Αν κάνετε μια πίτα με φύλλα κρούστας, χρησιμοποιήστε τον και κάντε την να μοιάζει σαν χωριάτικη πίτα που ανοίχτηκε με το χέρι… Τον χυλό δεν τον βάζουμε σε σφολιάτα!!.
Υλικά για 10-12 φύλλα κρούστας
2 κούπες αλεύρι
μισή κούπα σπορέλαιο
2 κούπες νερό ή γάλα (εγώ προτιμώ το νερό)
Τα ανακατεύουμε να γίνει ένας χυλός, όχι πολύ σφιχτός ή νερουλός.
Απλώνουμε από 2-3 κουταλιές σε κάθε φύλλο που θα βάζουμε
ΕΚΤΌΣ απ το φύλλο που θα βάλουμε τη γέμιση (και να βάλετε χυλό σε αυτό το φύλο, δεν υπάρχει πρόβλημα απλά αν έχει πολλά υγρά η γέμιση θα έχει γεύση από το αλεύρι)
Τον χυλό που περισσεύει τον ρίχνουμε από πάνω και χαράζουμε κομμάτια και ψήνουμε περίπου 30-40 λεπτά 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.
Θα δείτε ότι έχει τεράστια διαφορά απ το σκέτο φύλλο κρούστας και είναι ωραίο κόλπο για να πείτε ότι είναι χειροποίητη πίτα ? .