Αν σας αρέσουν τα ψητά και το μπάρμπεκιου η επιλογή του σωστού κρέατος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αλλά μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να επιλέξετε το καλύτερο κρέας. Οι επαγγελματίες σεφ μας αποκάλυψαν τι να προσέξετε ώστε να επιλέξετε το πιο νόστιμο κρέας για το επόμενο γεύμα σας. 12 Προϊόντα που Μαγειρεύουμε Λάθος
Παχύ και σκληρό
Νιώστε το κομμάτι κρέας που σκοπεύετε να αγοράσετε. Οι επαγγελματίες σεφ προτείνουν ότι το κρύο κρέας δεν πρέπει να είναι μαλακό. Το λίπος είναι σκληρό όταν είναι κρύο, οπότε το σωστά αποθηκευμένο κρέας πρέπει να είναι σκληρό.
Κόκκινο χρώμα
Οι σεφ μας υπενθυμίζουν ότι το χρώμα του κρέατος πρέπει να είναι ευδιάκριτο σε όλο το κομμάτι. Όσο πιο ανοιχτό είναι το κόκκινο χρώμα, τόσο πιο τρυφερό είναι. Το κατάλληλο κρέας δεν είναι ποτέ καφέ ή γκρι, ακόμη και στις άκρες. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν αγοράζετε συσκευασμένο κρέας. Ελέγξτε κάθε πλευρά του πακέτου.
Με τι έχει τραφεί το ζώο
Προσπαθήστε να μάθετε με τι τράφηκε το ζώο. Μπορείτε να λάβετε αυτές τις πληροφορίες στο πακέτο ή μπορείτε να ρωτήσετε τον κρεοπώλη. Οι επαγγελματίες σεφ συμφωνούν ότι οι αγελάδες που τρώνε πράσινο γρασίδι παρέχουν την καλύτερη γεύση κρέατος με εξαιρετική ποιότητα λίπους.
Για ποιο λόγο το χρειάζεστε;
Πριν αγοράσετε κρέας, προ-αποφασίστε για το μενού σας. Το φθηνότερο κρέας μπορεί να χρειαστεί μεγαλύτερη επεξεργασία. Γενικά, όσο πιο έμπειροι είστε στο μαγείρεμα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι δυνατότητές σας με το κρέας.
Δείτε ακόμη ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ: Έχει λευκές γραμμές στη σάρκα; Δώστε προσοχή, δεν είναι τόσο αθώες!
Το χρώμα και η περιεκτικότητα του λίπους
Αυτές οι συμβουλές από σεφ για το λίπος θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο κρέας για μαγείρεμα.
- Οι σεφ αποκαλούν το λίπος που είναι διάσπαρτο, «μαρμάρινο». Λένε ότι προσφέρει στο παρέχει κρέας εντονότερη γεύση. Ωστόσο, υπερβολικό λίπος θα κάνει το κρέας σκληρό.
- Το λίπος από νεαρά ζώα είναι λευκό και όσο μεγαλύτερο γίνεται πιο κιτρινωπό. Οι σεφ δηλώνουν ότι το κρέας από μεγαλύτερα ζώα έχει εντονότερη γεύση. Αν και είναι λιγότερο τρυφερό.
- Μια λιπαρή επίστρωση βοηθά στη ζουμερότητα του κρέατος.
Η τιμή είναι επίσης σημαντική.
Οι σεφ προτείνουν να διαλέξετε ένα μικρότερο κομμάτι από πιο ακριβό κρέας υψηλής ποιότητας. Λένε ότι η εκτιμώμενη μερίδα κρέατος για ένα άτομο πρέπει να είναι 120-200 γραμμάρια ανά πιάτο, ανάλογα με το κρέας και τον τύπο του γεύματος που κάνετε.
Γίνετε φίλοι με τον χασάπη σας.
Γνωρίζοντας το χασάπη με το μικρό του όνομα και συμμετέχοντας σε μικρές συζητήσεις μαζί του, θα σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τις αγορές σας.
Δείτε επίσης 9 Είδη Ψαριών που Δεν Πρέπει να Τρώτε και πώς να επιλέξετε Φρέσκα ψάρια!