- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση
- 1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη, λιωμένη
- 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Αντί για μαργαρίνη μπορείτε να χρησιμοποιήστε βούτυρο.
Οδηγίες
1) Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λαδώστε μια φόρμα για μίνι μάφινς. Το μείγμα βγάζει περίπου 24.
2) Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι μαργαρίνη, και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το γάλα και στη συνέχεια το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι και αναμείξτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα στα φορμάκια μέχρι τη μέση.
3) Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, περίπου 15 έως 20 λεπτά.
4) Ενώ τα μάφινς ψήνονται, βάλτε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη με την κανέλα. Αφού ψηθούν, βγάλτε τα μάφινς, βυθίστε τα ένα ένα στη λιωμένη μαργαρίνη, και ρολάρετε τα στο μείγμα ζάχαρης-κανέλα. Αφήστε να κρυώσουν και σερβίρετε.
via allrecipes