Η πίτσα είναι από τα κορυφαία comfort-food και την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Ποιος μπορεί να αντισταθεί άραγε σε ενα ζεστό κομμάτι πίτσα με το τυρί να λιώνει. Ποιο όμως είναι το καλύτερο τυρί για την σπιτική πίτσα; Τα γούστα είναι πολυποίκιλα και πραγματικά δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο τυρί που θα βάλουμε επάνω στην πίτσα.
Τα πιο δημοφιλή τυριά για την πίτσα σύμφωνα με το castellocheese είναι η μοτσαρέλα, η γκοργκοντζόλα, το πεκορίνο, η παρμεζάνα Reggiano, το προβολόνε και θα τα δούμε όλα παρακάτω.
Ποιο είναι το καλύτερο τυρί για πίτσα
Μοτσαρέλα
Ίσως το πιο γνωστό και δημοφιλές τυρί πίτσας όλων των εποχών, η Mozzarella έχει απλή γεύση και ταιράζει απόλυτα με τη ζάλτσας και τη ζύμη της πίτσας. Την μοτσαρέλα θα την βρείτε στο εμπόριο και νωπή και ξηρή.
Για να απολαύσετε την απλή γεύση την μοτσαρέλας προσπαθήστε να είστε λιτοί στα υλικά της πίτσας σας. Λιγη σάλτσα, βασιλικός και μοτσαρέλα είναι ο απόλυτος συνδυασμός.
Τσένταρ
Γνωστό για τις έντονες γεύσεις και την έντονη παρουσία του, το τσένταρ είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συνταγή πίτσας Δυνατό τυρί με γεμάτη γεύση, ταιριάζει με ελαφριά και πικάντικα συστατικά, ενισχύοντας τις γεύσεις όλων.
Γκοργκοντζόλα
Περίπλοκη, κρεμώδης και αρωματική – η Gorgonzola είναι φουλ γευστική από κάθε άποψη. Αυτό το τυρί είναι φτιαγμένο με αγελαδικό γάλα και προέρχεται από τα βόρεια της Ιταλίας, Με ήπιους τόνους φουντουκιών, οι γεύσεις είναι έντονες, γίνονται ελαφρώς πιο έντονες καθώς ακουμπάει στη γλώσσα. Μαλακό και κάπως εύθρυπτο, λιώνει εύκολα και απλώνεται ομοιόμορφα σε κάθε είδους πίτσα. Καθώς Αυτό το τυρί όσο πιο πολύ ωριμάζει τόσο πιο γευστικό γίνεται.
Ο συνδυασμός αυτού του κλασικού τυριού στην πίτσα με το προσούτο και καραμελωμένα κρεμμύδια αποδεικνύεται μια απλή, αλλά συναρπαστική γευστική επιλογή.
Parmigiano-Reggiano
Ωριμασμένο για έως και 36 μήνες κάθε φορά, το Parmigiano-Reggiano προσφέρει έντονη γεύση και άρωμα. Παράγεται από αγελαδινό γάλα και αυτό στα βόρεια της Ιταλίας κοντά στον ποταμό Πάδο, αυτό το σκληρό τυρί έχει γεύσεις καβουρδισμένων φουντουκιών, καστανό βούτυρο και σπίθες αλατιού για το τελείωμα. Η αλμυρή γεύση του συνδυάζεται τέλεια σε πίτσες σαν λιωμένο τυρί ή απλά φρεσκοτριμμένο Δυνατό τυρί, το Parmigiano-Reggiano αξίζει σίγουρα μια θέση στον κατάλογο των τυριών πίτσας.
Τρίψτε παρμεζάνα πάνω σε οποιαδήποτε πίτσα για μεγαλύτερη απόλαυση και γεύση.
Προβολόνε
Στενά συνδεδεμένο με τη μοτσαρέλα, το προβολόνε είναι ημίσκληρο ιταλικό τυρί που χρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με το Parmigiano-Reggiano και τη Mozzarella. Στην πρώτη του ωρίμανση οι γεύσεις είναι γλυκές και ήπιες, οξύνονται καθώς γερνάει, με την υφή του να γίνεται πιο θρυμματισμένη λόγω του σχηματισμού κρυστάλλων αλατιού.
Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φρέσκια ντομάτα και βασιλικό ως μια απλή αλλά γευστική πίτσα που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις της πίτσας όλων των ηλικιών!
Πεκορίνο-Ρομάνο
Όχι πολύ μακριά από την παρμεζάνα σε όνομα, προέλευση ή γεύση, το Pecorino-Romano είναι ένα ιταλικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα κοντά στο Λάτσιο. Οι γεύσεις του είναι έντονες και ελαφρώς πικάντικες με τόνους φρυγανισμένων φουντουκιών και καστανό βούτυρο. Έχοντας ωριμάσει μεταξύ 8 και 12 μηνών, αυτό το σκληρό τυρί έχει συχνά κρυστάλλους αλατιού που του δίνουν την ξεχωριστή υφή και γεύση.
Η απόλυτη πίτσα με τυρί
Μερικές φορές, όσο πιο απλά υλικά επιλέγετε τόσο καλύτερα είναι – η Pizza Quattro Formaggi είναι σίγουρα μία από αυτές τις φορές. Αυτό σημαίνει απλώς πίτσα με τέσσερα τυριά, αυτή η κλασική συνταγή απαιτεί έναν συνδυασμό των αγαπημένων σας τυριών πάνω από τη σάλτσα κόκκινης ντομάτας δημιουργώντας μια ελαφριά κρούστα.