in , , ,

12 Αντικείμενα που Καταστρέφουν την Όψη της Κουζίνας

12 Αντικείμενα που Καταστρέφουν την Όψη της Κουζίνας
12 Αντικείμενα που Καταστρέφουν την Όψη της Κουζίνας

Όλοι περνάμε πολύ χρόνο στην κουζίνα: μαγειρεύουμε, γευματίζουμε, καθαρίζουμε, μιλάμε με φίλους πάνω από ένα φλιτζάνι καφέ. Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τα ίδια αντικείμενα για χρόνια και ξεχνάμε ποσό παλιά και φθαρμένα είναι. Έτσι σταδιακά, η κουζίνα μας γεμίζει με άχρηστα πράγματα. Και δεν το παρατηρούμε γιατί το έχουμε συνηθίσει. 14 Οικιακά Αντικείμενα που Καταστρέφουν Οποιαδήποτε Διακόσμηση

Παλιές σανίδες κοπής

© depositphotos.com

Οποιαδήποτε ξύλινη ή πλαστική σανίδα κοπής θα φθαρεί με την πάροδο του χρόνου. Γεμίζει γρατσουνιές, κοψίματα ακόμη και επίμονους λεκέδες τροφίμων. Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων στην επιφάνεια. Είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από αυτές τις σανίδες.

Δοχεία και συσκευασίες μιας χρήσης

© depositphotos.com

Πολλά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ πωλούνται σε συσκευασία που συχνά δεν την πετάμε, αλλά την αποθηκεύουμε σε ντουλάπι ή κάτω από το νεροχύτη. Νομίζουμε ότι ίσως θα είναι χρήσιμη. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν καταλήγουμε ποτέ να τη χρησιμοποιούμε ξανά.

Παλιά τηγάνια με γρατσουνιές και στρώμα βρωμιάς

© depositphotos.com

Κάθε φορά που καίγεται κρέας ή οτιδήποτε άλλο στο τηγάνι, κατηγορούμε την κακή αντικολλητική επίστρωση. Κάθε μέρα λέμε ότι θα αγοράσουμε καινούργιο και θα το πετάξουμε. Αλλά δεν το κάνουμε ποτέ. Οι βαθιές γρατσουνιές στο κάτω μέρος είναι το πρώτο σημάδι ότι η επιφάνεια του τηγανιού δεν μπορεί πλέον να κάνει σωστά τη δουλειά της.

Πολλές συσκευασίες με ξηρά τρόφιμα

brightside

Μετά από μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, αφήνουμε αυτόματα όλα τα δημητριακά, τα ζυμαρικά και άλλα ξηρά τρόφιμα στις συσκευασίες τους. Κατά κανόνα, χρησιμοποιούμε τα περιεχόμενα τους μόνο εν μέρει, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν στο ράφι. Είναι καλύτερο να αποθηκεύετε ξηρά τρόφιμα σε ειδικά δοχεία. Είναι βολικό και θα διατηρηθούν καλύτερα.

Καλαμάκια και άλλα διακοσμητικά

brightside

Καλαμάκια ή ομπρέλες που αγοράστηκαν πριν από πολύ καιρό μαζεύουν σκόνη σε ντουλάπια κουζίνας ή συρτάρια. Πιθανότατα, χρησιμοποιήθηκαν μόνο 1 έως 2 φορές. Αναμφίβολα, φαίνονται εορταστικά και ίσως χρειαστούν κάποια μέρα. Αλλά στην πραγματικότητα θα συνεχίσουν να καταλαμβάνουν χώρο στην κουζίνα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ψάθινα καλάθια

brightside

Όταν δεχόμαστε επισκέπτες, θέλουμε να διακοσμήσουμε το τραπέζι μας με στυλ. Γι’ αυτό αγοράζουμε μια ποικιλία από ψάθινα καλάθια και πιάτα. Ένα για ψωμί, άλλο για αρτοσκευάσματα και ούτω καθεξής. Αλλά με την πάροδο του χρόνου αυτά τα αντικείμενα καταλήγουν να μαζεύουν μόνο σκόνη.

Δείτε ακόμη 11 Καθημερινά Αντικείμενα που Ανήκουν στα Σκουπίδια

Διάφορες τρυπητές κουτάλες και σπάτουλες

brightside

Αν κοιτάξετε προσεκτικά όλα τα σκεύη της κουζίνας σας και αναρωτηθείτε: “Ποιο από αυτά χρειάζομαι πραγματικά;” θα καταλάβετε ότι τα περισσότερα από αυτά μπορούν εύκολα να πεταχτούν.

Λάθος αποθηκευμένα μπαχαρικά και βότανα

brightside

Με την πρώτη ματιά, φαίνεται ότι είναι βολικό να έχετε πολλά μπαχαρικά και βότανα σε διάφορα πακέτα, οπότε προσπαθείτε να τα τακτοποιήσετε σωστά. Αλλά μην ξεχνάτε ότι έχουν ημερομηνία λήξης. Επιπλέον, συνήθως χρησιμοποιούμε μόνο ορισμένα μπαχαρικά και βότανα. Έτσι, είναι καλύτερο να απαλλαγείτε από περιττά σακουλάκια και δοχεία με μπαχαρικά και βότανα.

Οι κούπες που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες μας

© depositphotos.com

Μερικοί πιθανώς κληρονόμησαν αυτές τις κούπες από τους παππούδες τους και τις κρατάνε ως αναμνηστικά. Αλλά αν αντιμετωπίζετε κάθε είδος στην κουζίνα με αυτόν τον τρόπο, το σπίτι σας θα μετατραπεί σε μουσείο περιττών εκθεμάτων. Αυτές οι κούπες, φυσικά, μπορούν να είναι νοσταλγικές, αλλά δεν έχει νόημα να τις χρησιμοποιήσετε.

Παλιά μαχαιροπήρουνα

© depositphotos.com

Παλιά κουτάλια και πιρούνια που κανείς δεν έχει χρησιμοποιήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ανήκουν στην κουζίνα. Επίσης, είναι απίθανο να σερβίρετε με παλιά μαχαιροπήρουνα τους καλεσμένους σας.

Ένας σωρός εφημερίδων στο ψυγείο

brightside

Ορισμένοι έχουν την κακιά συνήθεια να αφήνουν παλιές εφημερίδες στο ψυγείο, πιστεύοντας ότι θα είναι χρήσιμες μια μέρα. Ως αποτέλεσμα, αυτός ο σωρός χαρτιού καταστρέφει την όψη της κουζίνας και μαζεύει πολλή σκόνη.

Σετ μαχαιριών

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι μαχαιριών κουζίνας και καθένα από αυτά έχει το δικό του σκοπό. Τείνουμε να αγοράζουμε αυτά τα σετ προκειμένου να απλοποιήσουμε το μαγείρεμα. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, καταλήγετε με ένα αγαπημένο μαχαίρι επειδή ταιριάζει καλά στο χέρι σας και μπορείτε να κόψετε τα πάντα ενώ τα υπόλοιπα μαχαίρια απλά σκονίζονται.

Δείτε επίσης 10 Οικιακά Αντικείμενα που Μπορούν να Γίνουν Εχθροί σας εάν Δεν τα Φροντίζετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης

12 Κοινά Λάθη Διακόσμησης

8 Συμβουλές για να Φαίνονται τα Χέρια σας Νεότερα

8 Συμβουλές για να Φαίνονται τα Χέρια σας Νεότερα