε

Ντιφενμπάχια

© Bogdan Sonjachnyj/ Shutterstock

Παρόλο που έχει όμορφα χρωματιστα φύλλα, είναι ένα από τα φυτά που μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση. Η τυχαία έκθεση μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες στο στόμα, διάρροια, ναυτία και έμετο, αίσθημα καύσου στο στόμα και το λαιμό, πρήξιμο και πόνο.

Σανσεβιέρια

© New Africa/ Shutterstock

Αυτό το φυτό φέρει μια ουσία που ονομάζεται σαπωνίνη, η οποία μπορεί να είναι τοξική σε περίπτωση κατάποσης. Επειδή μπορεί να προκαλέσει ναυτία, έμετο και διάρροια, είναι καλύτερα να κρατήσετε τα κατοικίδια μακριά από αυτό!

Ζαμιοκούλκας

© VadimZosimov/ Shutterstock

Ο ζαμιοκούλκας, ή συνηθέστερα «φυτό ZZ», έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει πόνο, ερεθισμό του δέρματος και πρήξιμο σε περίπτωση κατάποσης. Εάν έρθετε σε επαφή με αυτό, ξεπλύνετε την εκτεθειμένη περιοχή με τρεχούμενο νερό και επικοινωνήστε με έναν ιατρό, εάν είναι απαραίτητο.

Αλόη

© THANAN KONGDOUNG/ Shutterstock

Η αλόη έχει πολλές χρήσεις και η παρουσία της σε αυτήν τη λίστα μπορεί να σας εκπλήξει! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περιέχει ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν διάρροια, αλλεργίες και νεφρικά προβλήματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ταγέτης

© Inna photographer/ Shutterstock

Σε περίπτωση κατάποσης μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερική δυσφορία. Ο χυμός από το φυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα.

Heartleaf Philodendron

© dianakroshilova/ Shutterstock

Περιέχει μια ουσία που ονομάζεται οξαλικό ασβέστιο και είναι ικανή να προκαλέσει πόνο και δυσκολίες στην κατάποση. Αν και αυτό το φυτό μπορεί να φαίνεται όμορφο, θυμηθείτε να κρατάτε τα κατοικίδια μακριά από αυτό.

Καλάδιο

© onairp/ Shutterstock

Τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς είναι όμορφα και μπορεί να φαίνονται φιλόξενα, αλλά προσέξτε, αυτό το φυτό μπορεί να είναι επικίνδυνο και δηλητηριώδες. Εάν τα ζώα και τα παιδιά έρθουν σε επαφή με τα φύλλα μπορεί να εμφανιστούν δυσκολίες στην αναπνοή. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό τοξικολογίας ή κέντρο δηλητηριάσεων και να πλύνετε / σκουπίσετε την πληγείσα περιοχή.

Πόθος

© Arayabandit / Depositphotos

Έχει μεγάλα, όμορφα φύλλα που τα καθιστούν πολύ κομψά όταν πρόκειται για διακόσμηση σπιτιού. Αν και αυτό το όνομα μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, πιθανότατα θα εξοικειωθείτε με το άλλο του όνομα: Devil’s Ivy. Έχει ουσίες όπως οξαλικό ασβέστιο, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στα χείλη, τη γλώσσα και το στόμα, υπερβολικό σάλιο και ακόμη και έμετο.

Μολυβόδεντρο

© Visions Pictures/ East news

Όσο όμορφο και αν φαίνεται, έχει διαβρωτικό χυμό που μπορεί να προκαλέσει υπερβολικό ερεθισμό στο δέρμα και τα μάτια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το φυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή με τη χρήση γαντιών και προστασίας των ματιών. Εάν έρθει σε επαφή με τα μάτια, μπορεί να συμβεί ερυθρότητα, κνησμός και αίσθημα καύσου και ακόμη και να έχουν αρνητική επίδραση στην όραση των ανθρώπων.

Δακτυλίτιδα

© Letterberry/ Shutterstock

Αυτό το όμορφο μωβ λουλούδι υπάρχει σε διακοσμητικούς κήπους ή χρησιμοποιείται ως φυτό εσωτερικού χώρου.

Αυτό που λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν είναι ότι τα φύλλα, τα λουλούδια και ακόμη και οι σπόροι του φέρουν μια ουσία γνωστή ως διγοξίνη, η οποία μπορεί να είναι θανατηφόρα για τα ζώα και τους ανθρώπους που την καταναλώνουν.

Λόγω της τοξικότητάς του, η κατοχή αυτού του φυτού στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει πολύ υψηλό κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων και των ζώων.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης με Κλαδιά Ελάτου

4 Λόγοι για να Κοιμάστε με ένα Μαξιλάρι Ανάμεσα στα Πόδια