Το πιο απλό φαγητό φτιαγμένο με τον πιο πρωτότυπο τρόπο!!
500 γραμμάρια ζυμαρικά ριγκατόνι
1/2 κιλό κιμά ανάμικτο
400 γραμματια ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
λάδι
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
κανέλα
ketchup
τριμμένη παρμεζάνα
τριμμένο κίτρινο τυρί
Πώς το κάνουμε:
Βράζουμε τα ριγκατόνι όπως ακριβώς γράφει η συσκευασία, τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγη απο την παρμεζάνα και το κίτρινο τυρί.
Παίρνουμε μια φόρμα (αυτή που κάνουμε το τσίζκεικ, που ξεκούμπωνει) τη βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τα μακαρόνια κάθετα,το ενα δίπλα στο άλλο σε όλη την επιφάνεια της φόρμας.
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε λίγο το κρέμμυδι, προσθέτουμε και τον κιμά να σοταριστεί και ρίχνουμε το κόνκασε με μια κουταλιά ketchup, τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε ώσπου να το μείγμα να γίνει αρκετά πηχτό.
Ρίχνουμε το μείγμα του κιμά πάνω στα μακαρόνια και απο πάνω μπόλικα απο τα τριμμένα τυριά μας.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα απο πάνω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν κρυώσει κόβεται σε κομμάτια και είναι πολύ εμφανίσιμο και για μπουφέ. Καλή επιτυχία σε όσες το δοκιμάσουν!
Δείτε επίσης – Συνταγή πίτσα Σπετσοφάι!
Δείτε επίσης – Γρήγορη ζυμαρόπιτα με γιαούρτι
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!