Υλικά για 8 μπαστουνάκια:
Για το μείγμα καρυκευμάτων:
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για τα μπαστουνάκια:
1 συσκευασία ζύμη κρουασάν ή πίτσας (εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε σπιτική ζύμη πίτσας)
4 μπαστουνάκια μοτσαρέλας
4 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
16-20 φέτες πεπερόνι
Για τη σως:
1/2 φλιτζάνι σάλτσα πίτσας ή μαρινάρα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα συστατικά του καρυκεύματος σε ένα σέικερ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 και στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Χωρίστε τη ζύμη σε 8 ορθογώνια κομμάτια.
Κόψτε κάθε μπαστουνάκι τυρί στη μέση. Ανοίξτε το κάθε μισό μπαστουνάκι μοτσαρέλας σε κομμάτια και βάλτε στο κομμάτι της ζύμης.
Κόψτε κάθε φέτα πεπερόνι στη μέση και βάλτε 4-5 μισές φέτες σε κάθε κομμάτι.
Διπλώστε και τσιμπήστε τις άκρες του κάθε κομματιού της ζύμης.
Συστρέψτε κάθε μπαστουνάκι ζύμης και τοποθετήστε στο ταψί.
Αλείψτε με βούτυρο και ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Αλείψτε τα ψημένα μπαστουνάκια με βούτυρο και πασπαλίστε με το μείγμα καρυκευμάτων.
Σερβίρετε με τη σως.
fotos via cincyshopper