Η καλλιέργεια λαχανικών κα φρούτων στο σπίτι είναι μια δημιουργική και συναρπαστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους. Στο toftiaxa έχουμε δει αρκετές οικιακές καλλιέργειες και ήρθε η ώρα να δούμε πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε και κρεμμύδια για να μπορούμε να έχουμε τα δικά μας όλο τον χρόνο.
Πώς να καλλιεργήσεις τα δικά σου κρεμμύδια σε γλάστρες ή κάδους, στο σπίτι.
Όταν καλλιεργείς κρεμμύδια από κοκκάρια τότε μπορείς να έχεις και φρέσκα κρεμμύδια αλλά και ξερά. Τα φρέσκα κρεμμύδια φυτρώνουν επιφανειακά ενώ τα ξερά μέσα στο χώμα.
1.Φυτό
Γεμίστε μια μεγάλη γλάστρα με χώμα. Οι γλάστρες θέλουμε να είναι φαρδιές για να χωράνε πολλά κρεμμύδια. Ιδανικές είναι και οι ζαρντινιέρες. Το χώμα πρέπει να είναι πλούσιο και αμμώδες και να έχει καλή αποστράγγιση. Φυτεύουμε τα κοκκάρια (μικροί βολβοί κρεμμυδιού) σε απόσταση το ένα από το άλλο 5 εκατοστών. Ο βολβός πρέπει να είναι προς τα πάνω στη φύτευση και σε βάθος 1-2 εκατοστά, χωρίς να σκεπάζονται εντελώς από το χώμα.
2. Πότισμα
Διατηρήστε το χώμα υγρό με τακτικό πότισμα. Τα κρεμμύδια έχουν ρηχές ρίζες και δεν πρέπει να ποτίζουμε υπερβολικά για να μην σαπίσουν.
3. Φροντίδα
Τοποθετήστε τη γλάστρα σας σε ένα ηλιόλουστο σημείο (6-8 ώρες καθημερινά). Αφαιρέστε τα ζιζάνια.
4.Ανάπτυξη
Με αυτή τη διαδικασία θα πάρετε φρέσκα κρεμμυδάκια σε 2 μήνες περίπου μετά τη φύτευση του βολβού. Είναι έτοιμο να κοπεί όταν ο βλαστος φτάσει τα 20-30 εκατοστά.
Για ξερά κρεμμύδια μπορείτε να αφήσετε τους βλαστούς και μόλις ξεραθούν, κιτρινίσουν και αρχίσουν να πέφτουν τότε αναγνωρίζετε ότι τα κρεμμύδια μέσα στο χώμα είναι έτοιμα. Τραβήξτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν.