Η αγάπη μου για οτιδήποτε
χειροποίητο νομίζω είναι γνωστή σε όλους και προφανές θα έλεγα διαβάζοντας τα άρθρα μου. Και φυσικά δεν θα μπορούσα να μην έχω μεγάλη αγάπη και αδυναμία στα
σπιτικά γλυκα και
μαρμελάδες που φτιάχνονται με μεράκι και μαεστρία (μην με κοιτάτε εμένα… Δεν μιλώ για δική μου μαεστρία. Μια φορά επιχείρησα να κάνω μαρμελάδα και βγήκε τσιμέντο χαχα. Απο γεύση όμως έσκιζε). Μέσα σε όλη τη σαβούρα που μας ταϊζουν τα τελευταία χρόνια εισαγώμενες πολυεθνικές εταιρίες με πληθώρα χρωστικών και συντηρητικών, υπάρχουν και άνθρωποι που με πολύ αγάπη φτιάχνουν σπιτικές λιχουδιές με γνήσιες συνταγές και αληθινά “φρούτα” και γεύσεις. Και γι’αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τη φίλη Ανδριάνα που φτιάχνει και μας προσφέρει υπέροχα σπιτικά γλυκά του κουταλιού ( εγώ τρελαίνομαι για περγαμόντο!) και μοναδικές μαρμελάδες με φρούτα εποχής και με την κλασσική παραδοσιακή συνταγή και μέθοδο, χωρίς συντηρητικά και άλλα ακαταλαβίστικα που υπάρχουν πάνω στα βαζάκια μαρμελάδων εργαστασίου. Η Ανδριάνα και το
Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού by Andriana μοιράζετε μαζί μας μία υπέροχη συνταγή για μπισκοτένια κεράσματα, ιδανικά για σχολείο, πάρτυ,μπουφέ. Είναι πολύ εύκολα, οικονομικά και πάνω απ’όλα υγιεινά!
Μπισκότα για πάρτι
Υλικά για 16 μπισκότα:
1 συκευασία πτι-μπερ
2 κουβερτούρες των 250 γρ. ή γάλακτος, όχι λευκές, γιατί δεν απλώνονται καλά και κολλάνε (1 συσκευασία ανά 8 διπλά μπισκότα)
1 βάζο πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα από τις Σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού byAndriana (εγώ χρησιμοποίησα μήλο)
χρωματιστή τρούφα, καραμελάκια
λαδόκολλα, πλαστικό δίσκο, σακουλάκια, κορδέλες χρωματιστές
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει τοποθετείτε ένα άλλο πιο μικρό με τη σοκολάτα και τη λιώνετε (μπεν-μαρίν)
Αλείφετε τα μπισκότα ανά δυο με την πραλίνα ή τη μαρμελάδα και τα βουτάτε στη σοκολάτα. Τα πασπαλίζετε με την τρούφα ή τα καραμελάκια και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Μπορείτε να τα βάλετε και στο ψυγείο για πιο γρήγορα, αφού μετά εκεί θα τα διατηρείτε. Αν θέλετε τα τυλίγετε σε σακουλάκια, και τα δένετε με χρωματιστές κορδέλες.
Μπορείτε να τα κάνετε και με γεμιστά μπικότα και να μπήξετε ένα ξυλάκι ώστε να γίνουν γλυφιτζούρια. Ιδανικά για κέρασμα στο σχολείο. Καλή επιτυχία!!!!!
Τις σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού μπορείτε να τα
βρείτε εδώ.