Το ταχίνι είναι πολύ θρεπτικό και ενώ μπορεί να το φας απλά σαν άλειμμα, μπορεί εξίσου καλά να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές φαγητών και γλυκών. Παρακάτω θα δείτε μια εύκολη συνταγή για σπιτικό ταχίνι με 2 υλικά από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά
- 600 γρ Σουσάμι, καβουρδισμένο
- 30 γρ Ηλιέλαιο
Πως φτιάχνουμε το Ταχίνι
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε το καβουρδισμένο σουσάμι και το πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο καθώς συνεχίζουμε την πολτοποίηση.
- Μεταφέρουμε το ταχίνι σε ένα μούλτι και το χτυπάμε λίγο ακόμα.
Βίντεο Συνταγής
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί.
Ακολούθησε το Toftiaxa.gr στο facebook
Ακολουθήσε το Toftiaxa.gr στο Google News
Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!