Το συγκεκριμένο κέικ γίνεται απίστευτα αφράτο, νοστιμότατο και πιστέψτε με δεν θα μείνει ψίχουλο! Φυσικά μπορείτε επιπλέον να φτιάξετε ένα ωραίο γλάσο πορτοκάλιού για επικάλυψη ή την κλασική κουβερτούρα!
Υλικά:
1 κούπα ελαιόλαδο
1μιση – 2 κούπες ζάχαρη
3 αυγά
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια (ακέρωτα)
500 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι για όλες τις χρήσεις και να προσθέσετε 3μιση κουταλάκια μπεήκιν πάουντερ
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει κάπως ρίχνουμε το ξύσμα, ένα ένα τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού.
Στο τέλος ρίχουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Τοποθετούμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ ή σε μικρά φορμάκια εαν θέλετε να κάνετε ατομικά (εγώ τα λατρεύω τα ατομικά!)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να βαζουμε μέσα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό.
Αφού ψηθούν μπορείτε να λιώσετε κουβερτούρα (με τη γνωστή μέθοδο του μπεν μαρί) και να περιχύσετε.
Τα κεκάκια βγαίνουν φανταστικά, αφράτα και εξαιρετικά πορτοκαλένια! Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι! Καλή επιτυχία!