Υλικά:
2 αυγά (κρατήστε τον κρόκο του ενός αυγού για να αλείψετε από πάνω τα μπισκότα πριν το ψήσιμο)
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες ζάχαρη
1,5 κούπα φυτικό λάδι ή ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κούπα γάλα
Ξύσμα λεμονιού
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε ανακατεύοντας καλά τα αυγά και προσθέτοντας το φακελάκι μπέικιν πάουντερ διαλυμένο πριν στο γάλα.
Ρίξτε τη βανίλια και λίγο ξύσμα λεμονιού στο μείγμα.
Προσθέστε αρκετό αλεύρι έτσι ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα σε ζεστό μέρος και στη συνέχεια ζυμώστε πάλι, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι. Ανοίξτε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια. Πάρτε ένα ψηλό ποτήρι και κάντε κύκλους στη ζύμη.
Διπλώστε το κύκλο στη μέση και κάντε 1 μεγάλη και 2 μικρές εγκοπές όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Τραβήξτε το επάνω μακρύ κομμένο κομμάτι στο σχήμα του λαιμού του κύκνου. Προσθέστε σουσάμι ή σκούρα σοκολάτα για μάτι.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια λαμαρίνα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αλείψτε τα μπισκότα με τον κρόκο και πασπαλίστε τα με τη ζάχαρη. Τοποθετήστε στο φούρνο στους 180-200 βαθμούς Κελσίου και αφήστε τα μέχρι να ροδίσουν.