Επίσης ιδανικό για μπυρίτσα και ουζάκι!
Υλικά:
3 φλυτζάνια λιωμένες πατάτες (σε θερμοκρασία δωματίου)
1 αυγό χτυπημένο
¼ φλιτζάνι παρμεζάνα
½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο συν ¼ φλιτζάνι για την επικάλυψη της ζύμης
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Λίγο ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Τοποθετήστε μία λαδόκολλα στον πάγκο.Ρίξτε λίγο καλαμποκάλευρο επάνω.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το πουρέ πατάτας, το αυγό, την παρμεζάνα, το καλαμποκάλευρο, το πράσινο κρεμμύδι, το μαϊντανό και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό, προσθέστε άλλο ένα αυγό. Αν είναι πολύ υγρό, προσθέστε περισσότερο καλαμποκάλευρο.
Φτιάχνουμε μικρές τηγανίτες και τις τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα. Με την παλάμη μας τις πιέζουμε να ισιώσουν. Πασπαλίζουμε καλαμποκάλευρο πάνω απο την καθεμία.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και τηγανίζουμε τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Προσθέστε περισσότερο λάδι εάν χρειάζεται.
Μεταφέρετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρονται ζεστές και είμαι πολύ νόστιμες με σάλτσα γιαουρτιού. Γαρνίρουμε με επιπλέον ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
via giverecipe