6 φύλλα κρούστας
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα και 1- 2 κουταλιές παραπάνω ζάχαρη
Μια τσιμπιά αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγά
Διαδικασία
Ξεκινάμε την κρέμα μας. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα να ζεσταθεί λιγάκι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Το καβουρδίζουμε να μυρίσει ευχάριστα και να πάρει λίγο χρώμα (περίπου 4 – 5 λεπτά). Ρίχνουμε το ζεστό γάλα με προσοχή γιατί θα κοχλάσει και ανακατεύουμε με δάρτη. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε που και που με δάρτη ώσπου να πήξει η κρέμα (περίπου 10 – 15 λεπτά) και ντύνει το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν με το δάχτυλο μας τραβάμε μια γραμμή στο πίσω μέρος του κουταλιού κ εκείνη μένει χωρίς “σβήνει” (Κάντε κλικ στην φωτογραφία για μεγέθυνση)
Όταν η κρέμα έχει πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε ενα ένα τα αυγά χτυπώντας κάθε φορά ζωηρά με το δάρτη, να ενσωματωθούν στην κρέμα. Την αφήνουμε λίγο στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία της και στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε ενα μπολ για να κρυώσει. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη σε άμεση επαφή με την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα. Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας ξεκινάμε να κάνουμε τις μπουγάτσες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 190 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μπρίκι την μισή κούπα βούτυρο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Σε μια επιφάνεια κοπής ή εργασίας απλώνουμε δυο φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο. Βουτυρώνουμε καλά με πινέλο το επάνω φύλλο και στο κέντρο του φύλλου βάζουμε ποσότητα κρέμας ίση με 2 μεγάλες κουτάλες (που σερβίρουμε την σούπα) από κρέμα. Την απλώνουμε λιγάκι αλλά έχουμε στο μυαλό μας ότι θα διπλώσουμε σε φάκελο το φύλλο (κάντε κλικ στην φωτογραφία).
Διπλώνουμε τον φάκελο φέρνοντας πρώτα το επάνω μέρος του φύλλου, στην συνέχεια διπλώνουμε το κάτω, βουτυρώνουμε και διπλώνουμε και τα πλαϊνά. Βουτυρώνουμε όλο το πακέτο από πάνω. Το γυρίζουμε ανάποδα ώστε το βουτυρωμένο δίπλωμα να είναι από κάτω και βουτυρώνουμε τον φάκελο και το υπόλοιπο γύρω γύρω δεύτερο φύλλο. Διπλώνουμε τον φάκελο μέσα στο δεύτερο φύλλο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Μεταφέρουμε την μπουγάτσα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί προσέχοντας το δεύτερο και τελευταίο δίπλωμα να είναι απο κάτω. Ψήνουμε τις μπουγάτσες για 35 – 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά από έξω. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις αφήνουμε λιγάκι να πέσει η θερμοκρασία τους και τις κόβουμε πρώτα στα 3 ( 1 κομμάτι είναι 3 μερίδες) και στην συνέχεια το καθένα σε κομματάκια. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.