in , ,

10 Πράγματα Από το Παρελθόν που Άνοιξαν το Δρόμο Προς το Παρόν

Οι τάσεις της μόδας είναι κυκλικές. Ξεκινούν από την πρώτη εμφάνισή τους μέχρι την κορυφή της δημοτικότητάς τους και μετά ξεθωριάζουν και τελικά εξαφανίζονται. Μερικές μπορεί να επιστρέψουν μετά από αρκετές δεκαετίες ή ακόμα και αιώνες. Το κύριο που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ποτέ δεν ξέρουμε πότε θα κάνουν την απροσδόκητη επιστροφή τους, είτε πρόκειται για τον επόμενο χρόνο είτε για έναν άλλο αιώνα. Ανακαλύψαμε για εσάς ποιες εκπληκτικές τάσεις από το μακρινό παρελθόν έχουν γίνει ξανά περιζήτητες.

Κολάρα σαλιάρα

© Cornelis de Vos / wikipedia© leandramcohen / Instagram

Αυτά τα ειδικά μεγάλα κολάρα βικτοριανού στιλ επέστρεψαν δυνατά το 2020. Στην πραγματικότητα, αυτή η λεπτομέρεια μετατρέπεται σε ένα σημαντικό ανεξάρτητο στοιχείο πολλών ρούχων. Τα κολάρα με κεντήματα, φλοράλ ανάγλυφο, καθώς και βολάν και δαντέλες γίνονται δημοφιλή. Είναι καλύτερα να συνδυάζονται με κάτι μέτριο, λακωνικό και κομψό, όπως κλασικό παντελόνι, τζιν με υψηλή μέση, μίνι φούστες, ή μονόχρωμα δερμάτινα σορτς.

Περούκες

© Jean-Baptiste André Gautier-Dagoty / wikipedia© Greg Allen/Invision/AP/East News

Όλο και περισσότερες διασημότητες χρησιμοποιούν τώρα περούκες για να βγουν έξω και σε εκδηλώσεις. Αν νωρίτερα, αυτό το αξεσουάρ βοήθησε να κρύψει τα βρώμικα μαλλιά και τα φαλακρά σημεία, σήμερα, είναι μια τέλεια λύση για όσους θέλουν να αλλάξουν το στυλ τους και να μην βασανίζουν τα μαλλιά τους με λακ μαλλιών, βαφες και οτιδήποτε άλλο.

Ανδρικά υποδήματα με ψηλά τακούνια

© Hyacinthe Rigaud / wikipedia© Ivan Nikolov / WENN.com/agefotostock/East News

Είναι δύσκολο να πιστέψουμε, αλλά οι σύγχρονοι άντρες αρχίζουν να φορούν και πάλι ψηλά τακούνια. Και συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή όπου οι άντρες αποφεύγουν την παραδοσιακή αρρενωπότητα.

Στην πραγματικότητα, ιστορικά, τα ψηλά τακούνια είναι ένα βασικό στοιχείο των ανδρικών υποδημάτων. Στο πρώτο τρίτο του δέκατου έβδομου αιώνα, μια νέα αισθητική γνωστή ως μπαρόκ έγινε σταδιακά κυρίαρχη σε όλους τους τομείς της κουλτούρας στις Δυτικές χώρες, και τα ψηλά τακούνια άρχισαν να εμφανίζονται δειλά σε 2 παραλλαγές. Όπως προτείνουν οι ειδικοί της μόδας, εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ως λειτουργική λεπτομέρεια για μπότες και πήραν τη θέση σε στρατιωτικές στολές. Έγινε τότε ένα σημαντικό στοιχείο των κοσμικών στολών που φορούσαν οι ευγενείς.

