Το ρύζι είναι βασικό στοιχείο σε πολλές κουζίνες σε όλο τον κόσμο, γνωστό για την ευελιξία του και την ικανότητά του να συμπληρώνει σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο. Ωστόσο, αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο υγιεινό, υπάρχει ένα απλό μαγειρικό κόλπο που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κάνοντας μόνο μια μικρή αλλαγή στον τρόπο προετοιμασίας του ρυζιού σας, μπορείτε να μειώσετε την περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες και θερμίδες και ακόμη και να δώσετε ώθηση στην υγεία του εντέρου σας! Γιατί δεν πετυχαίνει το ρύζι: Δεν φτάνει μόνο το νερό – Δείτε τι άλλο να βάζετε για το πιο νόστιμο ρύζι
Μαγείρεμα με λάδι καρύδας
Το κόλπο περιλαμβάνει τη χρήση λαδιού καρύδας κατά το μαγείρεμα του ρυζιού. Μπορεί να αλλάξει τις συνθέσεις αμύλου στο ρύζι, μετατρέποντας τα εύπεπτα άμυλα σε ανθεκτικά άμυλα. Αυτός ο μετασχηματισμός σημαίνει ότι λιγότερες θερμίδες απορροφώνται από το σώμα και μειώνεται ο αντίκτυπος στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.
Δείτε ακόμη Γιατί πρέπει να πλένουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε
Πώς να μαγειρέψετε το ρύζι με λάδι καρύδας
Για κάθε κούπα ρύζι, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας στο βραστό νερό πριν προσθέσετε το ρύζι.
Μαγειρέψτε το ρύζι όπως συνηθίζετε.
Μόλις μαγειρευτεί το ρύζι, κρυώστε το βάζοντάς το στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο καθώς στερεοποιεί τον σχηματισμό ανθεκτικού αμύλου.
Οφέλη για την υγεία
Το ανθεκτικό άμυλο που σχηματίζεται μέσω αυτής της μεθόδου δεν αφομοιώνεται στο λεπτό έντερο. Αντίθετα, πηγαίνει απευθείας στο παχύ έντερο, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα απορροφά λιγότερους υδατάνθρακες.
Επειδή τα ανθεκτικά άμυλα δεν αφομοιώνονται, συνεισφέρουν σε λιγότερες θερμίδες.
Το ανθεκτικό άμυλο δρα ως πρεβιοτικό, τροφοδοτώντας τα καλά βακτήρια στο έντερο σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη πεπτική υγεία και ισχυρότερο μικροβίωμα του εντέρου.
Αυτό το ρύζι συνδυάζεται τέλεια με μια ποικιλία πιάτων, από stir-fries μέχρι κάρυ, ή ακόμα και ως συνοδευτικό με ψητά λαχανικά ή κρέατα.
Δείτε επίσης Γιατί το Ρύζι στα Εστιατόρια Εχει Τόσο Καλύτερη Γεύση από ότι στο Σπίτι