in , ,

13 Πράγματα που Καλύτερα να Μην Χρησιμοποιείτε στην Καθαριότητα

13 Πράγματα που Καλύτερα να Μην Χρησιμοποιείτε στην Καθαριότητα
13 Πράγματα που Καλύτερα να Μην Χρησιμοποιείτε στην Καθαριότητα

Η καθαριότητα του σπιτιού δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα και κάνει πολλούς ανθρώπους να αγχώνονται. Μόλις χθες καθαρίσατε τα έπιπλα και σήμερα είναι ήδη καλυμμένα με σκόνη. Μόλις καθαρίσατε το χαλί και είναι ήδη βρώμικο. Εδώ θα βρείτε 13 πράγματα που πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά στην καθαριότητα που είναι πραγματικά ακατάλληλα. 6 Μέθοδοι Εύκολης και Αποτελεσματικής Καθαριότητας

Μπλοκ τουαλέτας

brightside

Τα απολυμαντικά μπλοκ που κρέμονται στη λεκάνη φαίνονται ακίνδυνα αλλά δεν είναι. Επειδή είναι συνήθως αρκετά ελαφριά, συχνά ξεπλένονται μαζί με το νερό. Κολλάνε στους σωλήνες και τους φράζουν τους. Επίσης, πολλά περιέχουν χλώριο που μπορεί να καταστρέψει τα ελαστικά μέρη στην τουαλέτα και να διαβρώσει τα μεταλλικά μέρη.

Μαγικές γόμες

© Depositphotos, © PxHere

Το πρόβλημα είναι ότι ο αφρός μελαμίνης από τον οποίον κατασκευάζονται τα σφουγγάρια λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο. Μπορεί να αφαιρέσει δύσκολους λεκέδες αλλά ταυτόχρονα γρατζουνίζει όλες τις επιφάνειες.

Ακολουθεί μια λίστα με τις επιφάνειες στις οποίες δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα σφουγγάρια:
αντικολλητικά σκευή
πάγκοι από πέτρα
ανοξείδωτο ατσάλι
επιφάνειες αυτοκινήτων
γυαλί και γυαλιστερές επιφάνειες (γιατί θα θαμπώσουν).

Χρήση γυαλιστικού

brightside

Πολύ συχνά, τα μοντέρνα έπιπλα δεν χρειάζεται να γυαλίζονται γιατί έχουν ήδη μια ειδική επικάλυψη. Εάν χρησιμοποιείτε γυαλιστικό στην ντουλάπα ή στο γραφείο σας, δημιουργείτε μόνο ένα κολλώδες στρώμα που συλλέγει σκόνη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθαρίζετε τακτικά.

Χλωρίνη

© Huskyherz / Pixabay

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί έναντι όλων των κηλίδων, συμπεριλαμβανομένης της σκουριάς και της μούχλας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Η χλωρίνη οξειδώνει τις επιφάνειες ξεκινώντας τη διαδικασία σκουριάσματος. Στη μούχλα θα ξεθωριάσει απλώς το χρώμα της, αλλά δεν θα την αφαιρέσει.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εκτός αυτού, είναι πραγματικά τοξική. Σύμφωνα με μελέτες, σε σπίτια όπου χρησιμοποιείται συχνά χλωρίνη, τα παιδιά αρρωσταίνουν συχνότερα με λοιμώξεις.

Ξίδι

brightside

Το ξίδι αφαιρεί τα λίπη και τα άλατα αλλά μπορεί να καταστρέψει ορισμένες επιφάνειες, όπως μέταλλο ή ξύλο. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε ξύδι για να καθαρίζετε μαχαίρια κουζίνας, πόμολα, σίδερα και βρύσες. Παρά τη δημοφιλή λανθασμένη αντίληψη, το ξίδι δεν είναι απολυμαντικό, επομένως δεν έχει νόημα να καθαρίζετε τα πάντα με αυτό.

Εξάρτημα γενικής χρήσης ηλεκτρικής σκούπας

brightside

Για να καθαρίσετε ένα χαλί, χρειάζεστε ειδικές βούρτσες που δεν θα το καταστρέψουν όταν το σκουπίζετε. Αλλά ένα εξάρτημα γενικής χρήσης μπορεί να αφήσει ανεπιθύμητα σημάδια στο αγαπημένο σας χαλί.

Ατμοκαθαριστές

© Depositphotos, © Depositphotos

Ο τρόπος λειτουργίας των ατμοκαθαριστών είναι απλός: το νερό βράζει στο εσωτερικό και ο ζεστός ατμός υποτίθεται ότι καθαρίζει. Αλλά δεν λειτουργεί πάντα έτσι.

Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να καθαρίσετε πραγματικά ένα χαλί επειδή ο ατμός δεν θα αφαιρέσει βρωμιά ή τρίχες. Και η υψηλή υγρασία μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας. Οι ειδικοί δεν συνιστούν τη χρήση ατμοκαθαριστών για τον καθαρισμό μεγάλων δωματίων με χαλί. Για τον καθαρισμό ξύλινων ή laminate δαπέδων και τούβλων θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετική μέθοδο.

Δείτε ακόμη 10 Απλά Κόλπα Καθαριότητας που θα σας πάρουν το Μυαλό!

Το ίδιο πανί για ολόκληρο το σπίτι

brightside

Όταν χρησιμοποιείτε το ίδιο πανί, απλώνετε βρωμιά και μικρόβια σε ολόκληρο το σπίτι. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ένα πανί για κάθε δωμάτιο. Οι επαγγελματίες καθαριότητας έχουν χρωματικούς κωδικούς: κόκκινο για τουαλέτες, κίτρινο για νεροχύτες, μπλε για έπιπλα και παράθυρα, πράσινο για χώρους όπου τρώνε οι άνθρωποι.

Ανάμιξη καθαριστικών

brightside

Τα καθαριστικά συχνά περιέχουν πολύ δραστικά συστατικά που μπορούν να αντιδράσουν μεταξύ τους με πολύ απρόβλεπτους τρόπους. Μόνο οι χημικοί μπορούν να προβλέψουν την αντίδραση. Είναι καλύτερα να μην κάνετε πειράματα και να αποφύγετε την ανάμειξη διαφορετικών καθαριστικών.

Αποσμητικά χώρου

brightside

Συχνά θέλουμε να γεμίσουμε το σπίτι μας με τη μυρωδιά λουλουδιών ή θάλασσας. Αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τα αποσμητικά χώρου, επειδή μερικά από αυτά ταξινομούνται ως δυνητικά τοξικά.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον μείγμα για να αφαιρέσετε όλες τις δυσάρεστες οσμές. Ανακατέψτε 4 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα με 4 ποτήρια νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Ηλεκτρικές σκούπες με βρώμικα φίλτρα

© Anete Lusina / Pexels, © Depositphotos

Εάν δεν καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα, μπορεί να αρχίσει να φυσάει τον βρώμικο αέρα στο σπίτι σας. Εάν ενεργοποιήσετε τη συσκευή και μυρίσετε κάτι δυσάρεστο, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τα φίλτρα. Είναι καλύτερα να αδειάζετε την ηλεκτρική σκούπα μετά από κάθε χρήση και τα φίλτρα πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 μήνες.

Όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο

brightside

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερο καθαριστικό βάζουν στη σφουγγαρίστρα, τόσο πιο καθαρό θα γίνει το σπίτι τους. Αντίθετα, προκαλούν μια κολλώδη επιφάνεια που κάνει τα πάντα να φαίνονται ακόμη χειρότερα από πριν. Εκτός αυτού, τα καθαριστικά μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και εάν τα χρησιμοποιείτε πολύ, θα επιδεινώσουν το πρόβλημα. Είναι καλυτέρα να ακολουθήστε τις οδηγίες στη συσκευασία.

Εφημερίδες

brightside

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι γυάλιζαν τα παράθυρά τους με εφημερίδα. Αλλά είναι καλύτερο να μην το κάνετε σήμερα. Το θέμα είναι, τη δεκαετία του ’70 και του ’80, χρησιμοποιούνταν μελάνια λαδιού για την εκτύπωση των εφημερίδων. Το μελάνι ήταν παρόμοιο με το υγρό τζαμιών. Όμως, άλλαξαν σε νεότερο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον μελάνι που δεν μπορεί να καθαρίσει τίποτα. Εκτός αυτού, οι σημερινές εφημερίδες μαλακώνουν πολύ γρήγορα και αφήνουν κηλίδες ινών και μελανιού στο γυαλί. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε πανιά μικροϊνών.

Δείτε επίσης 7 Οικιακά Καθαριστικά που Δεν Πρέπει Ποτέ να Αναμείξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Απροσδόκητες Θεραπείες για τις Ημικρανίες

8 Απροσδόκητες Θεραπείες για τις Ημικρανίες

7 Κόλπα Οργάνωσης με Δεματικά

7 Κόλπα Οργάνωσης με Δεματικά