Λαχταράτε ένα υγιεινό, τραγανό σνακ που ετοιμάζεται γρήγορα; Τα τσιπ μπανάνας είναι μια νόστιμη επιλογή που μπορείτε να ετοιμάσετε σε μόλις 10 λεπτά. Απώλεια βάρους: Φτιάξε τα γλυκίσματα με Βρώμη και Μπανάνα χωρίς ζάχαρη με λίγες θερμίδες
Συστατικά:
2 ώριμες αλλά σφιχτές μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
Μια πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
Αυτά τα απλά συστατικά θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ σε ελάχιστο χρόνο.
Γιατί αυτά τα συστατικά;
Οι μπανάνες είναι φυσικά γλυκές και παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως κάλιο και φυτικές ίνες.
Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην αποφυγή του μαυρίσματος των μπανανών και προσθέτει μια ελαφριά πικάντικη γεύση.
Το μέλι προσθέτει μια πινελιά φυσικής γλυκύτητας και βοηθά τα τσιπς να γίνουν πιο τραγανά.
Μια πρέζα αλάτι ενισχύει τη γεύση των τσιπς μπανάνας.
Δείτε ακόμη Φτιάξτε Νόστιμες Μπάρες Ενέργειας Μέσα σε Λίγα Λεπτά με λίγες θερμίδες, σούπερ υγιεινές
Πώς να φτιάξετε τα τσιπς μπανάνας
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα τσιπς μπανάνας θα ψηθούν ομοιόμορφα και θα γίνουν τραγανά.
Καθαρίστε και κόψτε τις μπανάνες σε λεπτές, ομοιόμορφες στρογγυλές φέτες, πάχους περίπου μισό εκατοστού. Όσο πιο λεπτές είναι οι φέτες, τόσο πιο τραγανά θα είναι τα τσιπς.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το μέλι (αν χρησιμοποιείτε). Αλείψτε ελαφρά κάθε φέτα μπανάνας με το μείγμα για να προσθέσετε γεύση και να μην μαυρίσει.
Τοποθετήστε τις φέτες μπανάνας σε μια στρώση σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Βεβαιωθείτε ότι οι φέτες δεν εφάπτονται για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφο ψήσιμο.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8-10 λεπτά. Προσέξτε για να αποφύγετε το κάψιμο. Μπορείτε να αναποδογυρίσετε τις φέτες στη μέση του χρόνου ψησίματος για να εξασφαλίσετε ότι θα γίνουν ομοιόμορφα τραγανές και από τις δύο πλευρές.
Βγάλτε τα τσιπς μπανάνας από το φούρνο μόλις γίνουν χρυσά και τραγανά. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί για λίγα λεπτά για να σκληρύνουν περισσότερο. Αν θέλετε πασπαλίστε με μια πρέζα αλάτι.
Δείτε επίσης Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αναψυκτικό Χωρίς Ανεπιθύμητα Συστατικά – Χωρίς “Ε” και Χωρίς Συντηρητικά