in , , ,

Μετατρέψτε την Παλιά σας Σκάλα σε μια Πανέμορφη Ραφιέρα

Αν έχετε μια παλιά ξύλινη σκάλα (όλα τα σπίτια στο χωριό έχουν, πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να τη «δανειστείτε» από τη γιαγιά ή τη μαμά σας που μένει στο χωριό) ή και μια vintage μεταλλική τότε σας έχουμε το DIY που θα τη μετατρέψει σε μια στιλάτη ραφιέρα για τα βιβλία σας. Δείτε τι θα χρειαστείτε και πώς να το κάνετε.

Καταρχάς εκτός από τη σκάλα θα χρειαστείτε 6 γωνιές (ρωτήστε στα αρμόδια καταστήματα και θα σας τις δώσουν), 24 βίδες, ένα κατσαβίδι, ένα τρυπάνι και λίγη υπομονή.

Το πρώτο βήμα είναι το μέτρημα. Μετρήστε την απόσταση από το ταβάνι στην οποία θέλετε να κρεμάσετε την σκάλα. Επίσης μετρήστε την σκάλα σας για να δείτε πόσο χώρο θα καταλάβει. Ο καλύτερος τρόπος είναι να βάλετε τις πάνω γωνιές πάνω από τη σκάλα και τις κάτω γωνιές κάτω από τη σκάλα. Με αυτόν τον τρόπο θα στηρίζεται καλά η σκάλα σας και δεν θα κινδυνεύει να πέσει.

Καρφώστε τις γωνιές στον τοίχο. Ξεκινήστε βάζοντας τις γωνιές σας σε ίσες αποστάσεις (καλό είναι να μετράτε κιόλας για να είστε 100% σίγουροι) πάνω και κάτω από τη σκάλα. Ανοίξτε μικρές τρύπες με το τρυπάνι, τοποθετήστε την κάθε γωνιά και βιδώστε την καλά στον τοίχο με ούπα.

Τοποθετήστε τη σκάλα ανάμεσα στις γωνιές. Με το τρυπάνι κάντε τρύπες στο ξύλο πάνω από τα σημεία που αντιστοιχούν στην κάθε γωνιά και καρφώστε τις βίδες έτσι ώστε να μην κουνιέται καθόλου και να είναι σταθερή.

Αφήστε τη σκάλα όπως είναι για 24 ώρες. Έτσι θα σιγουρευτείτε αν ο τοίχος σας έχει κάποιο πρόβλημα με το βάρος της σκάλας. Αν όλα είναι εντάξει τότε μπορείτε να διακοσμήσετε τη σκάλα σας με βιβλία ή άλλα διακοσμητικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Το βιάγκρα ξεσηκώνει και… τα λουλούδια σου!

Αφράτο και απολαυστικό κέικ με ελαιόλαδο και πορτοκάλι χωρίς Βούτυρο και Γάλα!