Το φαγητό εκτός από τη διατροφή μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους σημαντικούς τρόπους. Στο Toftiaxa.gr σας βρήκαμε 7 Κόλπα με Φαγητό που Πρέπει να Ξέρετε.
Παγώστε αμέσως το νερό
Βάλτε μερικά παγάκια σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το μπουκάλι του νερού σε αυτό, και καλύψτε το με τα παγάκια. Κατόπιν πασπαλίστε μια χούφτα αλάτι για να καλύψετε τα παγάκια και αφήστε για 15 λεπτά. Μετά βγάλτε το μπουκάλι και απολαύστε παγωμένο νερό.
Καθαρίστε κοσμήματα
Βάλτε το βρώμικο κόσμημα σε ένα ποτήρι Sprite και αφήστε για μερικές ώρες. Στη συνέχεια, στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα ή χαρτί κουζίνας και τελειώσατε. Το διοξείδιο του άνθρακα στο αναψυκτικό καθαρίζει όλη τη βρωμιά και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ανθρακούχο μεταλλικό νερό.
Αφαιρέστε επίμονους λεκέδες
Οι κατσαρόλες μπορούν να γίνουν βρώμικες αρκετά γρήγορα και η βρωμιά αυτή είναι αρκετά δύσκολο να αφαιρεθεί. Αλλά δεν χρειάζεστε ώρες για να τις καθαρίσετε. Το μυστικό συστατικό; Κέτσαπ. Ρίξτε λίγη σε χαρτί κουζίνας και τρίψτε την στην κατσαρόλα. Αφήστε για λίγα λεπτά και σκουπίσετε με καθαρό χαρτί.
Ώριμες ντομάτες
Εάν έχετε αγοράσει άγουρες ντομάτες και θέλετε να ωριμάσουν ταχύτερα, απλά βάλτε τις σε ένα δοχείο με μια ώριμη μπανάνα και αφήστε τις για μια μέρα. Και αν αναρωτιέστε πως γίνεται, η μπανάνα εκλύει ορμόνες που ενεργοποιούν τη διαδικασία ωρίμανσης στις ντομάτες.
Αφαιρέστε το φυσικό κερί από τα φρούτα
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μήλα σας φαίνονται τόσο τέλεια; Λοιπόν, αυτό οφείλεται στο φυσικό κερί που υπάρχει σε ορισμένα είδη μήλων. Το να τα ξεπλένετε μόνο κάτω από τη βρύση δεν αρκεί για να απαλλαγείτε από το κερί. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πλύνετε με ζεστό νερό. Στη συνέχεια, τα στεγνώνετε και απολαύστε υπέροχα μήλα χωρίς κερί.
Χρηστικός πίνακας εποχικότητας φρούτων και λαχανικών.
Διασκέδαση με κόκα κόλα
Γνωρίζατε ότι η κόκα κόλα δεν είναι απλώς ένα αναψυκτικό, αλλά έχει και ιδιότητες που δεσμεύουν πρωτεΐνες γάλακτος; Εάν αναρωτιέστε, απλώς ρίξτε λίγο γάλα σε και περιμένετε και δείτε τι συμβαίνει – είναι μαγευτικό!
Αφράτη ομελέτα
Ξεχωρίστε το αυγό και τον κρόκο από δύο αυγά, χτυπήστε το ασπράδι αυγών μέχρι να ασπρίσει και ανακατέψτε το με τους κρόκους. Ρίξτε το μείγμα σε ένα τηγάνι, μαγειρέψτε για 5 λεπτά και ετοιμαστείτε να απολαύσετε την πιο αφράτη ομελέτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Ομελέτα φτιαγμένη σε σακουλάκι με πατατάκια!