Επιστροφή Στο Σχολείο 2023: Τυροκούλουρα αφρός για το σχολικό κολατσιό, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων στη δουλειά. Δοκιμάστε τα!
- Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 600 γραμμάρια
- Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
- Αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Ζαχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Αυγα 1
- Ασπραδια 1
- Γάλα Φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- Σπορέλαιο 1 κούπα
- Κρόκους Αυγού 1
- Γάλα Φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
- Φέτα 300 γραμμάρια
- Κασέρι 100 γραμμάρια
Δείτε ακόμα Σπανακόπιτα Εύκολη χωρίς φύλλο – Το τέλειο Κολατσιό για το Σχολείο και το Γραφείο [ΒΙΝΤΕΟ]
Αν θέλετε κάτι χορταστικό για το πρωινό μικρών και μεγάλων αλλά και για το μεσημεριανό στο ολοήμερο τότε αυτά τα τυροκούλουρα αφρός είναι ότι πρέπει. Χορταστικά, αφράτα και πεντανόστιμα, θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Επίσης αυτά τα τυροκούλουρα αφρός, είναι πανεύκολα και οικονομικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροκούλουρα αφρός:
Εκτέλεση για τα τυροκούλουρα αφρός
Αρχικά βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη, το ασπράδι, το χλιαρό γάλα και το σπορέλαιο. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη κι αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο επιπλέον αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Κέικ με Πραλίνα Φουντουκιού χωρίς Βούτυρο: Ιδανικό κολατσιό και για το σχολείο
Χωρίζουμε την ζύμη σε 14 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε κορδόνι. Γεμίζουμε με την γέμιση που την φτιάξαμε ανακατεύοντας την θρυμματισμένη φέτα και το τριμμένο κασέρι. Κλείνουμε και γυρνάμε αντίστροφα τις 2 άκρες. Στην συνέχεια ενώνουμε τις δύο άκρες και φτιάχνουμε ένα δαχτυλίδι.
Αλείφουμε με το χτυπημένο κρόκο αυγού και το γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Rania Mantopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις / το είδαμε εδώ