in , ,

7 Λόγοι για τους Οποίους Αισθάνεστε Πάντα Κουρασμένοι

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ημέρα, ακόμη και αν κοιμάστε αρκετά. Θα μπορούσε να είναι μια κατάσταση που ονομάζεται σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει κάτι λιγότερο σοβαρό, που μπορεί εύκολα να αποφευχθεί υιοθετώντας πιο υγιεινές συνήθειες.

17 Πρωινά Κόλπα για να μην Αισθάνεστε Κουρασμένοι Όλη την Ημέρα

Δεν τρώτε σωστά.

brightside

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να είναι μια γρήγορη πηγή ενέργειας. Όταν τρώτε δημητριακά πρωινού, μπισκότα, ζυμαρικά ή πίτσα προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα και αισθάνεστε πιο ενεργητικοί. Ωστόσο, όταν τα επίπεδα σακχάρου μειωθούν, θα αρχίσετε να αισθάνεστε ξανά κουρασμένοι. Και εάν συνεχίζετε να τρώτε σνακ που τους περιέχουν, θα καταλήξετε να αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ημέρα.

Προσπαθήστε να τρώτε λιγότερη ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες και να τα αντικαταστήστε με τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες τρόφιμα, όπως βρώμη, φακές και λαχανικά.

Δεν ασκήστε αρκετά.

brightside

Ίσως πιστεύετε ότι αν επιστρέψετε στο σπίτι κουρασμένοι μετά τη δουλειά και ξαπλώσετε στον καναπέ θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε ενέργεια και να αισθανθείτε λίγο πιο ζωντανοί. Είναι σημαντικό να ασκείτε τουλάχιστον μερικές φορές την εβδομάδα και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο κουρασμένοι. Μια μελέτη το 2008 έδειξε ότι νεαροί ενήλικες που έκαναν μόλις 20 λεπτά άσκησης χαμηλής έντασης 3 φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα ενέργειας και χαμηλότερα επίπεδα κόπωσης.

Δεν έχετε αρκετό ποιοτικό ύπνο.

© face to face/FaceToFace/REPORTER / East News

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι ακόμα και μετά από 7-9 ώρες ύπνου. Αυτό συμβαίνει επειδή η ποιότητα του ύπνου είναι εξίσου σημαντική με τη διάρκεια . Προσπαθήστε να κοιμάστε και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επίσης, μην πίνετε καφέ αργά το απόγευμα και μην ξοδεύετε το χρόνο σας στο τηλέφωνο ή την τηλεόραση πριν κοιμηθείτε. Αυτό θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου και να μην αισθάνεστε κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Έχετε δυσανεξία σε τροφές.

© shutterstock.com

Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι χωρίς λόγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορεί να είναι ένδειξη ότι έχετε δυσανεξία σε κάποιες τροφές. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες είναι η γλουτένη, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

© shutterstock.com© shutterstock.com

Εάν δεν αναπληρώσετε το νερό που χάνει το σώμα σας καθημερινά, θα αφυδατωθείτε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερα επίπεδα ενέργειας και να κάνει δύσκολη τη συγκέντρωση. Μια μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν νερό για να αναπληρώσουν αυτό που έχασαν ενώ ασκούνταν σε διάδρομο ένιωθαν λιγότερο κουρασμένοι από ό, τι όταν δεν έπιναν νερό.

Είστε αγχώδεις.

Η έρευνα έχει δείξει ότι τα υψηλά επίπεδα στρες μπορούν να προκαλέσουν κόπωση. Επιπλέον, μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αποφυγή αντιμετώπισης του στρες μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα κόπωσης. Η γιόγκα και ο διαλογισμός μπορούν να σας βοηθήσουν.

Ίσως χρειαστείτε περισσότερες βιταμίνες.

Μπορεί επίσης να μην υπάρχει αρκετός σίδηρος, βιταμίνη D ή βιταμίνη Β12 στη διατροφή σας. Μερικά από τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο είναι το σπανάκι, το μπρόκολο, το κόκκινο κρέας και η γαλοπούλα. Η Β12 μπορεί να βρεθεί σε γάλα, αυγά, σολομό και βόειο κρέας, ή μπορείτε να τη λάβετε ως συμπλήρωμα. Για περισσότερη βιταμίνη D, φάτε μανιτάρια, λιπαρά ψάρια και θαλασσινά. Επίσης, προσπαθήστε να μένετε περισσότερο στον ήλιο.

Γιατί Νιώθουμε Κουρασμένοι Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα 14 Καλύτερα DIY Σύνθετα Κέντρα Ψυχαγωγίας

DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο

DIY Χαλί από Παλιά Πουλόβερ Χωρίς Ράψιμο