in , ,

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορείτε να Φάτε

7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορείτε να Φάτε
7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορείτε να Φάτε

Μπορείτε να φάτε φυτά εσωτερικού χώρου; Ναι! Μιλάμε για βρώσιμα φυτά που μπορείτε να διατηρήσετε εντός σπιτιού. Κάποιος μπορεί να θέλει να έχει έναν ολόκληρο βρώσιμο κήπο, ενώ άλλοι μπορεί να θέλουν να τα συνδυάσουν με τα διακοσμητικά φυτά τους. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δείτε εδώ 7 Φυτά Εσωτερικού Χώρου που Μπορείτε να Φάτε.

Μικρά εσπεριδοειδή

Δεν χρειάζεστε τεράστιο χώρο για να μεγαλώσετε εσπεριδοειδή μέσα στο σπίτι. Με αρκετό ήλιο περίπου 12 ώρες την ημέρα με προσανατολισμό στο νότο. Αλλιώς θα μπορούσατε να τα μεταφέρετε από παράθυρο σε παράθυρο για να έχουν πάντα ήλιο Μπορείτε να καλλιεργήσετε ποικιλίες νάνους λεμονιών και άλλων εσπεριδοειδών σε γλάστρες.

πηγή φωτό

Ανανάς

Αντί να πετάξετε τα υπολείμματα του ανανά σας, μπορείτε εύκολα να καλλιεργείτε περισσότερους ανανάδες. Και ενώ χρειάζονται δύο χρόνια για να αναπτυχθεί το πρώτο φρούτο, φανταστείτε το θαύμα να παρακολουθείτε να ζωντανεύει. Και μετά να το φάτε! 40+ πανέμορφες ιδέες για διακόσμηση με κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου

Μικροφυτικά (Microgreens)

Είναι τα μικρά βρώσιμα λαχανικά και τα βότανα τα οποία βρίσκονται στη πρώτη φάση της ανάπτυξής τους μεταξύ του σταδίου τις βλάστησης και πριν την ανάπτυξη των πρώτων φύλλων. Κυμαίνονται σε μέγεθος από περίπου 2,5-7,5 εκατοστά, συμπεριλαμβανομένου του στελέχους και των δυο πρώτων φύλλων. Παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά υψηλού επιπέδου σε σχέση με τα πιο ώριμα λαχανικά. Αυτό τα καθιστά μια εξαιρετική προσθήκη σε οποιαδήποτε δίαιτα.

πηγή φωτό

Δενδρολίβανο

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε όλα τα συνηθισμένα φαγητά, αλλά επίσης σε κοκτέιλ και επιδόρπια, όπου προσθέτει το αειθαλή άρωμά του. Έχοντας αυτό το φυτό δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα ολόκληρο μάτσο δεντρολίβανου όταν χρειάζεστε μόνο ένα κλαδάκι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα λουλούδια του για μια υπέροχη και νόστιμη γαρνιτούρα.

πηγή φωτό

Τροπαίολο

Τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα του είναι βρώσιμα, πλούσια σε βιταμίνη C και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη παρασκευή σαλάτας. Μπορείτε να κάνετε πίκλες τους σπόρους τους και να τους χρησιμοποιήσετε αντί για κάπαρη. Αγαπούν πολύ φως, αλλά αν έχετε ένα ηλιόλουστο σημείο μέσα στο σπίτι, αξίζει τον κόπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

πηγή φωτό

Ντομάτα

Λίγα πράγματα είναι καλύτερα από τη μυρωδιά της φρέσκιας ντομάτας, ένα άρωμα που λείπει δυστυχώς στις ντομάτες των σούπερ μάρκετ. Ευτυχώς, με αρκετό ήλιο μπορείτε να τις καλλιεργήσετε στην άνεση του σπιτιού σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα έτοιμο φυτό ή να φυτέψετε σε γλάστρες.

πηγή φωτό

Σχοινόπρασο

Μοιάζει με ψηλό γρασίδι, αλλά μόλις ανθίσουν με μια αφθονία από μωβ άνθη, είναι απλά μαγικά και φυσικά, νόστιμα. Προσθέτει μια αλμυρή, πικάντικη πινελιά σε όλα τα είδη πιάτων, από σαλάτες και ζυμαρικά έως πίτσα.

πηγή φωτό

40 ιδέες για φυτά εσωτερικού χώρου για το σαλόνι σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Viral Βίντεο: Αυτός 83 η γυναίκα του 79 και μόλις πατάνε στον πάγο γίνονται έφηβοι!

Viral Βίντεο: Αυτός 83 η γυναίκα του 79 και μόλις πατάνε στον πάγο γίνονται έφηβοι!

Υγεία: 10 Τρόποι που το Σώμα σας Λέει ότι Κάτι Πάει Στραβά

Υγεία: 10 Τρόποι που το Σώμα σας Λέει ότι Κάτι Πάει Στραβά