Αν μέχρι σήμερα αγοράζατε σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη παρακάτω θα σας δείξουμε πως μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα σπίτι σας. Είναι πάρα πολύ εύκολο και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ο φούρνος ένα μπλέντερ ή multi.
Πως θα φτιάξετε σκόρδο σε σκόνη και κρεμμύδι σε σκόνη
διαδικασία
- προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και σε ένα ταψί μέσα βάζουμε λαδόκολλα
- κόβουμε αρκετές σκελίδες σκόρδο ανάλογα με την ποσότητα που θέλουμε να φτιάξουμε
- ομοίως κόβουμε ένα μεγάλο κρεμμύδι ή και περισσότερα κρεμμύδια σε μικρά κομματάκια
- απλώνουμε τα σκόρδα και το κρεμμύδια πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλάτι
- ψήνουμε για δύο ώρες ή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς και να γίνουν τραγανά. Εδώ θέλει μεγάλη προσοχή γιατί δεν θέλουμε να κάνουν.
- μόλις κρυώσουν βάλτε τα στο μπλέντερ το καθένα ξεχωριστά. Πρώτα τα σκόρδα και μετά τα κρεμμύδια και αλέστε τα πολύ καλά μέχρι να γίνουν σκόνη
- αποθηκεύστε σε γυάλινα βάζα σε ντουλάπι χωρίς υγρασία
- αν θέλετε μπορείτε να αλέσετε μαζί κρεμμύδι και σκόρδο αν το προτιμάτε έτσι
Δεν ήταν δύσκολο, έχεις φτιάξει δύο καρυκεύματα για τα φαγητό σου τόσο εύκολα.
Ποια είναι τα οφέλη από τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού
Το σκόρδο και το κρεμμύδι περιέχουν φλαβονοειδή τα οποία είναι αντιοξειδωτικές ενώσεις και προστατεύουν αρτηρίες και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης.
Το σκόρδο και το κρεμμύδι επίσης λόγο του σεληνίου και της βιταμίνη C και άλλων θρεπτικών συστατικών ενισχύουν τον οργανισμό και το ανοσοποιητικό σύστημα.
Τα αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα του σκόρδου και του κρεμμυδιού ανακουφίζουν πονοκεφάλους και πόνους περιόδου ενώ παράλληλα έχουν αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.
Τέλος το σκόρδο και το κρεμμύδι σε σκόνη μπορούν να βελτιώσουν και να απογειώσουν τη γεύση κάθε πιάτου. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού όπως σε κρέατα, σούπες, σάλτσες, σαλάτες. Είναι πολύ εύκολο να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χάσουν τη γεύση τους και μην ξεχνάμε γλυτώνετε χρόνο από το να ξεφλουδίζετε κρεμμύδια και σκόρδα για να μαγειρέψετε.