Αποφασίσατε να μαγειρέψετε ένα εκλεκτό πιάτο, ακολουθήσατε πιστά τις οδηγίες, κρατώντας όλες τις αναλογίες σωστές σύμφωνα με τη συνταγή…αλλά το αποτέλεσμα απέχει από τις προσδοκίες σας. Ακούγεται γνώριμο αυτό; Είμαστε σίγουροι ότι όλοι έχουν αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση κάποια στιγμή. Υπάρχουν μερικά συνηθισμένα λάθη μαγειρικής που μπορεί να καταστρέψουν ακόμα και την πιο καλή συνταγή. 11 Κόλπα που θα Αλλάξουν την Μαγειρική σας
Παραγέμισμα του τηγανιού
Αν θέλετε το κρέας να έχει αυτή την απίστευτη τραγανή κρούστα, θα πρέπει να του δώσετε χώρο για να ροδίσει. Διαφορετικά, όταν είναι γεμάτο το τηγάνι, το κρέας θα βράσει αντί να τηγανιστεί.
Τηγάνισμα κρέατος σε αντικολλητικό τηγάνι
Ένας άλλος λόγος αποτυχίας τηγανίσματος του κρέατος είναι η χρήση αντικολλητικών τηγανιών. Αυτό το σκεύος συνήθως ζεσταίνεται λιγότερο από τα συνηθισμένα τηγάνια, επομένως θα ήταν καλύτερα να τα χρησιμοποιείτε για ομελέτες και τηγανίτες. Όσο για το κρέας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι γκριλ ή ένα από χυτοσίδηρο.
Μη αλατισμένο νερό για ζυμαρικά
Ο βασικός κανόνας για τέλεια ζυμαρικά είναι να αλατίζετε το νερό που θα βράσουν. Η έλλειψη αλατιού θα οδηγήσει σε άγευστα ζυμαρικά και καμία σάλτσα δεν θα σώσει το πιάτο. Εάν δεν είστε σίγουροι για τις αναλογίες, χρησιμοποιήστε μια κουταλιά της σούπας αλάτι ανά 300 γραμμάρια ζυμαρικών.
Τηγάνισμα με ελαιόλαδο
Σε υψηλές θερμοκρασίες το ελαιόλαδο χάνει όλη τη θρεπτική του αξία και αρχίζει να καίγεται και αυτό μπορεί να καταστρέψει εντελώς τη γεύση του φαγητού σας. Επομένως, είναι καλύτερη ιδέα να χρησιμοποιείτε ελαιόλαδο για σαλάτες και ηλιέλαιο για τηγάνισμα.
Μετρηση ποσότητας ξηρών συστατικών με ένα ποτήρι
Πολλοί μετράνε την ποσότητα των υλικών για τη ζύμη χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα φλιτζάνι χωρίς να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι χωράει διαφορετικούς όγκους ξηρών και υγρών υλικών. Όμως το ψήσιμο απαιτεί ακριβή συμμόρφωση με τις απαιτούμενες ποσότητες. Επομένως, χρησιμοποιήσετε μια μεζούρα μέτρησης και μια ζυγαριά κουζίνας.
Δεν προθερμαίνετε αρκετά το τηγάνι
Οι κορυφαίοι σεφ λένε: «Αν νομίζετε ότι το τηγάνι σας είναι ήδη αρκετά ζεστό, περιμένετε άλλα δύο λεπτά και συνεχίστε να μαγειρεύετε μετά.» Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ένα καλά προθερμασμένο τηγάνι για να μαγειρέψετε λαχανικά και να εχετε τραγανή κρούστα στο κρέας.
Δείτε ακόμη 10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε
Τηγάνισμα σκόρδου
Οι περισσότερες συνταγές προτείνουν ότι το σκόρδο πρέπει να προστεθεί στο τέλος του μαγειρέματος ή ακόμη και να αφαιρεθεί μετά από 2-3 λεπτά μαγειρέματος. Το σκόρδο περιέχει πολύ λιγότερο νερό από οποιοδήποτε άλλο λαχανικό και καίγεται πολύ γρήγορα. Όταν παρατσιγαριστεί, το σκόρδο μπορεί να προσθέσει μια δυσάρεστη γεύση στο φαγητό σας.
Ρίχνετε το κατεψυγμένο κρέας κατευθείαν στο τηγάνι
Πριν μαγειρέψετε το κρέας, φροντίστε να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου για μερικές ώρες για να ξεπαγώσει. Θα τηγανιστεί πιο ομοιόμορφα, ενώ το κατεψυγμένο κρέας, αντίθετα, μπορεί να φαίνεται καλομαγειρεμένο, αλλά θα είναι ωμό μέσα. Ο ίδιος κανόνας ισχύει και για το ψήσιμο του κρέατος στο φούρνο.
Τρώτε το κρέας αμέσως μετά το μαγείρεμα
Ακόμα κι αν ανυπομονείτε να δοκιμάσετε το κρέας σας, καλύτερα να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά για μερικά λεπτά. Κάντε υπομονή και θα εντυπωσιαστείτε από τη γεύση του.
Αποθήκευση κάθε προϊόντος στο ψυγείο
Δεν είναι καλή ιδέα να αποθηκεύετε όλα τα τρόφιμα που έχετε στο ψυγείο. Οι ντομάτες, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, οι πατάτες, τα κολοκυθάκια, οι μελιτζάνες και διάφορα τροπικά φρούτα όπως το ακτινίδιο και το μάνγκο έχουν καλύτερη γεύση όταν διατηρούνται ζεστά. Όταν φυλάσσονται στο ψυγείο, χάνουν τη φρεσκάδα τους και σαπίζουν πιο γρήγορα.
Γυρίζετε συνεχώς το φαγητό σας
Δεν είναι απαραίτητο να αναποδογυρίζετε πολύ συχνά το κρέας κατά το μαγείρεμα. Μπορεί να καταλήξετε με στεγνό κρέας ή με ψάρια χωρίς κρουστά. Απλώς αφήστε το φαγητό στο τηγάνι και μην το ενοχλείτε πολύ συχνά – αυτός είναι ένας χρυσός κανόνας κάθε σεφ.
Υπερβολικό βράσιμο αυγών
Έχετε βρει ποτέ αυτή τη γκρίζα ουσία αντί για κρόκος και ασπράδι που έχει γεύση καουτσούκ; Στην πραγματικότητα, δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του αυγού. Το πιθανότερο είναι ότι απλά το έχετε παραβράσει. Για να έχετε το σωστό χρώμα και υφή, αφαιρέστε την κατσαρόλα με τα αυγά από την κουζίνα αμέσως μόλις αρχίσει να βράζει το νερό και αφήστε τα με κλειστό το καπάκι στο ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά. Έτσι τα ασπράδια και οι κρόκοι αυγών θα αποκτήσουν σωστή υφή και χρώμα.
πηγή φωτό
Δείτε επίσης 10 Κόλπα Μαγειρικής που Μόνο οι Επαγγελματίες Γνωρίζουν για να σώσετε το φαγητό σας!