Στηθόδεσμος με ενίσχυση

© Los Angeles County Museum of Art / wikimedia© Los Angeles County Museum of Art / wikimedia

Κάθε σύγχρονη γυναίκα γνωρίζει τι είναι ένα σουτιέν ενίσχυσης. Και όπως αποδεικνύεται, έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν! Για παράδειγμα, δείτε το σουτιέν που χρησιμοποιούσαν οι ευγενείς κυρίες των αρχών του περασμένου αιώνα. Χάρη σε αυτό, μαζί με έναν κορσέ, τα στήθη μπορούσαν να μεγαλώσουν οπτικά σε διάφορα μεγέθη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Καπέλα

© The Mummy / Universal Studios© giizeleoliveira / Instagram

Καπέλα διαφόρων μορφών και χρωμάτων ήταν περιζήτητα μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού για πολύ καιρό. Σήμερα, αυτό το αξεσουάρ κερδίζει ξανά δημοτικότητα. Και ενώ κοιτάζουμε μερικά από αυτά, φαίνεται ότι έχουν πολλά κοινά με τα είδη που θεωρούνταν εξαιρετικά ελκυστικά στο παρελθόν

Φουσκωτά μανίκια

© Dangerous Beauty / Regency Enterprises© dolcegabbana / Instagram

Είναι μια άλλη τάση που αναδύεται ξανά στις ντουλάπες μας. Εμπνευσμένο από την Αναγέννηση, αυτό το στιλ επέστρεψε θριαμβευτικά στις πασαρέλες του κόσμου και στις καρδιές πολλών εραστών της μόδας. Εκτός αυτού, αυτά τα μανίκια φαίνονται πολύ θηλυκά, δεν περιορίζουν την κίνηση και είναι απίστευτα άνετα.

Κορσέδες

© The Tudors / Showtime© kyliejenner / Instagram

Οι σχεδιαστές μόδας έχουν ήδη αρχίσει να χρησιμοποιούν κορσέδες, όχι μόνο ως εργαλείο διόρθωσης του σωματότυπου αλλά και ως ανεξάρτητο στοιχείο. Μπορεί να κάνει είτε μια λεπτή γυναίκα είτε μια με καμπύλες να φαίνεται τρυφερή και εκλεπτυσμένη. Σήμερα, οι κορσέδες μπορούν να φορεθούν όχι μόνο για κοινωνικές εκδηλώσεις αλλά και στην καθημερινότητα.

Ενισχυτικό γλουτών

© The Age of Innocence / Columbia Pictures© freddywear / Instagram

Έγινε δημοφιλή στα τέλη του 19ου αιώνα. Ήταν σε σχήμα μαξιλαριού που τοποθετείτο κάτω από το πίσω μέρος ενός φορέματος, κάτω από τη μέση, για να δώσει περισσότερο όγκο στο σώμα. Σήμερα, ορισμένες μάρκες προσφέρουν επίσης φούστες και φορέματα με ειδικά ενισχυτικά που μεγαλώνουν οπτικά την πίσω πλευρά.

Ροζ ρουζ

© Marie Antoinette / Columbia Pictures© ANGELA WEISS/AFP/East News

Οι ευγενείς κυρίες χρησιμοποιούσαν άφθονα πούδρες προσώπου και ροζ ρουζ στα μάγουλά τους τον δέκατο όγδοο αιώνα. Σήμερα, αυτή η σκιά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα και πιστεύεται ότι δίνει στο πρόσωπο μια νεανική, αναζωογονητική λάμψη. Επιπλέον, το ροζ ρουζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια και ως σκιά ματιών.

Mules

© Metropolitan Museum of Art / wikipedia© Kirstin Sinclair / Getty Images Entertainment / Getty Images

Είναι γνωστό με βεβαιότητα ότι τα φορούσαν τον δέκατο έβδομο αιώνα. Πριν από λίγο καιρό, οι σχεδιαστές αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ξανά αυτόν τον τύπο υποδημάτων, και σήμερα υπάρχουν πολλά διαφορετικά στυλ αυτού του είδους παπουτσιών. Πολλοί άνθρωποι τα θεωρούν άνετα και επιδεικτικά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Τροφές που Βοηθούν στην Καταπολέμηση της Κυτταρίτιδας

Τα οδηγάς αλλά το ήξερες;Τι συμβολίζουν τα σήματα των αυτοκινητοβιομηχανιών