Το αναψυκτικό είναι ένα δροσιστικό, ανθρακούχο ρόφημα που απολαμβάνουμε. Ωστόσο, μόλις ανοίξει, μπορεί να χάσει γρήγορα το ανθρακικό του. Για να το αποφύγετε και να μεγιστοποιήσετε την απόλαυσή σας με κάθε γουλιά, υπάρχουν 5 απλές συμβουλές για να διατηρήσετε το αναψυκτικό σας φρέσκο και αεριούχο. Πώς να Φτιάξετε Σπιτικό Αναψυκτικό Χωρίς Ανεπιθύμητα Συστατικά – Χωρίς “Ε” και Χωρίς Συντηρητικά
Ψύξτε το αναψυκτικό
Η επαφή με τον αέρα είναι ο νούμερο ένα εχθρός του ανθρακικού. Τοποθετώντας το αναψυκτικό σας στο ψυγείο, επιβραδύνετε την απελευθέρωση διοξειδίου του άνθρακα, διατηρώντας το αφρισμό του.
Δείτε ακόμη Αν Πίνετε Light (Διαίτης) Αναψυκτικά, Δείτε τι θα Συμβεί στο Σώμα σας
Σφραγίστε σφιχτά
Το πώς σφραγίζετε το μπουκάλι αναψυκτικού είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του ανθρακικού. Χρησιμοποιήστε ένα καπάκι που εφαρμόζει σφιχτά για να αποτρέψετε την είσοδο και τη διαφυγή αέρα. Εάν το μπουκάλι δεν έχει καπάκι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστική μεμβράνη για να το σφραγίσετε.
Μεταφορά σε μπουκάλι με καπάκι
Εάν το αρχικό μπουκάλι του αναψυκτικού σας δεν σφραγίζει καλά, μεταφέρετέ το σε ένα μπουκάλι με καπάκι. Τα μπουκάλια με μηχανικό καπάκι είναι ιδανικά για τη διατήρηση του ανθρακικού.
Αποφύγετε το κούνημα
Το τίναγμα μπορεί να προκαλέσει διαρροές και απώλεια διοξειδίου του άνθρακα. Χειριστείτε το μπουκάλι προσεκτικά και αποφύγετε το κούνημα.
Το κόλπο με το ανάποδο μπουκάλι
Αφού σερβίρετε το αναψυκτικό σας, κλείστε προσεκτικά το μπουκάλι και τοποθετήστε το στο ψυγείο με το λαιμό προς τα κάτω. Αυτό επιτρέπει στις φυσαλίδες να ανέβουν μακριά από το άνοιγμα του μπουκαλιού, διατηρώντας έτσι το ανθρακικό.
Δείτε επίσης 4 Λόγοι Γιατί Πρέπει να Καθαρίσετε το Καπάκι Κονσέρβας και Αναψυκτικού