Υλικά:
12 φύλλα λαζάνια
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/2 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1/2 κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες τριμμένη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας Ιταλικό Καρύκευμα (συνδυασμός βοτάνων)
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (προαιρετικά για όσους προτιμούν τα καυτερά)
Αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη γεύση
400 γρ. τυρί μαλακό Ricotta
1 μεγάλο αυγό
2 χούφτες φρέσκο μαϊντανό
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
1 τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι, το ιταλικό καρύκευμα και προαιρετικά τις κόκκινες πιπεριές και αφήστε να σιγοβράσει.
Προσθέστε την τριμμένη ντομάτα. Εάν χρησιμοποιείτε συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περίπου μια κούπα νερό. Αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 10-15 λεπτά. Δοκιμάστε αν θέλει και άλλα καρυκεύματα.
Ενώ σιγοβράζει ο κιμάς, βράστε τα λαζάνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τη Ricotta, τη μισή μοτσαρέλα, τη μισή παρμεζάνα, μια χούφτα μαϊντανό, ένα αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
Στρώστε τα λαζάνια σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Απλώστε το μείγμα κατά μήκος των φύλλων και μερικές κουταλιές κιμά από πάνω. Τυλίξτε κάθε φύλλο ξεχωριστά.
Σε ένα γυάλινο πυρέξ απλώστε ένα λεπτό στρώμα κιμά. Στη συνέχεια,
τοποθετήστε τα ρολά λαζάνια και από πάνω με λίγο περισσότερο κιμά.
Πασπαλίστε την υπόλοιπη μοτσαρέλα, παρμεζάνα και το μαϊντανό ομοιόμορφα
από πάνω.
Καλύψτε με ένα αλουμινόχαρτο φροντίζοντας να μην είναι σε επαφή με τα τυριά και ψήστε στους 190C για 35-40 λεπτά.
fotos via picturetherecipe