Ο τρίφτης είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ειδικά αν αγαπάμε το φαγητό μας με γενναιόδωρες ποσότητες τυριού επάνω.
Ο τρίφτης έχει 4 πλευρές και παραδόξως δεν είναι όλες απαραιτήτως για τρίψιμο τυριού. Σύμφωνα με τους ειδκούς σε θέματα κουζίνας ένας τρίφτης τυριού έχει και άλλες “κρυφές” λειτουργίες που τον κάνουν ακόμα πιο ευέλικτο μέσα στην κουζίνα.
Οι ειδικοί σε θέματα ποτών και τροφίμων του chatelaine αναφέρουν ότι η μία πλευρά του τρίφτη, αυτή με τα φαρδιές εγκοπές θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που μαγειρεύετε και κόβετε. Σε αυτή την πλευρά μπορείτε να κόψετε λεπτές φέτες λαχανικών. Μπορεί να γίνει το μυστικό σας όπλο για λεπτοκομμένες και ομοιόμορφες φέτες ωμών λαχανικών όπως είναι τα κολοκύθια, οι μελιτζάνες, οι πατάτες.
Μπορείτε να παραλείψετε το μαχαίρι και να κόψετε λεπτές φέτες ακόμα και από ένα κομμάτι καρπουζιού ή και αβοκάντο.
Η Martha Stewart αναφέρει επίσης ότι μπορείτε να κόψετε και το τυρί με διαφορετικό τρόπο. Σκληρά τυριά μπορούν να κοπούν σε φέτες είτε για να γαρνίρετε ένα πιάτο, είτε για να μπουν σε σάντουιτς ή τοστ.
Οι χρήστες του reddit όταν ανακάλυψαν αυτή τη χρήση εξαπλάγησαν. Μάλιστα σε σχόλια πολλοί θεωρούσαν ότι αυτή η πλευρά ήταν απλά διακοσμητική (!)